Classic Pizza deeg
Pizza Hut geeft de mogelijkheid om tussen drie deegsoorten te kiezen: Pan, Cheezy Crust en Classic. Classic deeg, de naam spreekt voor zich, is het traditionele, heerlijk dunne pizza deeg. Onze Classic pizza's hebben een dun en zeer krokant deeg met een heerlijke, volle smaak.
De Italiaanse pizza staat bekend om de krokante dunne bodem, de verse tomatensaus en de mozzarella kaas. Deze drie producten vormde jarenlang de basis en hebben samen ook de naam pizza Margherita, deze staat ook wel bekend als de kale pizza en is vernoemd naar de toenmalige vrouw van de Italiaanse koning Umberto I.
Italian bodem
Dit is een dunne bodem. Een Italiaanse bodem zoals je 'm ook in Italiaanse restaurants verwacht. De bodem is, doordat 'ie dun is, lekker knapperig. Ook deze bodem is heerlijk met onze knoflookolie op de dunne rand.
De winnaar. Het pizzadeeg uit de Lidl kwam met een score van 8,2 op 10 als winnaar uit de bus. De tweede plaats gaat naar het pizzadeeg uit de Carrefour. Die haalde een gemiddelde score van 7,8 op 10, gevolgd door het pizzadeeg uit de Albert Heijn met een 6,7 op 10.
Een Italian pizza staat of valt met de ingrediënten
Zo gebruikt Domino's tomaten die speciaal voor onze pizza's worden gekweekt. Deze zijn voller van smaak en hebben een stevigere structuur. Verder zijn alle andere ingrediënten vrij van geur-, kleur- en smaaktoevoegingen.
Pizza Margherita
De meest bekende en waarschijnlijk meest bestelde pizza ter wereld. Deze overheerlijke, maar heel eenvoudige pizza werd in Napels, in de 18e eeuw, dus bereid voor de toenmalige koningin van Italië, Koningin Margherita.
Eet pizza zoals de Italianen eten, snijd er steeds een klein stukje vanaf. Zo geniet je meer van je maaltijd en al haar mooie ingrediënten. Wees niet beschaamd om de huiswijn van de kaart te bestellen. Dit zijn vaak erg lekkere wijnen, in halve- en hele liters te bestellen.
Woordherkomst en -opbouw. van Italiaans pizza, in de betekenis van 'hartige koek' voor het eerst aangetroffen in reisverslagen van de 19e eeuw, zie vindplaatsen hieronder.
Hoe maak je pizza deeg? De echte Napolitaanse pizza is behoorlijk groot en heeft een diameter van ongeveer 30-35 centimeter en een dikte van 0,25 centimeter, hij weegt tussen de 250 en 300 gram. Deze pizza moet zacht genoeg zijn 'om dubbel gevouwen te kunnen worden'.
De Amerikaanse pizza is ontstaan in Chicago. Het belangrijkste verschil is dat de korst in Amerika omhoog staat. Dit verschilt soms wel enkele centimeters met de Italiaanse pizza's, vandaar de term deep-dish pizza: er kan als het ware wat ín.
Wat is het verschil tussen Italian en New York Style pizza? De grootste verandering zitten in de bodem, Deze is een stuk dikker en zachter dan de Italiaanse pizza. Ook de rand van de bodem is vaak heel dik en krult wat omhoog, deze bodem wordt soms zelfs gevuld met nog meer kaas of een hotdog.
Op veel pizza's wordt veel vet en zout gebruikt. Dit is uiteraard ongezond. Echter zijn er ook veel pizza's waarbij ingrediënten worden gebruikt die minder vet en zout zijn. Ook worden op sommige pizza's veel groenten gebruikt.
Beleg je pizza à la quattro stagioni en vul elke kwart in met ander beleg. Ga bijvoorbeeld voor vijf kazen op één kwartje, margherita op het tweede, beleg het derde met champignons en ham en het vierde met tomaten en geitenkaas. Laat je inspireren door onze recepten voor pizza.
Je wegsturen is onbeleefd in Italië, dus als jij niet om de rekening vraagt, kun je lang wachten. What is this? Wat je in de supermarkt al niet mag, accepteert de marktkoopman al helemaal niet: het vastpakken en bekijken van de koopwaar. Er zijn fanatiekelingen die zelf klappen uitdelen, hebben we vernomen.
Je hebt dan om 18.00 uur nog geen zin om alweer te gaan eten. Bovendien zijn de Italianen erg laat klaar met werken, waardoor het diner automatisch ook laat is. Het diner in Italië bestaat uit in totaal 5 gangen en is dus ook weer erg uitgebreid.
Het is niet gebruikelijk om fooi te geven in Italië. Meestal zijn er wel servicekosten van rond 10% berekend. Dus vergeet niet om te controleren of dit bedrag niet al is opgenomen in het totaalbedrag. In sommige Italiaanse restaurants berekenen zij ook “coperto”.
De calzone is stiekem een dubbelgeklapte pizza. Pizzadeeg wordt gevuld met kaas, vlees en ei, dubbelgevouwen en gebakken in een hete pizza-oven. Het resultaat: een pizza die je makkelijk uit de hand eet.
Pizza Salami Piccante of bij ons: Pizza Peperoni (tomaat, mozzarella, salami piccante, pepers) Pizza Pepperoni (tomaat, mozzarella, paprika) Pizza Frutti di Mare (tomaat, mozzarella, diverse zeevruchten)
Het gezondst is een pizza zonder vet vlees en een veelvoud aan druipende kazen. Zo zijn vegetarische pizza's bijvoorbeeld bijna altijd lager in calorieën. Denk aan varianten met paprika, champignons, tomaat en artisjok.
Hoe groot is 30 cm pizza? Een medium pizza is 30cm in diameter en geeft ons de som 15 x 15 x pi, wat uit komt op 707cm2.