Siri is de slimme spraakassistent van Apple. Je mag Siri zo'n beetje alles vragen. Om je wekker te zetten, je moeder te bellen, iets op te zoeken online … Of stel Siri de vraag: Waarom heeft Apple jou gemaakt?
Siri is de spraakassistent op een iPhone of iPad. De assistent probeert het de gebruiker op allerlei manieren makkelijker te maken. Zo kan iemand hardop vragen stellen aan Siri. Die geeft vervolgens een gesproken antwoord of voert een opdracht uit.
Ontdek kant-en-klare opdrachten waarmee u verschillende taken kunt automatiseren. Of maak zelf opdrachten op maat met meerdere stappen aan, die u kunt gebruiken met uw favoriete apps. De beschikbaarheid, functies en commando's van Siri verschillen per taal en land of regio.
Wat is het geval? Door '108' tegen de assistent iPhone te zeggen, zal deze het nummer proberen te bellen voor je. Deze cijfercombinatie is niet zomaar een nummer, maar het 112-equivalent voor India.
Siri is een gratis app van IQT Ltd voor het handsfree uitvoeren van taken. De virtuele assistent voert taken uit met behulp van spraak.
Ga naar 'Instellingen'. Tik op 'Siri en zoeken'. Schakel 'Luister naar 'Hé, Siri'' uit en vervolgens weer in. Wanneer het scherm 'Configureer 'Hé, Siri'' verschijnt, tikt u op 'Ga door'.
Ja, Siri reageert hilarisch op vragen als 'Heb je huisdieren?' en 'Wanneer vergaat de wereld?' , maar '108' inspreken is een absolute afrader.
Siri in de war brengen of beledigen. Zeg tegen Siri dat je haar stem niet leuk vindt. Siri wordt soms overstuur wanneer ze beledigd wordt. Als je Siri van streek wilt brengen, maak dan een opmerking over haar stem.
Sinds iOS 14.5 kan je ook met behulp van 'Hé Siri' 112 bellen. Wanneer je in een noodsituatie bent, kun je zonder tussenkomst van een handmatige handeling de hulpdiensten inschakelen. Uiteraard moet je er wel voor zorgen dat Hé, Siri is ingeschakeld op je iPhone.
De Nederlandse versie van Siri kan overigens geen antwoord geven op de vraag wat de uitkomst van 0 gedeeld door 0 is. In dat geval zal de persoonlijke assistent aangeven: 'Helaas kan ik daar nog geen antwoord op geven.
Siri kent sinds het begin (iOS 5) de volgende talen: Amerikaans-Engels. Brits-Engels. Australisch-Engels.
Siri in het Nederlands op iPhone, op HomePod in het Engels
Op de iPhone kun je Siri alles in het Nederlands vragen. Helaas werkt Siri nog niet in het Nederlands op de HomePod. Wil je een slimme speaker die wel Nederlands kan? Bekijk dan de slimme speakers die Nederlands spreken.
Je ziet ze steeds vaker: slimme spraakassistenten in smartphones. De iPhone heeft Siri, op alle Android-telefoons staat de Google Assistant en Microsoft heeft Cortana.
Op Android-smartphones: Google Assistant.
Je kunt Siri je aan laten spreken met een andere naam als je dat wilt. Open Siri en houd de Home-knop ingedrukt. Zeg "From now on, call me naam." Siri zal de naam voor je bevestigen. Dit wijzigt de vermelding van je "bijnaam" in je persoonlijke contactgegevens.
Siri is de spraakherkenning van Apple en is beschikbaar op de iPhone. Google Now kan fungeren als spraakherkenning. Zeg 'Hallo TomTom' om stembesturing te activeren en zeg vervolgens 'Activeer telefoon' of selecteer de telefoonknop.
Op een iPhone, iPad of iPod touch
Ga naar 'Instellingen' > 'Siri en zoeken'. Tik op 'Taal' om de taal te wijzigen die Siri gebruikt voor verzoeken en antwoorden. Tik op 'Siri-stem' om de stem te wijzigen die Siri gebruikt.
Met stembediening is het mogelijk om een app te bedienen met je stem. Er verschijnt een raster op het scherm met allerlei cijfers of labels. Door deze cijfers of labels uit te spreken kun je bepaalde acties uit voeren. Op Android toestellen is Voice Access te installeren om apps via je stem te bedienen.
Spraakassistent Siri werd op 4 oktober 2011 in het leven geroepen, toen de iPhone 4S werd uitgebracht. Dat betekent dat de spraakassistent van Apple vandaag tien kaarsjes mag uitblazen.
Helaas is er voor België sinds iOS 15 geen aparte stem meer. Voorheen had België zijn eigen Siri-stem (Ellen), maar deze is niet meer beschikbaar. In plaats daarvan kun je kiezen uit dezelfde twee stemmen als in Nederland. Voor de informatieverstrekking maakt dat geen verschil: het is alleen van invloed op de tongval.