Dr. Oetker Klop-Fix is een echte slagroomversteviger. Met Klop-Fix blijft je slagroom mooi stevig en hoef je je geen zorgen te maken dat je taartbodem te snel zacht wordt. Met slechts één zakje Klop-Fix ziet de slagroom er prachtig en stevig uit, waardoor je desserts er nog smakelijker uitzien.
Wil je een slagroom die goed stijf houdt, maar heb je geen klopfix in huis? Mix dan eerst een beetje mascarpone romig en voeg daar de slagroom en suiker aan toe.
Slagroom steviger maken
Voor een extra stevige slagroom kun je een zakje slagroomversteviger gebruiken. In de supermarkt vind je zakjes slagroomversteviger onder de naam Klopfix. Dit zorgt ervoor dat de slagroom minder snel terugloopt en dus zijn vorm en luchtigheid behoudt.
Oetker Klopfix Zak 40 gram.
Ook is het mogelijk het vetgehalte van de room te verhogen door mascarpone toe te voegen, hierdoor zal de slagroom ook steviger worden. Ten slotte gebruiken professionele bakkers soms gelatine om slagroom te verstevigen. Dit vergt enige handigheid om geen klontjes in het uiteindelijke product te krijgen.
Dr.Oetker Klop-Fix is een echte slagroomversteviger. Met Klop-Fix blijft je slagroom mooi stevig en hoef je je geen zorgen te maken dat je taartbodem te snel zacht wordt.
Hoe kan ik de vulling steviger maken? Je kunt ook een pakje klopfix door de slagroom mixen, voor een nog steviger resultaat. Ik doe dit zelf nooit, simpelweg omdat het niet nodig is. Eventueel kan het helpen om extra stevigheid aan de vulling te geven wanneer je niet de stevige roomkaas hebt gekocht.
Stijf geslagen slagroom is ongeveer 2 dagen houdbaar, wanneer je dit afgedekt in de koelkast zet. Toch merk je vast dat het niet meer dezelfde textuur heeft als net na het kloppen.
Gelatinepoeder. Een simpel, maar heel effectief trucje is om een beetje gelatinepoeder aan je room toe te voegen. Het is belangrijk dat je voor de ongezoete variant kiest, anders krijgt je slagroom een heel andere smaak.
Klop-Fix zorgt ervoor dat de slagroom mooi stevig blijft en voorkomt dat taartbodem te snel zacht worden. Met een zakje Klop-Fix ziet de slagroom er mooier en steviger uit. Klop-Fix is eenvoudig in gebruik. Een zakje is voldoende voor 250 ml slagroom.
Slagroom houdt van koud, dus bewaar het koel en zorg ook dat je kom en gardes koud zijn. Kies een slagroom met een hoog vetpercentage (minstens 35%), voeg niet teveel suiker toe en klop het rustig op. We hebben vaak de neiging om de mixer op vol vermogen aan te slingeren en de boel zo snel mogelijk stijf te kloppen.
combinatietip:Wil je slagroom gebruiken als taartdecoratie of een ander gerecht dat wat langer moet blijven staan? Voeg dan, al kloppend, 8 g klop-fix per 250 ml slagroom toe.
Oetker Klopfix - je vindt het bij SPAR.
Een andere truc is om een metalen kom te gebruiken, daar de slagroom in te schenken en de slagroom met een vork op te kloppen. Houdt er wel rekening mee met dat je dit in snelle bewegingen doet. Spierkracht is dus een vereiste!
Gebruik 2 zakjes klopfix, zoals aangegeven in het recept. Dit zorgt er ook voor dat de slagroom steviger wordt. Lukt het nou niet om de taart stijf te krijgen met de klopfix? Dan kun je in plaats van klopfix ook gelatine gebruiken.
Heavy cream is het meest vergelijkbaar met onze slagroom, ondanks dat de Nederlandse slagroom wel net íets minder vet is. Vraagt een recept om 'heavy cream' of 'whipping? Vervang dit dan gerust 1:1 door slagroom.
Slagroom kloppen
Geen handmixer bij de hand? Gebruik een staafmixer. Binnen 1 à 2 minuten heb je slagroom opgeklopt. Gebruik hiervoor wel een hoge (maat)beker om spetters te voorkomen.
Oetker Klop-fix bestellen | Albert Heijn.
Slagroom wordt sneller stijf als je van tevoren een snufje zout toevoegt. Als je de suiker en het vanille-extract pas halverwege het kloppen van de slagroom toevoegt, zal de slagroom stijver worden. De suiker aan het begin toevoegen zorgt voor een slapper resultaat. De slagroom en de kom moeten zo koud mogelijk zijn.
De truc om slagroom goed stevig of stijf te kloppen zijn koude materialen. Een koude kom dus, maar ook je gardes en de slagroom zelf. Ik gebruik zelf altijd een metalen kom, deze zijn van zichzelf al wat koeler dan bijvoorbeeld een plastic kom. Je zou je kom ook een tijdje in de koelkast kunnen zetten.
Als er te kort wordt geklopt, zakt de room snel uit. De volle, romige consistentie wordt dan niet bereikt. Met een garde geslagen room bevat meer luchtbellen van verschillende grootte, waardoor deze beter blijft staan.
Wil je een zoete slagroom? Voeg de suiker niet te vroeg toe. Pas als de slagroom lobbig begint te worden voeg je de gewenste hoeveelheid vanillesuiker toe. Voor 250 ml slagroom is 2 eetlepels vanillesuiker ruim voldoende.
Bereidingswijze. Doe de slagroom in een kom en voeg per 100 ml één eetlepel suiker toe.
Maak bijvoorbeeld eens slagroom met vanille-, kaneel-, anijs- of mokka-smaak. Benodigdheden: 250 ml slagroom. 30 gr suiker.
De slagroom moet echt een paar uur in de koelkast hebben gestaan. Voor het beste resultaat zet je ook de kom in de koelkast. Het is belangrijk dat er geen vet in je kom of handmixer zit.