Dep de buitenkant van de etenswaren eventueel droog met keukenpapier. Breng met een kwastje een dunne laag olie aan op de etenswaren of gebruik oliespray. Breng slechts 1 laag aan. Als u te veel olie gebruikt, drupt deze in de pan van de Airfryer tijdens het heteluchtfrituren.
Je hoeft alleen olie toe te voegen als je gerechten bereidt met verse etenswaren die nog niet zijn behandeld, zoals ongemarineerde kip. Etenswaren en gerechten die al voorgegaard of anderszins geprepareerd zijn, zoals diepvriesfriet, kroketten en frikandellen, kun je zonder olie in de Airfryer plaatsen.
U kunt de meeste soorten olie gebruiken. Wij raden u aan een traditionele olie te gebruiken, zoals arachideolie, zonnebloemolie of olijfolie. LET OP! Giet nooit direct olie in de Airfryer.
Indien nodig verwarm je tussendoor de airfryer tot 180 graden. Doe de frietjes terug in de mand van je airfryer en bak ze zo'n 25 minuten op 180 graden. Ook nu haalde ik ze om de vijf minuten even uit de airfryer om ze goed om te schudden. Na zo'n 25 minuten zijn je knapperige frietjes uit de airfryer klaar.
In een heteluchtfriteuse of airfryer wordt een gerecht gaar gemaakt met behulp van hete lucht van maximaal 200 °C die door het apparaat wordt geblazen. Bij de bereiding kun je een eetlepel olie over het gerecht sprenkelen. Bij de meeste apparaten is de bereidingstijd en de temperatuur van de hete lucht in te stellen.
Enerzijds omdat ze behoorlijk wat vet bevatten en anderzijds omdat er bij snelle verwarming op hoge temperatuur een korst ontstaat met zachte binnenkant. Om deze krokante korst na te bootsen met enkel hete lucht krijgen de frieten vooraf een coating. Deze bestaat uit een dunne laag water en zetmeel.
Nee, het gebruik van bakpapier en aluminiumfolie in uw Philips Airfryer wordt om de volgende redenen niet aanbevolen: Als u de bodem van de mand bedekt, wordt de luchtstroom in de Airfryer beperkt. Hierdoor functioneert uw Philips Airfryer niet optimaal.
Aardappelproducten uit de diepvries
180 graden is een goede temperatuur. Een handjevol friet of aardappelkroketjes is in een minuut of 8 wel klaar, maar gooi je het mandje vol dan ben je wel een kwartier bezig. Gewoon tussendoor kijken hoe hard het gaat en alles vaak omschudden.
Bak de friet in de Airfryer 22 minuten op 180 graden mooi krokant.
Dep de buitenkant van de etenswaren eventueel droog met keukenpapier. Breng met een kwastje een dunne laag olie aan op de etenswaren of gebruik oliespray. Breng slechts 1 laag aan. Als u te veel olie gebruikt, drupt deze in de pan van de Airfryer tijdens het heteluchtfrituren.
Het beste om in te bakken of te frituren is olie of zachte of vloeibare margarine uit een fles. Behalve vloeibaar frituurvet is gewone plantaardige olie, zoals zonnebloemolie en olijfolie, ook geschikt om in te frituren.
Ja, dat is nieuws: ook met gewone aardappelen kun je frietjes bakken in de Airfryer. Dat is heel makkelijk, legt de Airfryer-specialist van Philips uit in het programma van de Keuringsdienst van Waarde. Zijn ingrediënten: aardappelen, beetje olie, snufje zout.
Het is inderdaad mogelijk om verschillende producten te gelijk klaar te maken. Je kan bijvoorbeeld frikandellen en friet tegelijk klaarmaken. Wil je niet dat de producten tegen elkaar aan komen, dan kun je er voor kiezen om een scheidingsschermpje voor in de Airfryer aan te schaffen.
Kun je met een Philips Airfryer een frikandel bakken? Ja, natuurlijk kan dat! En je kunt gewone, bevroren diepvries frikandellen gebruiken.
U hoeft uw Philips Airfryer niet voor te verwarmen. U kunt de etenswaren meteen in de mand plaatsen, zonder het apparaat voor te verwarmen.
Snelle antwoord: Ja, een airfryer kun je gebruiken om maaltijden of restjes mee op te warmen. Dit kunnen restjes zijn, maar ook kant-en-klaar maaltijden voor in de oven.
Stappenplan frikandel in de airfryer:
Voorverwarm je airfryer 2 minuten op 180°C. Leg je frikandellen in je mandje. Zet de frituurmand niet te vol. Voor bevroren frikandellen, bak je 6 tot 8 minuten op 200°C.
Zo gezond is een airfryer
Een airfryer is niet zo ongezond als veel mensen denken. Dat begint natuurlijk al bij de manier van bakken. Bakken met hete lucht is heel gezond, omdat er helemaal geen stoffen toegevoegd worden aan het eten. Dat gebeurt wel als je frituurt, dan voeg je namelijk heel veel vet aan het eten toe.
Gebruik bakpapier op de bodem van een bakvorm. Zorg dat het papier niet buiten de rand van de frituurmand uitsteekt. Zorg dat er voldoende ruimte rond het voedsel vrij blijft zodat de lucht goed langs het voedsel kan stromen. Bedek de frituurmand nooit volledig met bakpapier, want je blokkeert anders de luchtstroom.
In de oven/airfryer:
Verwarm de oven voor naar 180° Celsius, gebruik je een airfryer? Verwarm deze dan voor naar 170° Celsius. Pak de lasagna volledig in met aluminiumfolie en zet deze voor 40 minuten in de oven. Hi!
Energie. Als we kijken naar het energieverbruik van de 3 apparaten blijkt de airfryer het meest zuinig. Deze en de oven komen dicht bij elkaar in de buurt, maar eten bereiden in de oven duurt meestal net wat langer. Hierdoor verbruikt u ook meer energie.
Het resultaat is vergelijkbaar met die van een friteuse, alleen gebruikt de Airfryer 70 tot 80% minder vet. Dit is mogelijk door de ingebouwde ventilator die hete lucht in hoge snelheid rond circuleert.