Als een label geen kleding in grote maten verkoopt, wordt vaak het systeem (damesmaten) S = EU36, M = EU38, L = EU40, XL = EU42, 2XL = EU44 en 3XL = EU46 (als grootste maat) gehanteerd.
EU / DE: Als je een kledingstuk ziet met een maatlabel EU, is de grootte gebaseerd op een Germaans systeem dat veel gebruikt wordt in grote delen van Europa. De landen die dit systeem onder andere gebruiken, zijn Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Nederland, Scandinavië, Polen, Tsjechië, Slowakije en nog veel meer.
Vooral bij pakken of jassen wordt er gebruik gemaakt van de confectiematen. Als je twijfelt over je maat, onthoud dan dat maat 44 (XS) de kleinste confectiemaat is en maat 60 (4XL) de grootste. Alles wat daar tussen valt (S, M, L, XL etc.)
Aan de hand van je voetlengte kun je de maat opzoeken in de schoenmaat tabel. Een voetlengte van 27,3 cm is bijvoorbeeld goed voor een Franse schoenmaat 43 of een Engelse schoenmaat 9.
Mensen met maat 42 tot 46 worden in onze maatschappij soms ook als dik beschouwd, maar ervaren niet dezelfde barrières op het vlak van toegankelijkheid. Zij worden in de fat community ook wel eens 'inbetweenies' genoemd.
Boordmaten 43 en 44 komen overeen met XL.
Kleding in maat 44 voor een baby is bedoeld voor kindjes die ongeveer 38-44 cm lang zijn. Is een baby langer dan 44 cm, dan past hij over het algemeen ook in kleertjes van maat 50. De kleertjes voor maat 44 bij baby's zijn over het algemeen speciaal gemaakt van hele zachte en comfortabele stoffen.
Om één kledingmaat te verliezen, zou je ongeveer vier kilo aan vet moeten kwijtraken. Voor zij die liever in calorieën dan in kilo's tellen: vermenigvuldig dat getal gewoon met 7000 (ja, om een kilo aan vet te verliezen moet je gemiddeld zo'n 7000 kcal verbranden).