Het verschil tussen microvezelstof en microleder is de onderlaag waarop de microvezel aangebracht is, dit is bij microvezelstof gemaakt van stof en het is een doek van ledervezels bij microleder.
Microvezel is een synthetisch materiaal dat gemaakt is van een mix van polyester en polyamide waardoor minuscule traanvormige vezels ontstaan. Deze kleine vezels zijn fijner dan een mensenhaar, zodat ze in kleine hoekjes en gaatjes kunnen komen om stof en vuil te verwijderen.
Het schoonmaken van microleder blijft beperkt door voorzichtig te wrijven over het leder met een zachte, droge of licht vochtige doek. Het is absoluut af te raden om hard over de bovenlaag te schrobben met een ruwe handdoek, aangezien dan de bovenlaag kapot geschuurd of kaal kan worden.
Microleder heeft een mooie en luxe uitstraling en lijkt vaak bijzonder goed op het echte leder maar toch zijn er wel verschillen te vinden. Zo bestaat er een mogelijkheid dat het microleder in het begin stofdeeltjes kan afgeven en dat het kan verkleuren.
Microleder is een combinatie van microvezel en leer. Leerschaafsel wordt samengeperst in combinatie met lijm, hierdoor ontstaat een leren basis. Vervolgens wordt deze basis gecombineerd met een microvezel. Zo ontstaat een bekleding met de voordelen van leer én microvezel.
Het schoonmaken van microleder blijft beperkt door voorzichtig te wrijven over het leder met een zachte, droge of licht vochtige doek. Het is absoluut af te raden om hard over de bovenlaag te schrobben met een ruwe handdoek, aangezien dan de bovenlaag kapot geschuurd of kaal kan worden.
Microvezel meubels laten zich ook makkelijk reinigen met wat water en alkalivrije zeep. Ook kunt u de bekleding zo nu en dan wassen in de wasmachine. Gebruik dan een koudwaterprogramma en borstel de stof naderhand af met een zachte borstel.
Microvezelstof is een strak geweven stof, daarom is deze beter bestand tegen huisdiernagels. En nog een groot voordeel is dat deze stof gemakkelijk te reinigen is.
Microvezelbanken geschikt voor katten
En jij daarom dus wel. Stoffering van microvezel bestaat uit strak gebreide kleine vezels. Voor jouw harig vriendje een nachtmerrie om met zijn nagels in te hangen. Zijn krabpaal verkiest hij dan eerder dan jouw bank.
Eco leder bestaat voor 70% uit leer en voor 30% uit polyester. Microleer heeft dezelfde eigenschappen als echt leer, maar omdat het gecombineerd wordt met microvezel zijn er nog enkele extra voordelen ten opzichte van echt leer. Eco-leer is bijvoorbeeld altijd waterbestending waardoor vlekken veel minder kans hebben!
Door de hoge temperatuur van het stoom leggen bijna alle ongewenste micro-organismen al snel het loodje. Bovendien heb je geen chemische reinigingsmiddelen nodig. Het vuil word probleemloos losgeweekt zonder op je vloeren strepen achter te laten.
Om een haarbal van een bank te vermijden kun je het beste gaan voor strak geweven stoffen of een lederlook of leren bank. Getextureerde, grof geweven stoffen kun je beter vermijden, omdat de haren in de draad verstrikt kunnen komen te zitten.
Microleder is een samenstelling van leder en textiel. Microleder is geen officiële naam, maar bij Henders & Hazel noemen wij het zo omdat de bekleding zowel de voordelen heeft van microvezelstof als leder.
Microvezel is een synthetische stof die bestaat uit polyester en nylon. Microvezel wordt vaak gebruikt om dekbedovertrekken van te maken, maar het ook om de tijk van dekbedden en hoofdkussens mee te maken. Microvezel wordt ook wel micropercal of microfaser genoemd.
Het is goed vocht regulerend, en de prints komen op deze stof zeer mooi uit. Microvezel heeft als grote voordeel dat het altijd mooi valt en dat het strijkvrij is. Het nadeel is dat het een synthetische stof betreft die wat temperatuur regulatie wat warmer aan kan voelen.
Micropercal voelt super zacht aan, als een natuurlijke stof. Een dekbedovertrek van microvezel is licht van gewicht, sterk, soepel vallend, strijkvrij, vochtregulerend, krimpvrij, vormvast, goed te reinigen en sneldrogend.
Als je op zoek gaat naar meubels en andere huishoudelijke artikelen, kun je materialen zoals chenille, katoen, tweed en zijde beter vermijden omdat kattennagels hier gemakkelijk in kunnen blijven haken. Het zijn fantastische stoffen die je beter kunt gebruiken voor stukken waar je kat niet bij kan.
Je kunt je bank, en andere plekken waar je kat graag krabt, beschermen door er wat voor te hangen. Hang bijvoorbeeld een doek over de bank waar de kat niet onder kan kruipen. Hoe gladder de stof is, hoe minder snel je kat daar gaat krabben. Je kunt de plek ook afplakken met dubbelzijdig plakband.
Je kunt genoeg planten vinden die katten niet fijn vinden ruiken zoals: ooievaarsbek, vuurwerkplant, citroenverbena, wormkruid, Pyrethrum, citroentijm, geranium, munt, kattenschrik, goudsbloemen en lavendel.
Een bank van leer is de beste keuze voor een hondenbezitter. De schoonmaak is het meest praktisch omdat hondenharen gemakkelijk te verwijderen zijn. Bovendien is leer van een goede kwaliteit van zichzelf sterk en bestand tegen krasjes.
Microleder bestaat uit schaafsel van echt leder. Dit wordt samen geperst met lijm waardoor er een lederen basis ontstaat. Op deze basis wordt een microvezel gelijmd wat meestal bestaat uit katoenen vezels.
Levensduur van Eco leder
Lees je dat het Ecoleder vaak scheuren gaat vertonen na circa twee jaar.
Omdat de vezels van microvezel makkelijk statische elektriciteit geleiden, neemt het juist vaak deze statische lading op van het materiaal, waardoor het oppervlak minder statisch geladen raakt en minder stof aantrekt. De microvezeldoek daarentegen trekt daardoor juist stof aan.
Nieuwe banken zijn vaak geïmpregneerd. De DWR (durable water repellent) is echter niet permanent en verdwijnt tijdens het gebruik en door het reinigen. Hierom is het aan te bevelen de bank opnieuw te impregneren. Geïmpregneerde banken blijven langer mooi en zijn makkelijker te reinigen.
Wordt vaak de vraag gesteld of u de bank ook wilt laten impregneren. Kosten zijn vaak rond de 40 tot 50 euro per zitplaats. Met als voordeel dat er ook een soort serviceregeling bij in zit.