Dit heet de beldrukker. Deze staat in verbinding met een stroomkabel. Een deurbel heeft echter niet zoveel stroom nodig als het reguliere voltage dat uit een stopcontact komt (230V). Je plaatst daarom een transformator tussen de draad die van het stopcontact naar de bel loopt.
De deurdrukker van een bedrade deurbel werkt op stroom, dus is er een stroompunt bij de deurpost nodig. Heb je geen aansluiting? Dan moet je zelf een kabel inclusief transformator installeren.
Gelukkig is er nu een draadloze deurbel ZONDER batterij. Die werkt op kinetische energie: het indrukken van de deurbel levert de energie om de bel (de zender) voor altijd te laten werken. Je hoeft er nooit meer nieuwe batterijen in te doen.
Voeding : Batterij / Bedraad
Standaard is dit 8 Volt met 1 Amp. De meeste deurbellen werken hier probleemloos mee. Voor optimaal gebruiks resultaat adviseren we om de 8 Volt te vervangen door 12 Volt.
Dit heet de beldrukker. Deze staat in verbinding met een stroomkabel. Een deurbel heeft echter niet zoveel stroom nodig als het reguliere voltage dat uit een stopcontact komt (230V). Je plaatst daarom een transformator tussen de draad die van het stopcontact naar de bel loopt.
De standaard deurbel verbruikt 0,003 kWh per uur, dus 0,072 kWh per dag [1]. Dit maal 365 dagen in een jaar staat gelijk aan een verbruik van 26,3 kWh per jaar. Wetend dat 1 kWh gemiddeld 23 cent kost [3], zijn de kosten van een elektrische deurbel dan 6,05 euro per jaar.
Door op het knopje van de bel te drukken gaat er elektriciteit stromen en die elektriciteit zorgt ervoor dat die elektromagneet magnetisch wordt en het armpje aantrekt. Maar de meeste deurbellen, tingen niet 1x maar die tingen heel vaak, die rinkelen.
Bedrade deurbellen zonder batterijen werken volledig vanaf de voedingsbron in huis. Als je de deurbel in huis niet kunt horen, de deurbel bedraad is en je het apparaat in de Ring-app hebt ingesteld, is er waarschijnlijk een probleem met de bedrading of de voeding.
Omdat een draadloze deurbel op batterijen werkt heb je geen kabels nodig. Plaats de ontvanger binnen zendbereik ergens in huis. De ontvanger en beldrukker communiceren via DECT of wifi. DECT-verbinding is beveiligd en storingsvrij.
In de meeste gevallen heb je bij een deurbel of gong 8, 12 of 24 volt nodig. Sommige beltransformatoren hebben verschillende voltage aansluitingen. Zo kun je er verschillende voltages op aansluiten. Een beltransformator als deze kan bijvoorbeeld zowel 8, 12 of 24 volt bellen of gongen aansturen.
Een bedrade deurbelset bestaat uit een beldrukker, deurbelontvanger (ook wel gong genoemd) en deurbel snoer. Kies jij voor een draadloos model? Dan is de deurbel draad uiteraard niet nodig.
Een intercom deurbel is eigenlijk de voorloper van de tegenwoordige videodeurbel, zoals we die nu kennen. Wanneer iemand aanbelt bij de buitenunit, gaat er binnen een bel of zoemer af. Door naar de binnenunit te lopen en de hoorn op te pakken, communiceer je vervolgens direct met diegene die buiten staat.
Een mechanische deurbel is een deurbel die nog werkt met een echte bel. Het is dus een wat ouderwetsere bel, maar tegenwoordig enorm in. Op het moment dat er op de bel wordt gedrukt, wordt er een staafje geactiveerd die een aantal maal tegen de bel aan tikt. Je hebt hierdoor dus echt het geluid van een bel.
Een slimme deurbel wordt vaak op het kozijn, de deurpost of de muur opgehangen. Maar elke voordeur is anders. Het is dan ook logisch dat de slimme deurbel niet altijd op een vaste positie wordt opgehangen. Je kunt de slimme deurbel over je bestaande bel hangen of een nieuwe positie uitkiezen.
De bel kan op onverwachte momenten vanzelf gaan bellen, vaak als gevolg van spanningsschommelingen. Een kleine piekstroom is geen probleem, maar grotere kunnen je bel wel degelijk laten afgaan.
Heb ik een wifiverbinding nodig om mijn Ring-apparaat in te stellen en te gebruiken? Ja. Voor installatie en gebruik van Ring-producten zijn een bestaand wifithuisnetwerk, een smartphone of tablet en de Ring-app vereist, waarmee je alle functies van Ring-apparaten kunt bedienen.
U kunt de ringcamera tijdelijk uitschakelen door in de instellingen naar "uitgeschakeld" of "thuis" te schakelen om de video-opname in de apparaatinstellingen van de ring-app uit te schakelen. Als alternatief kunt u de bewegingsdetectie ook uitschakelen.
Verbruik van de Deurbel. Verbruik per uur is per definitie 3 Wh per uur ofwel 0,003 kWh per uur. Verbruik per dag is 24 * 0,003 = 0,072 kWh per dag.
Bedraad (op netstroom)
Bij bedrade deurbellen heb je altijd te maken met een 2-draads-, 3-draads- of zelfs 4-draadsaansluiting bij de voordeur. Wanneer er nog geen kabels voor een deurbelaansluiting aanwezig zijn, is het nodig dat je kabels trekt. Dat kan in dat geval extra (technisch) werk opleveren.
Het is erg gebruikelijk om de beltrafo aan te sluiten in de groepenkast. Dat komt omdat je groepenkast vaak vlak achter de voordeur zit, en dus bij de plek waar je je deurbel wilt monteren. Wil je daar een beltrafo plaatsen of vervangen? Dan moet je hem monteren op de DIN-rail.
Elk huishouden heeft wel een aantal flinke stroomvreters. Van veel apparaten weten we dat ze veel stroom verbruiken, maar er zijn ook stiekeme stroomvreters. Een aantal voorbeelden die vaak genoemd worden zijn een miniboiler, een uitgebreide decoder of wat dacht u van een slecht geisoleerde kokend waterkraan.