1. Anse Source d'Argent: ruig en sierlijk (Seychellen) De allermooiste stranden ter wereld vind je volgens velen in de Indische Oceaan, net boven Madagaskar. De Seychellen bestaan uit meerdere eilanden, het ene nog mooier dan het andere.
Blue Lagoon, Turkije. Dit geweldige strand ligt aan de turkooizen kust van het zuidwesten van Turkije. Op de grens van de Egeïsche en Middellandse Zee, 14 km ten zuiden van Fethiye. De plek heet toepasselijk Ölüdeniz, wat Blue Lagoon betekent, en claimt het blauwste zeewater van Europa in huis te hebben.
1. De Malediven. De Malediven zijn een synoniem voor paradijs: hagelwitte stranden met kristalhelder water. Een plek waar je alleen maar van kunt dromen!
Onze Noordzee behoort tot de schoonste en veiligste zeeën ter wereld.
Het schoonste zwemwater in Europa is te vinden aan de kust van Cyprus. Ook in Malta, Griekenland en Kroatië is het zeewater van "excellente" kwaliteit, evenals het water in de meren van Oostenrijk. In Nederland is 93,4 procent van het kustwater goed of uitstekend.
1. Zlatni Rat (Kroatië) De Gouden Hoorn van Kroatië is een van de uniekste stranden van de wereld. Door de stroming, wind en golven verandert het goudgele kiezelstrand continu van vorm en is het bovendien altijd windstil aan één kant van het eiland.
Spanje is het land van de mooiste baaien en stranden – daar is geen twijfel over mogelijk. Maar liefst zes stranden in Spanje hebben een plaats op deze lijst veroverd.
Het schoonste zwemwater in Europa is te vinden aan de kust van Cyprus. Ook in Malta, Griekenland en Kroatië is het zeewater van "excellente" kwaliteit, evenals het water in de meren van Oostenrijk. In Nederland is 93,4 procent van het kustwater goed of uitstekend.
We gaan geen polemiek aan en beperken ons tot het presenteren van de twee kandidaten, zowel enorme als zeer aan te bevelen stranden: Costa da Caparica, in de buurt van Lissabon, zou de eerste zijn en de tweede zou Las Landes zijn, in het Franse Aquitaine.
Ultiem genieten van het blauwe water van Bora Bora
Met stip op nummer één: Bora Bora. Daar hoeven we eigenlijk geen woorden aan vuil te maken, maar we zullen je toch wat vertellen over deze sprookjesachtige bestemming. Bora Bora is een klein eiland dat bij Frans-Polynesië hoort.
Een aantal van de mooiste stranden ter wereld vind je op Palawan, een archipel in de Filipijnen. Witte zandstranden, blauwgroen zeewater en tropische vegetatie worden hier overtroffen door de schoonheid van de karstbergen die rechtop uit de zee rijzen en het totaalplaatje een dramatisch effect geven.
Daarom is zie je vaak mooie blauwe zeeën omdat de kleur blauw wordt weerkaatst. Maar de Noordzee zit vol stofdeeltjes en plantdeeltjes. Daardoor kunnen de blauwe stralen niet goed door het water dringen en wordt het licht niet weerkaatst en lijkt het water groengrijs.
The Blue Lake in het zuiden van Nieuw-Zeeland wordt het helderse meer ter wereld genoemd. Het water is kristalhelder. Je hebt 70 tot 80 meter zicht maar duiken is strikt verboden.
Schiermonnikoog: breedste strand van Europa
Het Noordzeestrand is gigantisch en op het breedste punt maar liefst één kilometer breed. Zover het zicht reikt zie je alleen maar zand, zand en nog eens zand.
Bovendien geniet het hele eiland de status van Nationaal Park. Ook heeft Schiermonnikoog het breedste strand van Europa, een immense zandvlakte die je hart zeker sneller laat kloppen als je waarde hecht aan rust en ruimte.
Bounty-eilanden = De bounty-eilanden zijn een groep van kleine onbewoonde en rotsachtige eilanden. Deze behoren tot de Zuid-Antarctische eilanden en zijn onderdeel van Nieuw-Zeeland. Er leven grote groepen zeeberen, pinguïns en albatrossen.
De Bounty-eilanden zijn een groep van heel kleine, onbewoonde en rotsachtige eilandjes, ongeveer 700 km ten zuidoosten van het zuidereiland van Nieuw-Zeeland. De eilandjes hebben een gezamenlijke oppervlakte van 1,35 km² (slechts 1/30 van de oppervlakte van Schiermonnikoog).
Op Schiermonnikoog vindt u het breedste strand van heel Europa.
De zee, slibdeeltjes en plankton nemen namelijk alle rode lichtstralen op en blauwe lichtstralen worden teruggekaatst. De kleur die we zien, is altijd de kleur die terugkaatst in je ogen en niet de kleur die opgenomen wordt.