Wat is een Stopgesprek van de politie?

De politie kan helpen om te bepalen hoe groot de risico's zijn dat het stalken erger wordt. In een stopgesprek voert de politie, meestal een wijkagent, een persoonlijk gesprek met de stalker.Om uit te leggen dat het stalken moet stoppen omdat de politie anders moet ingrijpen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op slachtofferhulp.nl

Wat gebeurt er na een Stopgesprek?

Bij een stopgesprek is er juridisch gesproken nog geen sprake van een strafvervolging.Daar is een aangifte voor nodig. Is aangifte niet mogelijk? Doe dan een melding.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op veiligepubliekedienstverlening.nl

Wat kan de politie natrekken?

natrekken van informatiebronnen (systemen politie en justitie, gegevens Bureau Krediet Registratie); bekijken van gedrag op sociale media; voeren van een persoonlijk gesprek/interview op een politielocatie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kombijde.politie.nl

Hoe weet je of er een aangifte tegen je loopt?

Soms duurt het een tijd voordat je wat hoort van de politie. Heb je aangifte gedaan en weet je niet of de politie onderzoek gaat doen of niet? Vraag dit na bij de politie op 0900 - 8844 of bij het Slachtofferloket van de politie. Ook op Mijn Slachtofferzaak vind je informatie over wat er gebeurt met je aangifte.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op slachtofferhulp.nl

Welke straf staat er op belaging?

De belager of stalker kan veroordeeld worden tot een gevangenisstraf van vijftien dagen tot twee jaar en met geldboete van vijftig euro tot driehonderd euro of met een van die straffen alleen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op elfri.be

Stalking is strafbaar. Kom voor uzelf op! 3 tips om stalking te stoppen

43 gerelateerde vragen gevonden

Wat is het verschil tussen stalking en belaging?

Stalking (ook wel belaging genoemd) is iemand bewust stelselmatig lastigvallen, waardoor die persoon zich niet meer veilig voelt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op huiselijkgeweld.nl

Wat wordt gezien als stalking?

Stalking is iemand bewust de hele tijd lastigvallen, waardoor die persoon zich niet meer veilig voelt. Voorbeelden van stalking zijn achtervolgen, dreigen met geweld, ongewenste telefoontjes en berichten sturen of op naam van iemand anders dingen bestellen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op slachtofferhulp.nl

Wat gebeurd er als er aangifte tegen je gedaan is?

Na de aangifte start de politie een onderzoek. In de aangifte staat zoveel mogelijk over de mishandeling vermeld. Alles wat de politie tijdens zo'n onderzoek doet, bijvoorbeeld een buurtonderzoek, komt op papier.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vraaghetdepolitie.nl

Kan de politie zien wat je op internet doet?

De opsporingsdiensten mogen het informatiesysteem niet zomaar raadplegen.Ze mogen alleen informatie opvragen als dit echt nodig is voor hun onderzoek.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Wat gebeurt er na een aangifte bij de politie?

Wij gebruiken uw aangifte om de dader op te sporen en om de inzet van de politie op straat te bepalen. Als er voldoende aanknopingspunten zijn, doen we onderzoek. Mogelijk stellen we u nog extra vragen. Als u slachtoffer bent, mogen wij uw gegevens doorgeven aan Slachtofferhulp Nederland.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op politie.nl

Wat kan de politie zien op je telefoon?

Nadat een smartphone (rechtmatig) is ontgrendeld heeft de politie in beginsel toegang tot alle informatie op het apparaat. De gemiddelde smartphone bevat informatie over locaties en bezigheden van een verdachte. Op die manier kan er een enorme hoeveelheid privégegevens worden uitgelezen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op elhannouche.nl

Kan de politie je WhatsApp lezen?

De officier van justitie kan voor het onderzoek naar een misdrijf in bepaalde gevallen de politie opdracht geven om telefoongesprekken af te luisteren en op te nemen of ander elektronisch verkeer te onderscheppen (denk aan e-mail, sms, WhatsApp en Facebook Messenger).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op om.nl

Kan politie verwijderde WhatsApp berichten lezen?

Opsporingsdiensten kunnen de versleuteling van de verstuurde berichten niet kraken en niet meelezen met de inhoud. Er zijn wel andere manieren om meer te weten te komen over de afzenders. De politie kan bijvoorbeeld een informatieverzoek doen bij WhatsApp, of de chatgeschiedenis uit de cloud opvragen bij Apple.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op volkskrant.nl

Kan ik mijn politie dossier inzien?

