MS polymeerkit is een multifunctionele lijm van zeer hoge kwaliteit die toepasbaar op vrijwel alle materialen die in de bouw voorkomen. Daarbij kan gedacht worden materialen zoals o.a. aluminium, zink, koper, natuursteen, beton, baksteen, en roestvrij staal.
Polymeerkit is een kwaliteitsmateriaal dat in alle jaargetijden kan worden verwerkt en ook een uitstekende verlijming verschaft. De polymeerkit wordt voornamelijk toegepast voor het voegen of afdichten van bestratingen, trottoirs, tegelvloeren, scheepsdekken, naden, kieren en scheuren.
MS polymeerkit is een flexibele lijm en afdichtingskit kit op basis polymeren. Deze reageert door middel van vocht, en wordt zo verhard. Een polymeerlijm wordt gebruikt voor het verlijmen van de meest voorkomende bouwmaterialen en is bijzonder sterk.
MS-polymeerkitten zijn echte alleskunners. Ze zijn erg sterk en daarom heel goed te gebruiken als lijmkit. Maar, MS-polymeerkitten zijn ook goed overschilderbaar en ze hechten op vrijwel alle, ook lichtvochtige, ondergronden waardoor het dus ook prima afdichtkitten zijn.
MS-polymeerkit (hybride)
Een hybridekit is isocynaat vrij en geschikt voor binnen- en buiten gebruik. Het is blijvend elastisch en goed overschilderbaar, maar kan niet goed tegen een constante waterbelasting.
Daarnaast is de polymeerkit weerbestendig en is het bestan tegen zoutwater en chloor, daarom is dit ook zelfs geschikt voor waterdichte verbindingen in de scheepsbouw. Het hecht zeer goed aan droge maar ook vochtige ondergronde.
Polyurethaankit. Polyurethaankit is een bewezen, sterke, stabiele en veelzijdige kitsoort. Het is een van de sterkste soorten kit die er bestaan en het hecht op de meeste ondergronden.
Siliconenkit: met siliconenkit kunt u gebruiken voor alle bouwafdichtingen. Het kan zowel buiten als binnen gebruikt worden en het krimpt niet. Sanitairkit: sanitairkit wordt voornamelijk gebruikt in badkamers. U kunt er een waterdichte afdichting mee maken, bijvoorbeeld tussen het bad en de tegelmuur.
Wil je kitten op hout? Dan kan je bijna alle kitsoorten gebruiken behalve de siliconenkit. Daarentegen is siliconenkit wel geschikt voor badkamertegels en voor de tegels buiten kan je High Tack kit gebruiken. Als je kit wilt gebruiken op steen of beton dan is hybride/polymeerkit of High Tack kit sterk aangeraden.
Geschikt voor: Lijmen: o.a. glas, steen, natuursteen, beton, pleisterwerk, vele kunststoffen, hout, spaanplaat, Trespa®, ijzer, aluminium, zink, staal, RVS en andere metalen, keramische tegels en kurk.
De term polymeer is een samenstelling van de Griekse woorden poly, dat veel betekent en meros dat deel betekent. Polymeren hebben een moleculaire structuur die voornamelijk of geheel bestaat uit een groot aantal vergelijkbare eenheden die met elkaar zijn verbonden.
Kies voor polymeerkit
Wanneer u op zoek gaat naar de juiste kit voor de voegen van uw trap, zult u waarschijnlijk al snel belanden bij acrylaatkit. Echter, dit materiaal is niet goed bestand tegen de beweging van de treden. Kies in plaats daarvan voor polymeerkit voor het trap afkitten.
De Ottoseal A250 is een plastische afdichtingskit op basis van acrylaat-coploymeer. De kit is compatibel met bitumen en biedt een universele hechting zonder primer op materialen als blik, aluminium, koper, messing, glas, keramiek, hout, beton, metsel- en pleisterwerk, tegels, dakpannen, PVC, polyester, dakvilt en zink.
Krachtige transparante reparatiekit. Hecht op alle materialen inclusief bitumen en kunststoffen, zelfs onder water. Ideaal voor noodherstellingen bij regenweer of het waterdicht maken en opvoegen van scheuren, lekken en voegen met geringe beweging.
Omgevingstemperatuur en ondergrond moeten meer dan +5°C zijn. Een bevroren ondergrond kan voor een zeer slechte hechting of zelfs geen hechting zorgen. Nooit een voegkit aanbrengen in de regen.
Een siliconenkit is waterafstotend en schimmelwerend. Maar een siliconenkit is ook blijvend elastisch.
Nieuwe Kitlaag klaar voor gebruik
Na 10 minuten ontstaat er een huidje op de kitlaag, maar pas na minimaal 2 uur is de kitlaag bestendig tegen water en kan je dus gaan douchen. Afhankelijk van de dikte van de voeg duurt het nog even voordat de kitrand volledig is uitgehard (4mm per 24 uur).
Waarom scheuren ontstaan
Door een verkeerde kit te gebruiken, kan er beweging ontstaan tussen de bouwmaterialen waar de kit niet tegen bestand is. Bij dilatatievoegen moet er rekening worden gehouden met de breedte van de voeg en de beweging die er kan ontstaan door temperatuurschommelingen.
Voor de kleine kieren of naden gebruik je siliconenkit
Met siliconenkit dicht je smalle kieren of naden (tot 5 mm) tussen muur en kozijn. Siliconenkit is elastisch, waterbestendig en je kunt zowel kit voor buiten als voor binnen kopen.
Het verlijmen is geen enkel probleem. Als de ondergronden perfect zijn zijn dan heeft deze lijm een kracht van +- 10kg per cm² Gaat u ervan uit dat 5kg cm² goed haalbaar is. 10cm² hechtvlak heeft u al snel rondom dus dan is het al 50kg gewicht dat erin kan.
Een goed aangebrachte kitvoeg met een hoogwaardige kit kan best 6 jaar of langer mee, maar die levensduur hangt ook af van bijvoorbeeld agressieve schoonmaakproducten.
Voor het afkitten van aansluitvoegen is een ander soort kit nodig, de acrylaatkit. Deze kit wordt juist stijf en hard en is hierdoor beter overschilderbaar in vergelijking met de siliconenkit of hybride kit. Voorbeelden van acrylaatkitten zijn de Hercuseal Superior Indoor en de Zwaluw Acryl-W.
Welke kit gebruik je voor de badkamer? Sanitairkit is erg elastische siliconenkit, en wordt wordt voornamelijk gebruikt in vochtige ruimtes. Het is namelijk goed bestand tegen schimmel en vocht. Het is daarom de ideale kit voor de badkamer en het toilet.
Kies voor de aansluiting tussen vloer en plint een elastische voegkit, zoals Soudal Parketkit. Die vangt de beweging van de voeg op. De bovenste voegen van de plint moeten minder beweging kunnen opvangen. Die vul je op met Soudal Schilderskit.