Draag geen schoenen in gebedshuizen, waar mensen worden aanbeden of bij mensen thuis. Plaats je voeten niet op meubels. Dit doe je thuis misschien, maar niet bij anderen. Eet of drink niet in het openbaar terwijl je loopt.
Zuid-Korea is duurder dan veel andere Aziatische landen. Vergeleken bij Japan en westerse landen is het leven in Zuid-Korea echter redelijk goedkoop. Eten en drinken zijn een stuk goedkoper dan in Nederland en de keuze is enorm. Je kunt daardoor goed eten en toch weinig geld uitgeven.
Seoul ligt op ruim 8.569 kilometer vliegafstand van Amsterdam (Schiphol). De gemiddelde vliegtijd naar deze stad is zonder overstap 10 uur en 30 minuten.
U zult uw kaart in pinautomaten, hotels en grote winkels over het algemeen prima kunnen gebruiken. Echter zult u op veel plekken alleen maar met contant geld kunnen betalen. Zorg er dus voor dat u voldoende contant geld op zak heeft! Pinnen met uw Nederlandse bankpas kan in Zuid-Korea bij de meeste geldautomaten.
Veiligheid water en voedsel
Het water is drinkbaar maar zeer gechloreerd. In de zomer wordt aangeraden mineraalwater te drinken.
Leidingwater drinken in Zuid-Korea wordt afgeraden.
Tickets naar Zuid Korea beginnen al bij €412*. Je hebt dan een tussenstop op bijvoorbeeld Moskou, Helsinki of Frankfurt am Main. Rechtstreekse vluchten kosten tussen de 650 en 900 euro*.
Zuid-Korea staat bekend als een rijk land in Azië. In de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw groeide economie in korte tijd heel snel. Samen met Singapore, Taiwan en Hongkong vormt Zuid-Korea de Aziatische Tijgers.
De kleurcode van het reisadvies voor Zuid-Korea is groen behalve het grensgebied met Noord-Korea. De veiligheidsrisico's zijn vergelijkbaar met die in Nederland (met uitzondering van het grensgebied met Noord-Korea). Er zijn inreisvoorwaarden voor reizigers uit Nederland.
Iets meer dan de helft van de Zuid-Koreanen is gelovig. De twee grootste geloofsovertuigingen in Zuid-Korea zijn het boeddhisme (23%) en het christendom (29%). Boeddhisme in Zuid-Korea: Het boeddhisme kent een lange geschiedenis in Korea.
Wie alvast een beetje wil oefenen kan alvast beginnen met het leren uitspreken van 'Hello'. In het Zuid-Koreaans zeg je dan 'Anyong Haseyo' en dat waardeert men enorm als je zegt. Het kan ook zijn dat ze glimlachen uit beleefdheid voor je poging dit goed uit te spreken.
– Alcohol: Kopen en/of drinken vanaf 19 jaar.
Er wonen zo'n 52 miljoen mensen in Zuid-Korea, waarvan bijna 10 miljoen in de hoofdstad Seoul. De helft van de Koreanen heeft zijn thuis in de zeven grote zeven metropolen ...
Noord-Korea, officieel de Democratische Volksrepubliek Korea, is een land op het Koreaans Schiereiland in Oost-Azië dat grenst aan de landen China, Rusland en Zuid-Korea en aan de Gele Zee en de Japanse Zee. Noord-Korea heeft een bevolking van 25,2 miljoen (2017) mensen. De hoofdstad is Pyongyang.
Je kunt al voor €584* retour naar Zuid-Afrika, maar gemiddeld kost een vlucht tussen de 600 en 800 euro*.
Het Koreaans is een van de moeilijkste talen om te leren. Ook is het een van de jongste talen ter wereld. De taal werd in de 15e eeuw ontwikkeld door een lokale koning. Hij wilde ervoor zorgen dat meer mensen konden lezen en schrijven.
Een splinternieuw alfabet gaan leren kan intimiderend zijn, maar het geweldige van Koreaans is, dat je hangul kan leren (het Koreaanse schrift) in één dag, als je er echt voor gaat zitten! In het begin lijkt hangul op een aantal streepjes en lijnen, maar het is het gemakkelijkste deel van het Koreaans leren.
Je gebruikt “kamsahamnida” als je op formele wijze je dankbaarheid wilt doen blijken. Dit is de meest formele manier om iemand te bedanken, dit betekent zoiets als “heel erg bedankt”.
Seoul is één van de meest veilige steden van Zuid Korea. De criminaliteitscijfers zijn laag en vergelijkbaar met de meeste Europese steden wat betekent dat het voor toeristen veilig is om ook 's nachts rond te lopen. Wel is het belangrijk dat je goed oplet in het verkeer vanwege de drukte in de straten en op de wegen.
Winnaar van De Gouden Kraan
Het Oostenrijkse water kwam met een 7,8 als winnaar uit de bus. Het Nederlandse kraanwater eindigde met een 7,1 op de tweede plaats. De deskundige jury beoordeelde het water op verschillende aspecten, zoals smaakintensiteit, mondgevoel en afdronk.
Over het algemeen is het in heel Australië veilig om kraanwater te drinken. We raden u aan om een herbruikbare waterfles mee te nemen, die u steeds kunt bijvullen. Zo zorgt u ervoor dat u altijd voldoende vocht binnen krijgt.
Normaal gesproken is het drinkwater in Kaapstad verder prima. In de periodes dat het waterpeil iets lager is, raden we flessen water aan.