Verstopt filter. De salmonella-besmetting zou al in december vorig jaar zijn vastgesteld door het bedrijf. De oorzaak zou een verstopt filter zijn. Door 'interne tekortkomingen' zijn de producten toch gedistribueerd naar verschillende landen met honderden besmettingen tot gevolg.
Het advies aan klanten is om Ferrero Kinder Schoko-Bons met houdbaarheidsdatum 05-10-2022 of eerder niet op te eten. Klanten kunnen de chocolade terugbrengen en krijgen dan hun geld terug.
De Europese gezondheidsdienst ECDC heeft tot nu toe in twaalf verschillende landen 324 salmonella-infecties vastgesteld. Bijna alle gevallen zijn de herleiden tot de Kinderchocolaatjes geproduceerd door Ferrero in het Belgische Aarlen.
Begin dit jaar werd Kinder-chocolade uit de schappen gehaald vanwege een salmonellabacterie. Mogelijk ligt het nog steeds bij Jumbo in de winkel; de supermarkt roept Kinder Schoko-Bons met een houdbaarheidsdatum tot 5 oktober 2022 terug.
Mogelijk kunnen de chocolaatjes salmonella-infecties veroorzaken. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseert consumenten om geen enkel Kinder-chocolaatje uit de fabriek te eten.
Kinder Ferrero Duplo 10 Reepjes - ADLMarkt.nl.
Hoe zit het dan met salmonella? Een besmetting met salmonella kan flinke maag- en darmklachten veroorzaken. Ongeveer 3 op de tienduizend eieren zijn besmet met salmonella. Zo'n besmetting komt dus gelukkig maar weinig voor in Nederland.
De meeste mensen raken besmet met de bacterie door het eten van niet of onvoldoende verhitte dierlijke producten. De Salmonella-bacterie kan echter ook op op groenten en fruit zitten. De kans dat mensen elkaar besmetten is klein.
De salmonellabacterie kan buiten het dier lang in leven blijven.In de drijfmestopslag bijvoorbeeld, kan de bacterie enkele maanden overleven; in water nog langer. Binnen het besmette bedrijf vindt besmetting vooral plaats door direct contact tussen de dieren en door contact met mest van besmettelijke dieren.
In principe kun je normaal eten, dus probeer gewoon te eten waar je zin in hebt. Bij aanhoudende of ernstige klachten zoals hoge koorts kan een behandeling nodig zijn. Wanneer de koorts na drie dagen niet verminderd is, is het raadzaam een arts te raadplegen.
Het FAVV laat vanavond weten dat verschillende producten van het merk beter niet opgegeten kunnen worden omdat ze mogelijk besmet zijn met salmonella. In verschillende EU-lidstaten werd al een salmonella-uitbraak vastgesteld.
Chocolade voor
Het verhaal van Kinder begint in 1968, in het hart van het kleine stadje Alba, Italië. Hier zou een oprecht idee uitbloeien tot het Kinder dat we vandaag de dag kennen.
Salmonella ruikt ook naar mest. Een beetje zurige lucht is dat. Dus ruik altijd aan je voedsel. Vertrouw je het niet, eet het dan niet.
Besmetting met Salmonella kan dodelijk zijn, als de patiënt uitdroogt en de nierwerking stopt, maar ook in geval van bloedvergiftiging en shock kan de patiënt overlijden. Dit komt niet vaak voor, maar bij risicogroepen zoals zuigelingen en ouderen kan een ziekenhuisopname noodzakelijk zijn.
Wereldwijd raken jaarlijks zo'n zeventien miljoen mensen besmet met de Salmonellabacterie. Ongeveer 600.000 mensen overlijden aan de gevolgen hiervan.
Je moet de kip altijd goed doorbakken verhitten. Salmonella en campylobacter zitten op het vlees, niet er in. De problemen zijn er vooral omdat men bijvoorbeeld kip rauw heeft vastgehad, dan bakt en dan terug manipuleert, terwijl de bacteriën nog op de handen kleven.
,,Ongeveer 3 op de 10.000 eieren zijn besmet met salmonella. Van een besmetting kan je flinke maag-darmklachten krijgen”, aldus de woordvoerder. ,,Goed verhitten en langer koken van het ei maakt salmonella onschadelijk. Om voedselinfecties te voorkomen adviseren wij daarom om een eitje volledig te koken.
FERRERO BREIDT ZICH VERDER UIT
Na uitbreidingen in de jaren vijftig naar Duitsland, België en Frankrijk, opent het Italiaanse familiebedrijf Ferrero in 1963 een kantoor in Nederland. Het eerste product dat op de Nederlandse markt wordt gelanceerd is Mon Chéri. NUTELLA® volgt niet lang daarna (1965).
Ferrero is de producent van iconische merken die generatie na generatie in trek zijn, waaronder nutella, Ferrero Rocher, Tic Tac, Kinder en Raffaello, producten die aanwezig zijn en verkocht worden in meer dan 170 landen.
Op 18 april 2011 overleed Pietro Ferrero junior, kleinzoon van oprichter Pietro Ferrero, op een leeftijd van 47 jaar aan een hartinfarct. Vandaag de dag wordt het bedrijf nog steeds met succes geleid door Giovanni, de broer van Pietro Ferrero junior.
Acht dagen lang zat kleuter Letty continu met hoge koorts op het toilet. De oorzaak: een met salmonella besmet Kinder Surprise-ei. Letty hoefde nog net niet naar het ziekenhuis. De eerste besmettingen met de bacterie, in het Verenigd Koninkrijk, blijken al te dateren van 21 december vorig jaar.
Het gaat om de volgende producten die geproduceerd werden bij het bedrijf Ferrero in Aarlen: Kinder Surprise 20g en 3x20g met een vervaldatum (THT) tussen 11/07/22 en 7/10/22,Kinder Surprise Maxi met een vervaldatum (THT) tussen 10/08/22 en 10/09/22.