Algemeen kan je stellen dat SSL verbindingsfouten ervoor zorgen dat je een website niet veilig kan bezoeken via Hypertext Transfer Protocol Secure (HTTPS). Soms biedt je browser de mogelijkheid om toch door te gaan, maar meestal krijg je dan wel de melding dat je dit op eigen risico doet.
Om zo'n beveiligde verbinding plaats te laten vinden heb je een certificaat nodig, een SSL-certificaat. Een certificaat bevat gegevens over de certificaathouder, het domein, de naam van de instantie die het certificaat heeft uitgegeven, het land waarin het certificaat is uitgegeven en de geldigheidsduur.
Als de aanbieder van je e-mailaccount SSL (Secure Sockets Layer, een beveiligingstechnologie) ondersteunt voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP), kun je je aanbieder om de gegevens vragen die je nodig hebt om via SSL verbinding te maken met de server voor uitgaande e-mail.
Als u vertrouwen voor SSL/TLS wilt inschakelen voor dat certificaat, gaat u naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Info' > 'Vertrouwen van certificaten'. Schakel onder 'Schakel volledig vertrouwen in voor rootcertificaten' het vertrouwen in voor het certificaat.
In elk geval is dit een bericht dat aangeeft dat het internetbrowsingprogramma de door u gevraagde webpagina niet heeft kunnen vinden of laden, zowel op Windows-besturingssystemen als op Android voor mobiele apparaten.
SSL staat voor Secure Sockets Layer. In het kort is het de standaard technologie om een internetverbinding veilig te houden en (gevoelige) data te beschermen tussen twee systemen, om zo te voorkomen dat criminelen of andere kwaadwillenden deze informatie kunnen lezen of aanpassen.
Ga naar "Instellingen" => "Algemeen" en pas de optie "Home URL" en "Site URL" aan zodat ze beginnen met HTTPS. Om alle bronnen van je website via HTTPS te laten gaan raden wij aan om de volgende plugin te activeren. Deze plugin stelt alles automatisch goed in voor het gebruik van SSL.
Ga naar 'Instellingen' > 'Mail' en tik op 'Accounts'. Tik op 'Nieuwe account', tik op 'Andere' en tik vervolgens op 'Voeg e-mailaccount toe'. Voer uw naam, e-mailadres, wachtwoord en een beschrijving van uw account in.
Hoe lang duurt de aanvraag van een SSL-certificaat? De aanvraag van een SSL-certificaat verschilt per variant. Een domein validatie kan al binnen een uur zijn gebeurd. De aanvraag van een organisatie en EV-certificaat nemen meer tijd in beslag (doorgaans 1 tot 5 werkdagen).
Deze fout wordt weergegeven als je antivirussoftware gebruikt die HTTPS-bescherming of HTTPS-scannen biedt en zo verhindert dat Chrome beveiliging biedt. Schakel je antivirussoftware uit om het probleem te verhelpen.
Een verlopen certificaat geeft foutmeldingen in browsers en applicaties. Het is daarom belangrijk het certificaat op tijd te verlengen, dit gaat nooit automatisch. Bij een verlenging ontvang je een nieuw certificaat op basis van dezelfde gegevens als het vorige certificaat, maar met een nieuwe start- en einddatum.
Oorzaak: Uw internetprovider of netwerk heeft een firewall die verbindingen met de server voor uitgaande e-mail (SMTP) van uw e-mailservice blokkeert. Oplossing: Kijk of uw internetprovider of netwerkbeheerder een alternatieve SMTP-server biedt die u voor uw POP- of IMAP-account kunt gebruiken.
Het is mogelijk dat uw firewall, antivirus of netwerkinstellingen uw e-mailprogramma blokkeren. Schakel uw firewall en antivirus tijdelijk uit en probeer het opnieuw. Op een computernetwerk kunnen bepaalde poorten geblokkeerd zijn. Probeer op een ander netwerk verbinding te maken, bijvoorbeeld via uw mobiele provider.
Antwoord Wanneer u wel email kunt ontvangen, maar niet kunt verzenden, dan is de kans groot dat uw internetprovider de standaard uitgaande mailpoort 25 blokkeert.
Een SSL-certificaat is op meerdere manieren te herkennen. Begint de URL van de website met HTTPS:// dan is de verbinding met een SSL-certificaat beveiligd. De 'S' staat voor secure. Als er een SSL-certificaat actief is dan zie je een slotje in de adresbalk van de internetbrowser.
Om een HTTPS-verbinding tot stand te laten komen, moet een certificaat gebruikt worden. Dit certificaat noemen we een SSL-certificaat. Hierbij staat 'SSL' voor 'Secure Socket Layer', oftewel een extra beveiligingslaag.
Browsers gaan de melding “Je verbinding met deze site is niet veilig” kenbaar maken aan je bezoekers. Een website die niet beschikt over het zogenaamde groene slotje wordt door browsers als onveilig bestempeld.
Waarom worden websites geblokkeerd? Websites worden geblokkeerd wanneer ze een IP-adres detecteren uit een regio waar de content van de website niet toegankelijk zou moeten zijn. Uw IP-adres (Internet Protocol) identificeert uw apparaat op internet en onthult uw fysieke locatie.
Google Chrome is een zeer intuïtieve internetbrowser. Deze browser is vrij eenvoudig te gebruiken en veilig. Bovendien heeft Google Chrome ingebouwde bescherming voor transparantie. De functies voor veilig browsen waarschuwen gebruikers wanneer ze phishing- of malwaresites tegenkomen.