Dit zijn eigenlijk geroosterde of gefrituurde tortilla's. Hier in de supermarkt noemen ze dit tacoschelpen.
Verwarm de tacoschelpen in de oven ca. 15 minuten op 125°C (laat het papier zitten). Vul de warme schelpen met ca. 2 eetlepels bereiding, garnituur (sla, tomaat, komkommer, geraspte kaas) en doe er wat Taco Sauce over.
Tot 2 maanden na THT-datum en mogelijk langer, mits het er nog goed uitziet en de verpakking heel is.
Maar laat je niet verleiden door de lage calorieën van een taco (52 kcal), want een taco brengt je weinig voedingstoffen. Dus het is de kunst om een taco gezond en voedzaam te vullen. Met veel groente, kip en verse kruiden maak je een heerlijke Mexicaanse taco.
Verkruimel een tortillachipje boven elk cupje en bestrooi met geraspte kaas. Bak de mini taco's in de Airfryer gedurende 8 minuten op 160 graden.
Je kunt het vlees en de taco schelpen ook invriezen. Doe een plastic container in de diepvriezer en je kan het zeker een maand bewaren. Scheid het vlees echter van de corn taco's, ze worden ander klef als je ze ontdooit en opnieuw verwarmt. Je kunt de taco's afzonderlijk invriezen.
Verwarm de tacoschelpen in de magnetron (schuif ze in een cirkel in elkaar zodat de randen van de tacoschelpen lichtjes overlappen). Verwarm in de magnetron op een hoge stand tot de taco's warm en knapperig zijn, 30 tot 45 seconden.
De oorsprong van de taco is niet precies bekend. Volgens de Real Academia Española, uitgever van Diccionario de la Lengua Española is het een typisch Mexicaanse gerecht van een maïstortilla gevouwen rond voedsel. Deze betekenis van het Spaanse woord “taco” is een Mexicaanse innovatie.
Tortilla's niet opwarmen
Een warme tortilla is zachter, meer plooibaar en gemakkelijk te vouwen rond de vulling. Leg je taco's ongeveer 5 minuten in een oven van 200 °C voor een optimaal resultaat.
De Taco Bocado® is een pittige Mexicaanse snack. Een uniek product met een onderscheidende driehoeksvorm. Gevuld met malse kip en verse groenten, gehuld in een krokante flens, is de Taco Bocado® een graag geziene snack.
Bevatten de taco shells, taco tubs en chips gluten? Nee. Onze Taco schelpen, Taco tubs, Tortilla chips en Nacho chips zijn volledig glutenvrij.
Een taco is gemaakt van een tortilla(wrap). In Nederland eten we vaak knapperige taco's waar de tortilla eerst gebakken of gefrituurd is. In Mexico eten ze vooral taco's met een zachte tortilla.
1 schelp (11 g) bevat 48 calorieën.
Een wrap is een gevulde tortilla. Die kan je verwarmen in de microgolfoven op een lage stand, zodat de warmte de tijd heeft om zich te verdelen. Het gaat net zo goed in een voorverwarmde oven van 120 tot 140 °C. Een te hoge temperatuur zou de tortilla uitdrogen, terwijl de vulling koud blijft.
Tortilla wraps opwarmen in de oven: Verwarm je oven 15 minuten voor op 120°C. Wikkel de tortillawraps vervolgens in aluminiumfolie en verwarm ze 10-15 minuten opnieuw, of tot ze warm genoeg zijn. Deze opwarmtechniek werkt voor stapels tortilla's, maar ook voor een of een paar wraps.
Hoe verwarmen? Wraps maak je gemakkelijk warm in de microgolfoven of in een antikleefpan zonder vetstof. Ze zijn dan iets knapperiger als uit de microgolfoven, maar hou ze wel goed in de gaten, want tortilla's kleuren snel. Bewaar ze in aluminiumfolie tot gebruik om ze goed warm te houden.
Hoe lang kun je sla bewaren? Ingevroren sla kun je ongeveer 3 maanden bewaren in de vriezen. Ontdooide sla kun je eigenlijk alleen direct gebruiken en niet langer dan een paar uur bewaren. Een verse krop sla kun je nog twee tot drie dagen bewaren in de koelkast.
Kun je Rucola over de datum eten? Al een dag na de houdbaarheidsdatum kunnen er gevaarlijke hoeveelheden bacteriën in de groenten zitten. Die bacteriën kun je niet zien, ruiken of proeven, maar je kunt er wel ziek van worden. Zorg daarom dat je de groenten invriest of bereidt voordat je die datum bereikt.
Ligt een maaltijdkliekje langer dan 2 dagen in de koelkast? Gooi het dan weg. Na 2 dagen is de kans dat er schadelijke bacteriën groeien waar je ziek van kunt worden, groter. Als je kliekjes van een maaltijd in de vriezer bewaart, kun je het tot 3 maanden later opeten.
Er zijn 881 calorieën in een portie Taco Pizza.
Hoewel de Mexicanen veelal maïs als hoofdingrediënt gebruiken, zijn de wraps in de supermarkt vaak gemaakt van tarwe. Niet geschikt dus als je glutenvrij moet eten.