Politiegegevens inzien

Wilt u de gegevens inzien die de politie over u heeft geregistreerd? Dan kunt u daarvoor een schriftelijk verzoek indienen bij de politie. U vindt een voorbeeldbrief voor inzage in uw gegevens op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Hoe lang blijft een melding bij de politie staan?

Bij overtredingen blijven de gegevens 5 jaar bewaard (als er een taakstraf of vrijheidsstrafvoor is opgelegd blijven ze 10 jaar bewaard). Voor misdrijven blijft het 20 jaar; of 30 jaar bewaard (als de maximale straf van het strafbare feit 6 jaar of meer is) en. Bij zedenmisdrijven blijft het 80 jaar bewaard.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vraaghetdepolitie.nl

Welke bedreiging is strafbaar?

Maar wanneer is een mondelinge bedreiging een misdrijf? Het moet gaan om bedreiging met geweld, moord, mishandeling of brandstichting. Dit geldt ook voor een schriftelijke bedreiging (e-mail, sms, Whatsapp etc.). In het geval een bedreiging gepaard gaat met algemene uitlatingen, dan is er geen sprake van een misdrijf.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op de-strafrechtadvocaat.nl

Kunnen mensen zien wat je opzoekt?

Iedereen die jouw internetverkeer kan zien - een school, werkgever, internetprovider, overheidsinstanties of mensen die meekijken op een openbare draadloze verbinding - kan je surfactiviteiten zien.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ad.nl

Kan politie je vinden met VPN?

Normaal gesproken: Niet. Als je een goede VPN provider gebruikt houdt die geen logs bij en varieert je "externe" ip address voortdurend.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.quora.com

Kan Google zien wat je opzoekt?

Soms heb je misschien niet eens door dat een dienst van Google is, zoals bij YouTube. Google maakt een profiel van al je data. Elke video die je bekijkt, term die je opzoekt en aankoop die je doet, geeft Google meer informatie over jou.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op npokennis.nl

Wat vragen ze bij aangifte?

Wat heb ik nodig bij mijn aangifte?
  • Je identiteitsbewijs, paspoort of rijbewijs.
  • Bewijsmateriaal zoals foto's van opgelopen schade of verwondingen.
  • Gegevens van getuigen zoals naam, adres en telefoonnummer.
  • Medische verklaring als je deze hebt ontvangen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op slachtofferhulp.nl

Wat is het verschil tussen een melding en een aangifte?

Als je aangifte doet, verzoek je om strafvervolging.Dit betekent dat je wil dat de dader gestraft wordt.Doe je een melding, dan stel je de politie op de hoogte van de situatie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vraaghetdepolitie.nl

Hoe weet ik of er een zaak tegen mij loopt?

Wanneer u bij de politie aangifte van een misdrijf hebt gedaan, kunt u bij het Slachtofferloket Politie terecht met vragen over de afhandeling van uw aangifte. Als het politieonderzoek is afgerond, draagt de politie uw zaak over aan het Openbaar Ministerie (OM).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op politie.nl

Hoe begint stalken?

Sommige stalkers beginnen 'voorzichtig' met lastigvallen en gaan steeds verder.Andere stalkers beginnen direct nadat de relatie eindigt al met erg intimiderend gedrag. Soms begint iemand met stalken, omdat hij probeert de relatie nog te redden. De stalker zoekt steeds contact met je om het weer goed te maken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op veiligthuisgelderlandzuid.nl

Hoelang zit je vast voor stalking?

Straffen voor stalking

In de wet staat dat er een maximale gevangenisstraf van 3 jaar voor stalking kan worden opgelegd. De dader kan ook een contactverbod gebiedsverbod of locatieverbod krijgen. In het Wetboek van Strafrecht komt de term 'stalking' niet voor.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op slachtofferhulp.nl

Wat willen stalkers?

De meest voorkomende reden om te stalken is het willen herstellen van een afgesprongen relatie. Daarnaast willen stalkers soms ook wraak nemen op de persoon die ze stalken.” Opvallend is dat Groenen zegt dat "Iedereen een potentiële stalker is".

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op radio1.be

Populaire vragen

  Vorige artikel
Wat is de echte mie?
Volgende artikel  
Waar is tandpasta van gemaakt?