De Mazda Furai is een conceptauto van het Japanse merk Mazda. De auto werd voor het eerst getoond tijdens de North American International Auto Show van 2008. Met de Furai viert Mazda het 40-jarig gebruik van de rotatiemotor. Furai is Japans voor "geluid van de wind".
Sushi: Sushi betekent, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, niet rauwe vis maar azijnrijst. Nori: Dit is geroosterd zeewier, bedoeld om de vis en rijst samen te binden. Temaki: Deze sushisoort staat ook wel bekend als de 'handrol'.
Sushi (Hiragana: すし, Kanji: 寿司, 鮨) is een gerecht uit de Japanse keuken met een doorsnede van enkele centimeters. Het bestaat altijd uit (afgekoelde) gekookte rijst (鮨飯, sushi-meshi) en vaak ook uit zeewier en is met rijstazijn gezuurd.
Shabu shabu is een onomatopee. Dit is een woord wat een klank of een handeling weergeeft (bijvoorbeeld dierengeluiden). Shabu shabu betekent zoiets als “meng meng” of “swish swish”. Dit is dus de onomatopee die het mengen van het vlees in de saus weergeeft.
Sushi wordt meestal gemaakt van de volgende ingrediënten ebi (garnaal), daikon (radijs), kani (krab), surimi (imitatiekrab), sake (zalm), unagi (paling), tako (octopus), masago of rogen (kuit/viseitjes), ninjin (wortel), tamago-yaki (zoete omelet), kappa (komkommer), kampyo (pompoen), saba(makreel), tekka of maguro ( ...
De waarde van sushi Eén van de redenen waarom sushi zo duur is, is omdat het veel werk kost om te maken. De ingrediënten moeten zorgvuldig worden samengesteld en als een kunstwerk op het bord worden neergelegd. Een grote schaal sushi is niet alleen een traktatie voor je mond, maar ook voor het oog.
Hosomaki. Hosomaki lijkt op de maki maar is een stuk kleiner. De hosomaki wordt, in tegenstelling tot de maki, gemaakt van één of twee gerechten. Ook wordt er gebruikt gemaakt van een half norivel, waardoor de hosomaki eigenlijk de mini-maki is.
Kushikatsu is echt Japans streetfood en heel populair in Osaka. Het is een fancy benaming voor gefrituurde groenten op een stokje die je kan dippen in een heerlijke saus.
Hoeveel tijd heb je om te eten? U geniet twee uur lang onbeperkt van alle gerechten op de menukaart.
Niet uit Japan maar uit Zuid Oost Azie.
Voor de maaltijd zeg je; "Itadakimasu", en na de maaltijd zegt men "Gochiso-sama deshita", als dank voor het eten.
Itadakimasu wordt vertaald als ontvangen, maar eigenlijk betekent het ontvangen van een hogere. Je kunt het daarom uitsluitend en alleen voor jezelf gebruiken.
Sushi kan een bron zijn van eiwitten, omega 3-vetzuren en verschillende vitamines als vitamine D en B 12. Maar door ongezonde toevoegingen als suiker, vette sauzen en sojasaus (met veel zout) heeft het ook een ongezonde kant. De bereidingswijze van de sushi kan ook bepalen of het gezond of ongezond is.
Nori. Een ander basisbestanddeel is nori (zeewier). Dit zijn de dunne zwarte/groenige velletjes die gebruikt worden om de sushi te omwikkelen. Nori wordt gemaakt van purperwier en is grote favoriet omdat het veel smaak met zich meebrengt.
Sashimi (Japans: 刺身) is een Japans gerecht van verse, rauwe vis en schelpdieren die met een zeer scherp mes in dunne plakjes gesneden worden.
Maguro: is tonijn. Maki-sushi: rolletjes sushi met binnenin de neta en eromheen of ook binnenin de nori.
Wil je sushi eten als complete maaltijd, houd dan rekening met gemiddeld 12 tot 18 stuks per persoon. Voor de lunch kan je ongeveer 8 tot 12 stuks aanhouden. Kies je voor Temaki sushi, dan volstaan 4 tot 6 stuks per persoon. Maar eet vooral de hoeveelheid waar jij je goed bij voelt.
All-you-can-eat restaurants werken volgens het massa=kassa concept. Jij propt je maag vol, zij proppen het restaurant vol. Vaak krijg je als eerst een drankje aangeboden zodat je al iets gevuld bent, al voor dat je begint met eten. Daarna begin je met eten.
- Shabu Shabu Apeldoorn.
Hotate heeft prachtig zacht en zoet vlees en een ongelooflijk delicate textuur. In Japan is het heel gebruikelijk om Hotate rauw te eten in de vorm van sushi of sashimi. Maar ook gegrild en gebakken zijn deze Sint-Jakobsschelpen erg smakelijk.
De meest voorkomende sushi is maki: rijst met groenten, vlees of vis opgerold in een velletje nori, oftewel zeewier. Daarin proef je bijvoorbeeld ebi (garnaal), ika (inktvis), kani (krab), sake (zalm) of unagi (paling).
Uramaki is een van de meest bestelde sushi soorten in restaurants. Deze sushi wordt ook wel “inside-out” sushi genoemd, omdat de stukjes binnenstebuiten zijn gekeerd. Uramaki sushi bestaat uit zeewier en sushirijst, waarbij het zeewier aan de binnenkant van de sushi zit.
Nigiri zalm sushi (rijst met een stukje zalm) is met 11,7% het populairst in Nederland. Uramaki Ebi Tempura (binnenstebuiten gerolde sushi met gefrituurde garnaal) sushi volgt met 11,4% en uramaki California Roll sushi staat op de derde plek.
2 stuks, Nigiri sushi met krabstick (kani) als topping. Heerlijk stukje krabstick op een bedje van rijst bij elkaar gehouden door een stuk nori (zeewier). Tip: dip je sushi voorzichtig in wat sojasaus met eventueel wasabi en/of gember voor een heerlijke smaak toevoeging.