Maar het is gewoon door gaatjes geperste pasta. De ware Chinese eethuizenmie wordt niet geperst maar gewalst tot een dunne lap deeg die in reepjes wordt gesneden en gedroogd. Dat is de al meer dan duizend jaar oude manier van mie maken en het hele geheim, het hele verschil.
Mie is een Chinees deegwaar die veel lijkt op Italiaanse spaghetti, maar dan dunner. Mie wordt gemaakt uit tarwemeel en is een vorm van noedels. De benaming komt uit de Chinese Min Nan-taal en is via Indonesië in de Nederlandse taal gekomen. In Standaardmandarijn heet het "lāmiàn" (in de Hanyu Pinyin-schrijfwijze).
Daar geven we graag antwoord op. Onze mieproducten zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn onder de naam 'Samasaya'. Ook zijn onze mieproducten te verkrijgen bij de HANOS, zowel in 250 grams en 3 kilo verpakkingen. Tenslotte is onze mie te verkrijgen bij Pieter Pot.
De Nederlandse mie is eigenlijk tagliatelle en wordt gemaakt uit Durum (tarwe) en in de bekende vorm geperst.Aziatische bami wordt gemaakt uit harde tarwe en wordt gewalst en gesneden. In de Chinese keuken wordt bami vaak geserveerd in soepen.
De tarwesoort die voor mie gebruikt wordt is harde tarwe.Voor pasta wordt er gebruikt gemaakt van durumtarwe. Dit is een nog hardere tarwesoort met een gele kleur. Doordat durumtarwe rijk is aan gluten krijgt de pasta een elastische textuur en 'bite' waardoor je de pasta 'al dente' kan koken.
Over instant noedels kunnen we wel zeggen dat ze NIET gezond zijn. Deze bevatten erg veel ongezond vet zoals palmvet en raapzaadolie én veel te veel zout én meestal ook suiker.
Hoewel de Chinese mie vaak in Aziatische gerechten wordt gebruikt, lijkt het ongekookte product uit de supermarkt verdacht veel op de Italiaanse tagliatelle. Het zijn allebei lange, dunne deegslierten gemaakt van tarwegriesmeel én verpakt als vogelnestjes.
Hij is ook bekend onder de naam bihoen (mihoen en bihoen zijn beide benamingen uit het Minnanyu) of rijstvermicelli. In Thailand staat deze noedel bekend als sen mie, in Vietnam als bún, in de Filipijnen als bihon, in Maleisië en Singapore als bee hoon en in Indonesië als bihun of mihun.
Scheikundig gezien is de maaltijd voor je lichaam hetzelfde wanneer jij je gebakken groente met vlees(vervanger) eet op wit brood of eet met bami slierten. Ga je voor volkoren noodles, dan bevat je gerecht extra vezels waardoor je langer een verzadigd gevoel ervaart, daarnaast zijn de vezels goed voor je darmen.
Mie zijn Chinese noedels gemaakt van tarwebloem. Ze zijn lang, rond en dun en lijken hierdoor het meeste op bijvoorbeeld Italiaanse spaghetti. Er is gewone mie en eiermie, waar ook eieren aan zijn toegevoegd.
Tjauw min is een Surinaams-Chinees bijgerecht bestaande uit dunne tarwenoedels, geroerbakt met een mix van Chinese en Surinaamse smaakmakers en groente.
Mie. Mie is een Chinese noedel. Het zijn tarwenoedels die hun brede, dikke vorm danken aan het trekken en vouwen van het deeg. Hoe vaker het deeg wordt gerekt en gevouwen, hoe dikker de noedels zijn.
Tagliatelle is vaak 1/3 duurder dan mie.
Spoelen. Belangrijk voor het allerbeste resultaat: spoelen! “Na het koken wordt de mie op een zeef of vergiet onder de kraan enkele malen met koud water afgespoeld“. Dit voorkomt plakken en stopt ook het kookproces.
Het zetmeel dat vrij komt zorgt ervoor dat de pasta gaat plakken, door meteen voorzichtig te roeren blijft het in beweging en wordt dit proces verstoord.
– vezels: 0 gram. Wat opvalt aan deze soort noedels, is dat mihoen qua vet een stuk magerder is dan mie. betekent dat deze soort noedel geen voorkeur krijgt als het gaat om de gezondste noedels. Over smaak valt natuurlijk te twisten.
Mie wordt gemaakt van harde tarwe en pasta van durumtarwe; een ietwat hardere tarwesoort. Voor tagliatelle wordt durumtarwe gebruikt omdat deze tarwesoort een hoog eiwitgehalte heeft en rijk is aan gluten. Hierdoor krijg de pasta een elastische textuur en 'bite' waardoor je hem perfect al dente kan koken.
De mie wordt gemaakt van tarwemeel, maïzena, water, olie en zout. Het deeg wordt gekneed, waarna het moet worden uitgerold. In de fabriek wordt dit door machines gedaan, maar thuis in de keuken wordt het deeg met de hand bewerkt en uitgetrokken tot de gewenste dikte.
Restaurant Woo-Ping is uitgeroepen tot 'beste Aziatische restaurant van Nederland'. Het restaurant is al meer dan 27 jaar gevestigd aan de Julianalaan in Schiedam en heeft inmiddels behoorlijk wat bekendheid opgebouwd.
De onderzoekers hebben de voedingsmiddelen vergeleken op basis van hun dichtheid aan voedingsstoffen. Met een totaal van 100 punten verslaat de winnaar in de ranglijst van gezondste voedingsmiddelen zelfs Chinese kool (91,99 punten), snijbiet (89,27 punten), rode bieten (87,08 punten) en spinazie (86,43 punten).
Kies vooral groente, fruit, volkoren producten, peulvruchten, noten en vis. Kies en kook met verse producten. Dan bepaalt u zelf hoeveel vet, suiker en zout u gebruikt. Drink water, thee en koffie zonder suiker, en eventueel melk.
In een portie YumYum zit 6 gram verzadigd vet, in Unox 3,6 gram. Het Voedingcentrum adviseert een maximale dagelijkse inname van 28 gram verzadigd vet voor mannen, en 22 gram voor vrouwen. Dat betekent dat de instant-noedels circa 13% tot 27% van de maximale dagelijkse hoeveelheid verzadigd vet bevatten.