Een walking dinner is een diner waarbij de gasten vrij zijn om rond te lopen terwijl zij genieten van de geserveerde gerechten en het gezelschap. Het grootste voordeel van deze manier van eten is dat u tijdens een walking dinner meer mensen kunt spreken dan wanneer u aan tafel met tafelschikking dineert.
Wat is nu het verschil tussen een walking dinner en een buffet? Bij een walking dinner zijn de gerechten hapklaar en worden ze geserveerd op kleine bordjes. Op die manier kan er gegeten worden terwijl men staat en rondloopt. Bij een traditioneel buffet wordt de maaltijd zittend aan tafel gegeten.
WALKING DINNER 1 - 28,00€ /pp.
Uw gasten kunnen de gerechtjes gemakkelijk eten want alle gerechtjes worden gepresenteerd in een glazen coupe of op een klein bordje. De gasten wordt telkens twee hapjes gepresenteerd zodat iedereen verschillende smaken krijgt voorgeschoteld.
Tijdens het walking dinner
Serveer de gerechten in de volgorde van een klassiek diner: Begin als eerste met de voorgerechten, dus de hapjes die wat lichter zijn. Daarna de warme gerechten en tot slot de zoete gerechten oftewel de toetjes. Serveer de gerechten op deze volgorde, zodat de gasten weten wat eraan komt.
Een koud voorgerecht komt steeds vóór de soep. Maak je een warm voorgerecht, dan komt de soep eerst en dan pas het warme voorgerecht.
Heb je iets te vieren? Dat kan met een Walking Lunch of een Walking Dinner, waarbij je gasten helemaal verrast worden. Een diner zonder vaste plaatsen, waarbij iedereen zich vrij voelt om rond te lopen. In verschillende gangen serveer ik meerdere kleine, culinaire gerechten.
Een Running Dinner is een etentje waarbij je elke gang aan een andere tafel (en in een ander huis) nuttigt. Wij doen vier gangen (Welcome Drinks, voorgerecht, hoofdgerecht en het toetje) en deze verschillende gangen worden verdeeld over de mensen die mee doen.
De culinaire fietstocht Cycling Dinner laat je kennismaken met mooie fietswegen, de rustgevende natuur, het cultureel erfgoed in de streek en fijne eetadresjes onderweg. Je start met een ontbijt op de Grote Markt. Daarna fiets je van gerecht naar gerecht tijdens een ontspannende verkenning van de regio.
Een kwartier tussen voor- en hoofdgerecht is normaal en gewenst. Na twintig minuten kunt u informeren waar het blijft.
Dit bestaat uit: een voorgerecht, een soepje, een tussengerecht, een hoofdgerecht en afsluitend een nagerecht. Het 5 gangen menu lijkt heel veel, en dat is het natuurlijk stiekem ook wel een beetje, maar de eerste 3 gangen zijn vaak eigenlijk maar kleine gerechtjes.
Suggesties 6 gangen: Amuse, voorgerecht (koud of warm), soep, spoom, hoofdgerecht, kaas of nagerecht. Koud voorgerecht, soep, warm tussengerecht, spoom, hoofdgerecht, kaas of nagerecht.
Vis voor vlees serveren of juist andersom
Vis heeft vaak een sterke smaak en geur die andere (vlees)gerechten hierna minder lekker laten smaken. Vis serveren voor een vleesgerecht mag, mits de vis een niet al te sterke smaak heeft.
Tussengerecht = Een tussengerecht is een gang in een menu. Het is een wat kleiner, lichter gerecht tussen twee hoofdgerechten ofwel tussen een voorgerecht en het hoofdgerecht en bedoeld als culinair rustpunt.
3,5 tot 4 uur. meer dan een jaar geleden. Hangt erg af van wat jezelf aangeeft.
De volgorde van serveren
Er wordt begonnen met de oudste dame in het gezelschap en daarna de jongere dames. Hetzelfde geldt voor de heren: de oudste heer wordt het eerst bediend, de jongste als laatste. Uiteraard wordt het aperitief eerst geserveerd.
Een zakelijke lunch duurt maximaal 1,5 uur en een diner circa 2 tot 2,5 uur. Het is aan te raden om het menu van de chef te bestellen.
De gangen samen vormen een menu dat eventueel op een menukaart wordt weergegeven. Een gang kan bestaan uit diverse onderdelen - zoals hierboven de kip met de aardappels en de sperziebonen.
*Het dinerbuffet kent een maximale duur van 2,5 uur. € 39,50 p.p. Volwassenen | € 19,75 p.p. Kind (4 t/m 11 jr.) Let op: het dinerbuffet is enkel en alleen op vrijdag en zaterdag geopend.
Prijzen: Volwassenen €21,- p.p. Kinderen 3 t/m 11 jaar €11,50 p.p.
Prijs: € 19,00 p.p.
Een buffet is een manier om aan gasten eten aan te bieden. Er staat een tafel met allemaal verschillende hapjes in een centrale ruimte. Iedereen loopt met een bord langs de tafel(s) en schept het eten op. Als het bord vol is, gaat men dit aan tafel opeten, om eventueel later nog meer op te scheppen.