Op een vouwbare smartphone werkt Android 12 beter dan Android 11, omdat de software in zijn geheel slimmer omgaat met de verspringende schermruimte als het toestel in- en uitklapt. Ook heeft Google technische verbeteringen doorgevoerd, zodat apps en games automatisch het juiste schermformaat gebruiken.
De grootste vernieuwing van Android 12 is het design. Google introduceert 'Material You', een compleet nieuwe look voor het mobiele besturingssysteem. En zoals de naam al doet vermoeden, past het design beter bij wat jij mooi vindt. Android 12 is kleurrijker, minimalistischer en persoonlijker dan zijn voorganger.
Android 10 is de opvolger van Android 9.0 (Pie) en de allernieuwste versie van Googles mobiele besturingssysteem.
Hoe lang je na de introductie van het apparaat nog updates ontvangt, verschilt per merk en daar binnen nog per productlijn. Android toestellen bieden minstens 2 jaar updates, Android One toestellen 3 jaar, Samsung smartphones 4 jaar en bij Apple krijg je zelfs 5 jaar updates.
Conclusie Android 11 review
Android 11 is niet zo'n spannende update als zijn voorgangers, maar wel eentje die het mobiele besturingssysteem weer completer en iets volwassener maakt. Chat-apps en notificaties staan meer centraal en dankzij de nieuwe privacy-opties krijg je meer controle over de apps op je telefoon.
Android 12 draagt bij aan jouw veiligheid. Dankzij nieuwe gebruiksvriendelijke, krachtige privacyfuncties heb je altijd de controle over wie je gegevens kan zien en wanneer.
Hoe ziet Android 12 eruit? Android 12 beschikt over een compleet nieuw design genaamd Material You. Dat design is een aangepaste versie van de Material Design-ontwerptaal, en draait volgens Google volledig om de gebruiker.
Wat als mijn telefoon niet meer kan updaten? Je kunt met een oudere Android-versie bepaalde functies missen en je kunt zelfs beveiligingsproblemen hebben. Op een smartphone met Android 4.3 of lager kun je eigenlijk niet goed veilig werken. Het probleem zit in WebView, een onderdeel van de standaardbrowser.
Denk aan je besturingssysteem, mailprogramma, webbrowser of website. Hierbij gaat het niet alleen om de computer die je dagelijks gebruikt. Ook je smartphone, tablet, router, server of andere slimme apparaten moet je up-to-date houden. Zeker als de apparaten in verbinding met het internet staan.
Google brengt nieuwe Android-versies altijd in augustus of september uit, en dat is bij Android 13 niet anders. Op 15 augustus 2022 verscheen de Android-update voor gebruikers. Pixel-gebruikers kunnen nu updaten, maar als je een telefoon van een ander merk hebt, moet je nog even wachten.
De op een na beste Android telefoon van dit moment is de Samsung Galaxy S22 Ultra. Dit toestel heeft niet alleen uitstekende hardware, maar ook een geïntegreerde S Pen. De belangrijkste Galaxy S22 Ultra specificaties: Beeldscherm: 6,8 inch AMOLED display (3040 x 1440 pixels)
Android 12 is de meest recente versie en in september 2022 wordt Android 13 uitgebracht. Een toestel dat wordt bijgewerkt van bijvoorbeeld Android 12 naar Android 13, krijgt een upgrade. Dat is dus een volledig nieuwe versie van Android.
Ga op je telefoon naar instellingen. Scroll naar beneden en kies 'Over de telefoon' of 'Over het toestel'. Vervolgens zie je bij 'Firmwareversie' of 'Android versie' staan welke versie jij op je toestel hebt.
Android 13 gaat een nieuwe functie genaamd LC3 ondersteunen, waardoor bluetooth-verbindingen minder stroom moeten verbruiken. Daarnaast moet ook de audiokwaliteit van oordopjes en koptelefoons die met bluetooth verbonden zijn met je smartphone beter worden.
Samsung Galaxy S21. De Samsung Galaxy S21 is één van de Android-smartphones die het langst updates krijgt. Samsung garandeert namelijk drie versie-updates en vier jaar beveiligingsupdates. Omdat de S21 uitkwam met Android 11, kun je rekenen op updates naar versies 12, 13 en 14.
De meningen over de gemiddelde levensduur van een smartphone lopen nogal uiteen. De Consumentenbond schat de gemiddelde levensduur op 2,5 jaar. Andere bronnen geven aan dat een nieuwe smartphone 15 tot 18 maanden meegaat. De levensduur van je smartphone hangt af van hoe je met je toestel omgaat.
De meest succesvolle apps worden vaak wekelijks of op zijn minst een keer maand geüpdatet. Wanneer je niet toegewijd bent om op zijn minst een keer per maand een update door te voeren, moet je jezelf afvragen of je wel überhaupt wel een app moet ontwikkelen.
Virusscanner Android
De Consumentenbond adviseert Androidgebruikers om een virusscanner te installeren, net zoals je gewend bent op Windows. Maar in zijn advies gaat de bond helaas zelf de mist in: gebruik een betaalde antivirus-app, want die zijn beter in het herkennen van malafide apps en phishingsites.
De Mobiele telefoons gaan gemiddeld vijf jaar mee. Om preciezer te zijn: een Android vier jaar en een iPhone 6 jaar. De fabrikanten hebben een korte periode om de smartphone te produceren. Er zit veel stress achter de productie omdat je zo snel mogelijk met de nieuwste technologieën op de markt moet komen.
Samsung stopt na vier jaar met regelmatige updates voor Galaxy S9-telefoons. Samsungs Galaxy S9- en S9+-smartphones krijgen geen regelmatige updates meer. In het afgelopen jaar kregen de telefoons nog ieder kwartaal een update, vanaf nu krijgen ze alleen nog bij uitzondering beveiligingsupdates.
Kies 'Systeem'. Kies 'Systeem-update'. U ziet nu of uw smartphone up-to-date is, of dat er een nieuwe Android update klaarstaat. Indien er een Android update beschikbaar is, kunt u deze downloaden.
2 Ga vanuit jouw startscherm naar Apps > Instellingen > Over het toestel/Toestel-info. 3 Tik nu op Software update > Bijwerken. Je telefoon controleert nu of er Software-updates beschikbaar zijn voor jouw toestel. 4 Als er een update beschikbaar is, download je toestel de software direct.