Dat een browser juist een ondersteunende functie heeft bij het navigeren op internet, bleek uit (net)piloot, (web-/net)loods, struinhulp, webbutler, (web)gids, webreisgids, padvinder, navigator, kompas(programma).
Een programma waar webpagina's mee bekeken kunnen worden.
Een browser is software waarmee pagina's op het World Wide Web worden afgebeeld.Een search engine of zoekmachine is software waarmee op onderwerp naar pagina's gezocht kan worden.
De standaardbrowser veranderen in Windows 10
Klik op Start en typ Standaard-apps.Klik op Open.Schuif naar Webbrowser en klik op de browser die momenteel in de lijst staat.
1welk (vragend voornaamwoord) 1wat voor: welk boek wil je? 2welk (betrekkelijk voornaamwoord) (formeel)1(zelfstandig) het plan, volgens welk hetwelk; (bijvoeglijk) de Maas, welke rivier in Frankrijk onbevaarbaar is, stroomt …
Wat is het meest voorkomende woord in het Nederlands? Het meest voorkomende Nederlandse woord is de, gevolgd door ja, en, uh, een, ik, dat, van, is, die, in, niet, maar, dat, dan, je, ook, op, het en ze.
Het kortste Nederlandse woord is u, aldus Onze Taal.
Google is allang niet meer alleen een zoekmachine. Het bedrijf ontwikkelt vele toepassingen voor het internet en heeft ook een browser: Google Chrome.
Chrome is in 2024 de meest gebruikte browser in Nederland gevolgd door Safari van Apple.
Een browser (ook wel internetbrowser of webbrowser genoemd) is een programma waarmee je op het internet kunt surfen. De meest bekende en populairste internetbrowsers zijn bijvoorbeeld Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox, Opera en Safari (Apple).
Je kunt Chrome niet alleen instellen als je standaardbrowser op Windows- of Mac-besturingssystemen, maar ook op je iPhone, iPad of Android-apparaat. Als je Chrome instelt als je standaardbrowser wordt elke link waar je op klikt automatisch in Chrome geopend.
Standaard browser Android: Google Chrome.
Een browser (webbrowser, internetbrowser) is het programma dat je gebruikt om op het internet te surfen en websites te bekijken. Je kunt een browser via verschillende apparaten openen. Denk aan een computer, tablet of mobiele telefoon, maar ook aan spelcomputers zoals een Nintendo Switch of Playstation.
Een browser toont websites. Er zijn veel verschillende browsers. Je kunt zelf kiezen met welke je het liefst wilt werken. De meest bekende browsers zijn Chrome (van Google), Internet Explorer en zijn opvolger Edge (van Microsoft), Safari (van Apple), Firefox (van Mozzilla) en Opera.
Wanneer je wel bezorgd bent over veiligheid en privacy, kan je het beste kiezen voor Tor, Firefox en Brave. Maar Tor is vrij lastig te gebruiken. Hierdoor blijven Brave en Firefox over. Je keuze hangt vooral af van of je voor Chromium wilt gaan, of een alternatief.
Van de vier populairste browsers (Chrome, Edge, Safari en Firefox) is Firefox de beste keuze. In tegenstelling tot Safari is deze browser beschikbaar voor alle veelgebruikte besturingssystemen voor desktopcomputers en mobiele apparaten.
Als je ervoor kiest om de nieuwe browser niet als standaardbrowser in te stellen is dat natuurlijk geen probleem. Je kunt op je apparaat meerdere browsers naast elkaar hebben. Zo kun je je nieuwe browser een paar keer uitproberen om te kijken of het iets voor jou is.
Algemene beoordeling. Safari geeft een prima surfervaring die eenvoudig, snel en naadloos is als u een Apple-gebruiker bent met meerdere Apple-producten. Net als Safari is Firefox een snelle en bruikbare browser, maar privacy en cross-platformcompatibiliteit zijn onze bepalende kenmerken.
Google Chrome is de internetbrowser van Google. Hij staat bekend als sneller en gebruiksvriendelijker dan andere browsers.
Ongeveer 2.880 mensen brachten hun stem uit. 'Meteorologisch' kwam daarbij als moeilijkste woord uit de bus. Het haalde eenderde van de stemmen (35 procent). Het woord werd op de voet gevolgd door 'defibrilleren' (32 procent van de stemmen) en op ruime afstand door 'bavarois' (11 procent).
Het langste 'officiële' woord in de Nederlandse taal is: aansprakelijkheidswaardevaststellingsveranderingen (50 letters). Het tweede langste woord in de Nederlandse taal is het enkelvoud van het langste woord en bestaat uit 48 letters.
Zo bevat het woord kindercarnavalsoptochtvoorbereidingswerkzaamhedencomitéleden 60 letters. Het verwijst naar de leden van een comité die kinderactiviteiten voorbereiden voor een carnavalsoptocht. In 2011 werd het door het Guinness World Records opgetekend als het langste Nederlandse woord.