Het router password (wachtwoord van de router) is een beheerderswachtwoord dat wordt gebruikt om toegang te krijgen tot de webgebaseerde opstartpagina van uw router. Het standaard wachtwoord voor alle
Ga op zoek naar een sticker op je router.
De meeste routers hebben een sticker aan de onderkant of zijkant.Op die sticker vind je het wachtwoord van je draadloze netwerk.
Iemand die toegang heeft tot je wifi-wachtwoord, kan bepaalde gegevens inzien, en bijvoorbeeld de instellingen van je router bekijken en aanpassen. Als je je wifi-wachtwoord hetzelfde is als je wachtwoord voor andere diensten, kunnen mensen daar ook op inloggen.
Wachtwoorden moeten tussen de 8 en 63 tekens lang zijn. Geen spaties. Zorg ervoor dat je niet per ongeluk een spatie vóór of achter de netwerknaam of het wachtwoord typt.
Typ in de adresbalk bovenaan het adres van de router. Meestal is dat: 192.168.0.1 of 192.168.1.1. Log in met de standaardinloggegevens. Meestal is de gebruikersnaam 'admin' en het wachtwoord ook 'admin'.
Elk wachtwoord dat dus bestaat uit zo'n 12 tekens en minimaal één hoofdletter, één kleine letter, één cijfer en één leesteken bestaat is dus best wel veilig! Dit zie je dan ook erg vaak als 'eis' bij het maken van een wachtwoord voor een website.
Een SSID-code bestaat uit maximaal 32 karakters. Er is geen beperking voor het minimaal aantal karakters, dus een SSID kan lang of kort zijn. Meestal maken internetproviders standaard SSID's aan door de naam van hun bedrijf te combineren met willekeurige cijfers of letters.
De modem zorgt ervoor dat het internetsignaal van je provider wordt vertaald, zodat al je apparaten het kunnen gebruiken. Zonder een modem is er dus geen toegang tot het internet. Een router zorgt ervoor dat je het internet thuis op meerdere apparaten kunt gebruiken.
Naast het aanschaffen van een goede router is het aan te raden de router op een centrale plek in uw huis te plaatsen, zodat de dekking overal even goed is. Veel mensen zetten de router neer op de plek waar de internetaansluiting het huis binnenkomt.
Hoe werken routers? Internetrouters werken in combinatie met een modem. Wanneer gegevenspakketten van verbonden apparaten binnenkomen, stuurt de router deze door naar het modem. Het modem stuurt de informatie vervolgens naar de relevante server, die via de eigen router met internet is verbonden.
Druk op de WPS-knop op de router om een verbinding tot stand te brengen. Afhankelijk van de router en de thuisconfiguratie, kan het enkele minuten duren voordat de verbinding is gemaakt. OPMERKINGEN: Meestal wordt met een knipperend lampje op de router aangegeven dat de verbinding tot stand is gebracht.
Als je het wachtwoord voor je wifi nooit veranderd hebt, vind je het standaard wifi-wachtwoord op een sticker of kaartje op het modem zelf. Kijk daarvoor aan de onder- of achterkant van je modem. Log in op de SmartWifi app of SmartWifi web met je Mijn Ziggo inloggegevens en zoek je wifi-wachtwoord op.
Als je nooit een eigen wachtwoord hebt ingesteld, vind je het standaard wachtwoord op de sticker of het kaartje op of bij je modem.
De wifinetwerknaam of SSID (Service Set Identifier) is de naam die je netwerk gebruikt om zijn aanwezigheid kenbaar te maken aan andere apparaten. Het is ook de naam die gebruikers in de buurt zien in de lijst met beschikbare netwerken op hun apparaat.
WPS (Wi-Fi Protected Setup) is een draadloze beveiligingsstandaard waarmee u apparaten eenvoudig kunt verbinden met een draadloos netwerk. U kunt de WPS-functie configureren via de pincode of WPS-knop.
WPA/WPA2 staat voor Wi-fi Protected Access. Met andere woorden: het wifi-wachtwoord. Deze vind je op de bijgeleverde stickers van het modem en bij op het mee verstuurde plastic kaartje.
Wifi-verbinding maken met een Android tablet
tik op 'instellingen'tik op 'Draadloos en netwerken'tik op 'wifi' u ziet nu meerdere netwerken 'binnenkomen'
Zoek het pictogram van de wifiverbinding in de taakbalk en klik erop. Klik vervolgens op Eigenschappen onder je huidige wifiverbinding. Scroll omlaag en zoek de wifigegevens onder Eigenschappen. Daaronder zoek je Beveiligingstype, waar het wifiprotocol staat vermeld.
Gebruik kleine letters, hoofdletters, cijfers, speciale tekens en spaties. Gebruik nooit voor de hand liggende woorden of reeksen, zoals de naam van je partner of kinderen, reeksen als 12345 of qwerty, welkom01. Verzin geen wachtwoord dat erg lijkt op één van jouw andere wachtwoorden.
Gebruik kleine letters en hoofdletters door elkaar (voorbeeld: doFxwYSvMXapPcLV).Plaats cijfers tussen de letters (voorbeeld: 6doF5xwYS9vMX2ap). Controleer of je wachtwoord lang genoeg is. Wij raden minimaal tien tekens aan, maar meer is beter.
Voor een wachtwoord dat uit 8 kleine letters bestaat, zijn er 217 miljard combinaties. Daar hoort namelijk de volgende rekensom bij: 26 + 26² + 26³ + 26 ⁴ + 26⁵ + 26⁶ + 26⁷ + 26⁸ = 217 miljard. Voeg je ook hoofdletters en 10 cijfers aan een wachtwoord toe (totaal 62 tekens) kom je op 222 biljoen mogelijkheden.
Het Ziggo modem is een combinatie van een modem en een wifi-router. Het modemgedeelte is nodig om de internetverbinding met je woning tot stand te brengen. Het routergedeelte zorgt ervoor dat de apparaten in je huis met het internet zijn verbonden via kabels of wifi.