Fluimucil 40 mg/ml drank forte kan worden gebruikt bij vastzittende hoest en vastzittend slijm, ter vergemakkelijking van het ophoesten indien dit door taai slijm wordt bemoeilijkt. Deze suikervrije drank kan door diabetes patiënten worden gebruikt.
Dit middel wordt vooral gebruikt bij aandoeningen van de luchtwegen die gepaard gaan met de productie van taai slijm, zoals bronchitis en emfyseem. Acetylcysteïne maakt het slijm dunner en dus minder taai en zorgt er hierdoor voor dat het slijm gemakkelijker is op te hoesten.
Koorts. Hoofdpijn. Oorsuizen. Stomatitis, misselijkheid, braken, buikpijn, diarree.
Fluimucil breekt taai, vastzittend slijm af. Je kunt het gebruiken bij slijmhoest zoals bij luchtwegaandoeningen als astma, bronchitis en taaislijmziekte. Fluimucil is verkrijgbaar als capsule, tablet, bruistablet, zuigtablet, poeder, drank of inhalatievloeistof. Fluimucil is geschikt voor kinderen en volwassenen.
Volwassenen: 1 maal per dag 1 tablet Bij patiënten die moeite hebben met het ophoesten, (ouderen en verzwakte patiënten), wordt aanbevolen om de tablet 's ochtends in te nemen. De tablet met een glas water innemen. Gebruik dit middel altijd precies volgens de voorschriften.
Slijmoplosser: de vernevelaar
Bij vastzittend slijm wordt er door veel mensen snel naar een medicijn gegrepen. Echter, deze medicijnen kunnen nare bijwerkingen hebben. Een goedwerkend alternatief hierop is fysiologisch zout, een natuurlijk product dat ook al in uw lichaam voorkomt.
Bij het vermoeden van ernstige paracetamolintoxicatie is acetylcysteïne het antidotum van eerste keus. Intraveneuze toediening van acetylcysteïne heeft hierbij de voorkeur, omdat niet-optimale therapie door braken (t.g.v. paracetamoloverdosering of bij orale inname van acetylcysteïne) is te voorkomen.
Diep in- en uitademen: Luchtstroming in de longen brengt het slijm in beweging. Breng slijm dat vastzit in beweging door diep in- en uit te ademen. De lucht moet vooral langs de plaats stromen waar het slijm vastzit.
Probeer je hoest niet te onderdrukken; het slijm – inclusief 'binnendringers' – moet je lichaam uit. Drink voldoende water of andere vloeistoffen. Gorgel met zout water; zout werkt ontsmettend. Eet zaken als knoflook, kippensoep, kurkuma en cayennepeper; ze helpen (volgens grootmoeders recept) het slijm te verminderen.
Waar komt slijm vandaan
neus, bijvoorbeeld bij verkoudheid/griep of ontregeld slijmvlies of bij roken. neusbijholten, bij chronische irritatie (roken, neusbijholtenontsteking) keel, bijvoorbeeld door irritatie van maagzuur (reflux), roken of schrapen; verkoudheid en griep. longen, bij longaandoeningen en roken.
Heeft u te veel van dit middel ingenomen? Klachten die kunnen voorkomen zijn: misselijkheid, braken en diarree. Wanneer u teveel van dit middel heeft gebruikt, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts of apotheker.
Let op: gebruik je Fluimucil al veertien dagen en verdwijnen je klachten niet? Raadpleeg de arts voor advies. Mogelijk kun je een ander medicijn gebruiken.
Bij bronchitis heeft u vooral last van hoesten. Bij het hoesten komt er ook slijm mee. Ook kunt u last hebben van benauwdheid, een drukkend gevoel op uw borst, een piepende ademhaling, koorts en vermoeidheid.
In het algemeen zijn andere antibiotica, zoals penicilline of doxycycline, eerste keus. Alleen als deze middelen niet kunnen worden gebruikt of als de bacterie er ongevoelig voor is, zal de arts een cefalosporine-antibiotica voorschrijven. Voorbeelden zijn cefaclor, cefalexine en ceftibuten.
De werkzame stof in dit middel is acetylcysteïne. De andere stoffen (hulpstoffen) in dit middel zijn natriumbicarbonaat (E500), citroenzuur (E330), aspartaam (E951) en citroensmaak (bevat onder andere: natrium, glucose en sulfieten). Fluimucil 600 mg Bruis, bruistablet is een witte, ronde tablet.
In de neus en de longen zijn trilharen aanwezig die het slijm met het virus naar de keel transporteren. Als de trilhaartjes de hoeveelheid slijm niet aan kunnen, dan kunt u gaan hoesten. Door te hoesten wordt het slijm versneld omhoog gebracht in de keel, waarna het slijm wordt doorgeslikt of uitgespuugd.
Misschien kan er dan ook iets aan gedaan worden. Het is goed om naar de huisarts te gaan als één (of meer) van de volgende beweringen voor jou geldt: Je hoest (opeens) veel en vaak, en voelt je benauwd. Je hoest veel of vaak, en dit duurt langer dan 3 weken.
Meestal ga je bij een longaanval meer hoesten en komt daarbij meer slijm omhoog dan normaal.
Overdag staan of zitten we vaak rechtop, maar 's avonds belanden we vaak gestrekt op de bank en liggen we uiteindelijk plat in bed. Als de luchtwegen dan geïrriteerd raken, kan dit ontstane slijm zich gemakkelijk achterin de keel ophopen, waardoor er flink gehoest moet worden om de weg weer vrij te malen.
Een longontsteking kun je aan de volgende klachten herkennen: kortademigheid. hoesten. eventueel ophoesten van geel, groen of bruin slijm.
Is het erg om (veel) slijm te hebben? Het is normaal om slijm te hebben dat helder is. Soms moet je om het slijm weg te krijgen hoesten. Als je hoest probeert je lichaam je luchtpijp en longen weer vrij van slijm te krijgen.
Paracetamol, een bekend voorbeeld -
Een bekend voorbeeld is paracetamol, waarbij leverschade kan optreden zowel bij eenmalige bewuste overdosering als bij inname van een supratherapeutische dosering over een langere periode. Paracetamol veroorzaakt leverschade via een uitstekend begrepen mechanisme.
Bij hoofdpijn is het vaak al effectief om eenmalig een pijnstiller te nemen. Heb je continue pijn, dan is het wel goed om een spiegel op te bouwen. In dat geval slik je al de volgende pijnstiller, voordat de andere volledig is uitgewerkt.