Karma (Sanskriet कर्म van de wortel kṛ, Pāli: kamma, handeling, actie of daad) is het principe van oorzakelijkheid in het hindoeïsme en boeddhisme dat stelt dat fysieke en mentale acties van een individu gevolgen hebben voor dit leven en volgende levens door middel van reïncarnatie.
Karma is een begrip uit het Hindoeïsme en Boeddhisme dat letterlijk vertaald wordt als 'handeling', 'daad' of 'actie'. Het is de wet die 'oorzaak' en 'gevolg' beduidt in al haar facetten op geestelijk niveau. Wat men doet, zegt of denkt (goed of slecht), het komt naar ons terug.
De intentie waarmee we iets doen, zeggen en denken komt uiteindelijk weer bij ons terug. Dat is de wet van oorzaak en gevolg waarmee we ofwel positief dan wel negatief karma creëren. Positief karma werkt in ons voordeel, maar negatief karma weerhoudt ons er van om ons te ontwikkelen wanneer het ongezien blijft.
Karma is een term die afkomstig is uit het Sanskriet en letterlijk 'daad' of 'werking' betekent. Feitelijk betekent karma de optelsom van alle daden en gedachten, goed dan wel slecht, die een mens tijdens zijn leven heeft gedaan of gehad.
Het wordt ook wel de wet van oorzaak en gevolg genoemd. Met andere woorden: elke actie die jij doet heeft een gevolg voor het leven. Vergelijk het maar met een steen die je in stilstaand water gooit. Het effect hiervan spreidt zich uit over het hele wateroppervlak.
Toch vraagt dit leven van je dat je er wat mee doet. Iedere (verre) oorzaak wil 'geneutraliseerd' worden. Je kunt karma 'verbranden' door bepaalde (meditatie)technieken of met behulp van Pong Yup (speciale ademhalingstechniek), en je zo zuiveren van de gevolgen van schadelijke indrukken.
Je kunt je karma actief beïnvloeden met jouw daden en met jouw reactie op dingen die je overkomen. Er zijn veel manieren waarop je je karma kunt verbeteren, zoals duurzaam leven, anderen helpen, dankbaarheid tonen of vergeven. Elke goede daad telt!
Karma is bekend vanuit het Hindoeïsme en Boeddhisme. Het wordt ook wel de wet van oorzaak en gevolg genoemd. Met andere woorden: elke actie die jij doet heeft een gevolg voor het leven. Vergelijk het met een steen die je in het midden van een stilstaand water gooit.
Karmische relaties zijn relaties tussen mensen die elkaar kennen uit eerdere/vorige levens en die intense emoties met betrekking tot elkaar hebben ervaren. Kenmerkend voor een karmische relatie is de beide partners onopgeloste emoties, zoals schuld, angst, afhankelijkheid en jaloezie.
De uitdrukking betekent dus zoiets als boontje komt om zijn loontje of wie kaatsen wil moet de bal verwachten.
Hindoes geloven in reïncarnatie, hergeboorte. Daardoor wordt tijd niet gezien als een rechte lijn van geboorte tot dood, maar als verschillende cirkels na elkaar.
Iedereen heeft in zijn leven minimaal één keer met een karmische relatie te maken. Het spirituele idee achter dit soort relaties is dat het gaat om iemand die je hebt ontmoet in een vorig leven en met wie je hebt afgesproken om elkaar te helpen in dit leven.
Slechts het karma wordt overgedragen op de volgende incarnatie. Deze dient te streven naar een volkomen onthechting, bevrijding en verlichting in het Nirwana. Ofwel handelt de mens vanuit zijn gehechtheid aan zijn begeerte, hetgeen lijden in een nieuw bestaan tot gevolg heeft.
Het begrip karma komt uit het boeddhisme en hindoeïsme. Karma is Sanskriet voor 'actie', 'daad' of 'werking'.
Hoe herken je je zielsverwant(en)? Gevoel wat je van binnenuit ervaart (gevoel van thuiskomen/herkenning/vertrouwd). Ze stimuleren en inspireren elkaar. Energetische verbinding tussen elkaar (je blijft verbonden al is er geen contact).
Een narcist kan nooit je tweelingvlam zijn, omdat ze hun emoties, acties en woorden aanpassen aan elke situatie. Uiteindelijk ervaart iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis emoties niet op dezelfde manier als jij. Voor hen zijn emoties hulpmiddelen om mensen te beheersen en te manipuleren.
Wat is familiekarma? De specifieke lessen of thema's die jij deelt met je ouders en voorouders, zijn je familiekarma. Deze lessen zijn diep in de energie van een familie verankerd.
Onze ervaring is dat er meerdere tweelingzielen zijn, waarmee je een diepere verbinding kunt voelen. Dit hoeft niet alleen in de vorm van een liefdesrelaties zo te zijn. Maar dit kunnen ook diepere vriendschapsbanden of familiebanden zijn en dus ook met tweelingzielen van hetzelfde geslacht.
Een spirituele relatie is gericht op spirituele groei. Heeft veel meer te maken met het mogen voelen van gevoelens, dan met het onderdrukken ervan. Gaat uit van het geven van vrijheid vanuit liefde, in plaats van elkaar inperken vanuit angst.
Wil je op een islamitische manier condoleren? Dan kun je een van de onderstaande islamitische smeekbedes (dua) gebruiken. 'A3thama Allahoe adjrak wa ah'sana a3zaa'ak wa ghafara limayyitik. ' 'Moge Allah je beloning vermeerderen, de rouwperiode vergemakkelijken en de overledene vergeven.
Het verschil tussen een soulmate en een levenspartner
Soulmates zijn spiegels. Ze komen langs om iets in jou in beweging te zetten, vaak op het level van je bewustzijn en je energiefrequentie. Ze vertellen je wat heling nodig heeft, ze geven je hoop, verbinden je met iets hogers.
Je voelt een magnetische aantrekkingskracht naar elkaar toe. Je voelt je heel vertrouwd en veilig in elkaars aanwezigheid. Hoewel je weet dat je elkaar nog niet eerder hebt ontmoet, heb je het gevoel dat je de ander al heel goed kent. Je deelt een intense psychische band en bent zeer gevoelig voor elkaars energieën.
Tweelingzielen kunnen alleen een relatievorm met elkaar aan gaan, als zij hun lessen geleerd hebben en op een punt zijn beland waarbij zij hun liefde en lessen aanwenden voor een groter belang dan alleen het beleven van hun liefde voor elkaar.
Een oude ziel is een ziel met een relatief groot bewustzijn. Vaak is zo'n ziel vaak op aarde geweest en heeft zo'n ziel veel levenservaring opgedaan. Met een jonge of nieuwe ziel wordt vaak een ziel bedoelt die weinig op aarde is geweest en weinig levenservaring heeft opgedaan.