De Y-cut speen voor flessen met een brede hals van Dr. Browns is geschikt voor de gulzig etende baby's en baby's waarvoor de voorgaande fasen niet 'snel' genoeg gaan. Daarnaast kun je de speen ook gebruiken voor dikkere vloeistoffen zoals pap. ✓ Voor dikkere vloeistoffen.
Welke fase speen heb je nodig bij het geven van dikkere voeding? De Dr. Brown's fles is in principe ontwikkeld voor het geven van melk en gladde papsoorten. Bij het toevoegen van rijstebloem adviseren wij één of twee fases hogere speen te gebruiken.
Als je een speen hebt gevonden die je kleintje prettig vindt, kun je de speen het beste elke 3 maanden vervangen om er zeker van te zijn dat het in goede staat is. Als je ergens een scheurtje ziet dan moet je de speen onmiddellijk vervangen.
Philips Avent Flesspeen Classic dikke voeding
Deze speen voor dikkere vloeistoffen is ideaal voor een consistentere voeding zoals pap of Johannesbroodpitmeel. Door de speciale vormgeving buigt de speen mee, zodat er lucht in de fles komt.
De maat zegt iets over de grootte van het gaatje in de flessenspeen. De juiste grootte hangt af van de zuigkracht van je kindje en het type voeding dat je gebruikt. Dikkere voeding en een grotere zuigkracht, vragen om een grotere maat flessenspeen. Je kindje hoort ongeveer 15-20 minuten over de voeding te doen.
Maat 1 is voor baby's van 0-6 maanden. Deze speen is wat dikker en kleiner dan maat 2. Maat 2 is voor baby's vanaf 6 -18 maanden.
Het voornaamste is de grootte van het schildje. Naar mate je kindje groter wordt wordt de mond groter en zou van de kleinste speen het schildje relatief zo klein kunnen worden dat hij/zij het in de mond kan stoppen (helemaal). De leeftijdsindicatie is natuurlijk ongeveer.
Het kan de reflux bij je baby verminderen, maar je baby kan er ook last van krijgen. Niet zeker of het echt helpt. Voor veel baby's is johannesbroodpitmeel een uitkomst, maar het helpt niet bij alle baby's. Sommige baby's krijgen juist meer last van krampjes, omdat ze de voeding niet goed kunnen verteren.
De spenen van Hegen zijn uniek; ze zorgen voor een betere luchtcirculatie bij het geven van flesvoeding en voorkomen dat je baby te veel lucht binnenkrijgt. Met de speciale anti-koliek ventilatieopening in de speen heeft je baby duidelijk minder last van krampjes en gaat een boertje laten makkelijker.
Wat betreft het gebruik geldt over het algemeen dat je 1 á 2 schepjes johannesbroodpitmeel toevoegt per 100 ml (moeder)melk. Het is soms even puzzelen wat de juiste hoeveelheid is voor jouw kindje. Samen met je arts bepaal je met welke hoeveelheid je begint. Het beste kan je de hoeveelheid rustig opbouwen.
Gevaren van een ronde (Bibs) speen
„Door de grote kop die op de speen zit kan de kaak versmald worden en kan er na verloop van tijd een open beet ontstaan. Dit is te herkennen aan een gebit dat 'rond' gaat staan, hierbij ontstaat er een opening als de kaken op elkaar geklemd worden.
Te snel drinken kan leiden tot krampjes. Bovendien leert je baby niet meer om goed naar zijn/haar eigen verzadigingssignalen te luisteren en kan je baby wellicht minder goed aanvoelen wanneer hij/zij vol zit. Ook kan het zijn dat de zuigbehoefte na zo'n korte voeding nog niet bevredigd is.
Rijstebloempap is een geschikte pap om mee te beginnen omdat het licht verteerbaar is. Dat komt omdat het minder vezels bevat dan andere soorten. Je kunt beter niet te vroeg met pap beginnen (in elk geval niet voor 4 maanden). Het spijsverteringsstelsel van je baby kan de vezels in de pap nog niet goed verteren.
De eerste dag krijgt een baby (afhankelijk van het geboortegewicht) 10-15 ml voeding per keer. De eerste 10 dagen wordt dit gemiddeld met 10 ml per voeding per dag opgehoogd; 2e dag 20 cc per voeding, 3e dag 30 cc etc. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je baby uitkomt op ongeveer 90-110 ml per voeding.
Spenen in verschillende maten
Deze speen heeft één klein gaatje waar de melk niet te snel door stroomt. De baby zal zich minder snel verslikken. Als de baby groter wordt en meer gaat drinken, kun je overgaan op een grotere maat. Meestal is dat rond een maand of drie.
De drie gaatjes in het schildje zullen ervoor zorgen dat je kindje gewoon kan blijven ademen. Inspecteer het speentje altijd voor je het aan je kindje geeft. Vooral als het kindje tandjes heeft. Trek aan de fopspeen in alle richtingen en gooi de speen weg bij de eerste tekenen van beschadiging of zwakte.
Het verschil zit in de snelheid waarmee de voeding doorstroomt. Fase 2 vloeit sneller door dan fase 1, fase 3 sneller dan fase 2, etc. In de tabel zie je precies welke speen geschikt is voor jouw kindje. De genoemde leeftijden zijn gemiddelden: elke baby drinkt op zijn eigen manier, met zijn eigen snelheid.
Re: Nutrilon AR en speen
15 a 20 min is toch prima voor een fles i.v.m. de zuigbehoefte. Mocht ze er nog langer over gaan doen kun je altijd speen 3 proberen, die is wel echt veel groter hoor. Etos eigen merk spenen passen er ook op.
Symptomen van (verborgen) reflux herkennen bij je baby
Kokhalzen. Spugen. Overstrekken (het aanspannen van de rugspieren en het achterover drukken van het hoofdje) Slechte nachtrust.
Beide worden gebruikt voor het indikken van de melk maar wel met een andere toepassing en doel. Samengevat wordt Johannesbroodpitmeel gebruikt tegen het spugen van je baby en Rijstebloem om meer voedingswaarde aan de melk te geven bijvoorbeeld voor hongerige baby's of als papje voor het slapen gaan.
Baby'tjes die de speen zelf uit hun mondje halen, kunnen zich ook niet vergissen door de vorm. Orthodontisch of dental speentje: volgens tandartsen het meest tandvriendelijk voor je baby. De bolle en platte kant stimuleren de ontwikkeling van het gehemelte en de spieren in de mond en kaak.
De meeste kinderen stoppen vanzelf met een speen tussen hun tweede en vierde jaar. Er kan vanaf 9 maanden al geprobeerd worden met afbouwen, omdat in die periode de zuigbehoefte afneemt.