bijv. naamw. 1) Aandachtig 2) Ademloos 3) Gefascineerd 4) Geinteresseerd 5) Geïntrigeerd 6) Geketend 7) Met gespannen aandacht 8) Met ingespannen aandacht 9) Vastgebonden 10) Vol fas...
geboeid = geboeid bijv. naamw. Uitspraak: [xə`bujt] als je veel interesse hebt voor (iets) of al je aandacht gericht hebt op (iets of iemand) Voorbeelden: `geboeid zijn door historische schepen`, `geboeid naar ...
Je hebt gezocht op het woord: boeit. 1boei·en (boeide, heeft geboeid) 1in boeien sluiten; = vastbinden2de aandacht helemaal innemen: dat boeit hem niet (a) interesseert hem niet; (b) laat hem koud 2boei·en (tussenwerpsel) 1(populair; ironisch) wat saai!
'Het boeit niet' betekent zoveel als: het maakt niet uit, het is niet belangrijk.
wat iets laat gebeuren
wat tot gevolg heeft dat iets gebeurt vb: naar aanleiding van uw brief moet ik u het volgende vertellen. datgene wat iets tot gevolg heeft. 1) Aanleidende oorzaak 2) Aanzet 3) Beweegreden 4) Bron (fig.)
schrijnend bijv. naamw. Uitspraak: [ˈsxrɛinənt] (van een situatie) zo slecht dat je zou willen dat mensen er niet mee te maken hadden Voorbeelden: `schrijnende armoede`, `een schrijnend gebrek aan schoon drinkwater`Synoniemen: ellendig, onmenselijk ...
als trefwoord met bijbehorende synoniemen: afkondigen (ww) : afroepen, bekendmaken, decreteren, mededelen, openbaar maken, proclameren, uitroepen, uitvaardigen, verkondigen.
De aanleiding mag kort en krachtig zijn. Het is niet nodig om meerdere aanleidingen op te schrijven. Kies voor de beste en schrijf die op.
Je hebt gezocht op het woord: kolossaal. ko·los·saal (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord) 1buitengewoon groot of veel: dat is kolossaal! geweldig!
Louter is een bijwoord en betekent 'enkel en alleen'. Synoniemen van louter zijn: slechts, puur en zuiver.
In 'Wat is er gebeurd? ' is gebeurd een voltooid deelwoord. Dat eindigt op een d, omdat er in de verleden tijd gebeurde ook een d zit. Deze d uit de verleden tijd komt dus terug aan het einde van het voltooid deelwoord gebeurd.
De woordkeuze is interessant, want volgens de woordenboeken betekent aantijging 'kwaadwillige beschuldiging' of zelfs 'kwaadwillige, ongegronde beschuldiging' en is het woord synoniem met onder meer insinuatie en verdachtmaking.
In het theoretisch kader van je Plan van Aanpak ga je in op de belangrijkste begrippen, theorieën en modellen die met je onderwerp te maken hebben. Je legt hierbij uit wat deze inhouden en gaat daarna vooral in op waarom deze voor jouw onderzoek relevant zijn (welke deelvraag je hiermee kunt beantwoorden bijvoorbeeld).
Met een plan van aanpak weet je niet alleen wat je gaat onderzoeken, maar ook hoe en wanneer. Zo breng je een duidelijk structuur aan in je onderzoek. Dat is erg prettig voor jou en je begeleiders. Je kunt hiermee je voortgang goed bewaken en je begeleiders kunnen jou tijdig bijsturen als dat nodig is.
De start van je onderzoek
Het eerste hoofdstuk van de scriptie is de inleiding. De inleiding begint met de aanleiding van het onderzoek (en eindigt met je hoofd- en deelvragen). De eerste paragraaf, de aanleiding, vormt dus het startpunt.
Een oorzaak verwijst naar een aanleiding waar je als mens geen invloed op hebt. Een reden is een aanleiding waar je wel iets over te zeggen hebt.
De probleemstelling komt direct na je inleiding en aanleiding (zie onderstaand overzicht van scriptie onderdelen). In de inleiding en aanleiding schets je de context waarin het probleem zich voordoet en beargumenteer je waarom juist dit probleem nou zo urgent is.
Afkondigen betekent namelijk ook 'vertellen dat iets is afgelopen'. Een radio-dj kan bijvoorbeeld een net gedraaid liedje afkondigen, waarbij de artiest, de titel en soms nog meer informatie worden genoemd. Dit afkondigen staat tegenover aankondigen: 'vertellen dat iets begint of gaat gebeuren'.