Wat is het meest verkochte product in de supermarkt?
Alcohol en vlees verkopen het best in de supermarkten, blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau IRI. De omzet van alle supermarkten samen bedroeg vorig jaar 45,1 miljard euro: 100 miljoen meer dan in 2020. In de categorie vlees wordt kip met 980 miljoen euro omzet het best verkocht.
Als je kijkt naar cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS)Internetaankopen CBS: 2020 en 2021, dan is de categorie kleding- schoenen en accessoires de grootste als het aankomt op online aankopen. Namelijk rond de 59% van de ondervraagden geeft aan de afgelopen 3 maanden online kleding gekocht te hebben.
Lidl is door GfK opnieuw uitgeroepen tot de beste supermarkt in groente en fruit. Het is voor de tiende keer dat de discounter er met de meest felbegeerde beker vandoor gaat.
De 5 vaakst gegeten fruitsoorten zijn appels, bananen, mandarijnen, aardbeien en sinaasappels. Appels worden gemiddeld op 1 op de 4 dagen geconsumeerd; bananen ruim 1 keer in de week; mandarijnen eens in de 10 dagen.
Fruitsoorten die veel suiker en relatief weinig wezels bevatten, zijn: lychees, bananen, vijgen, druiven en ananas. Gedroogd fruit bevat meer suiker dan vers fruit. Het is dus zeker geen evenwaardige vervanging voor de verse variant. Ook is het belangrijk biologisch fruit te eten.
Uit onderzoek in opdracht van het GroentenFruit Bureau blijkt dat de aardbei het bekendste zomerfruit is; 90% van de ondervraagden koopt weleens aardbeien. De overige fruitsoorten zijn minder populair, zo volgen de framboos (46%) en rode bes (40%) met enige afstand.
De fruitteeltbedrijven in Nederland richten zich met name op hard- en zachtfruit, maar ook op steen- en pitvruchten. Appels en peren zijn de meest geteelde fruitsoorten in Nederland.Maar ook steenfruit zoals kersen en pruimen, en klein fruit zoals bessen, bramen, en frambozen komen veel voor.
We zijn een volk van vooral appels en bananen. Die vinden we het lekkerst. Uit het onderzoek van het RIVM blijkt ook dat we met z'n allen te weinig fruit eten.
Zolang uw omzet lager is dan 25.000 euro, hoeft u geen btw aan te rekenen. Om te bepalen of een bijverdienste 'regelmatig' is, kijken de fiscus en de sociale zekerheid naar verschillende criteria, zoals het aantal keren dat u iets bijverdient en hoe snel die bijverdiensten elkaar opvolgen.