Een midislip (of rioslip of heupslip) heeft geen pijpjes, maar ook geen extreem hoge zijpanden.De slip begint ongeveer bij de heupen een verhult de gehele billen en een stukje van de dijen. Het simpelste model van de ondermode, maar toch erg populair door het ultieme draagcomfort.
Een maxislip (ook wel tailleslip) begint rond de navel en bedekt de hele billen en een stukje van de dijen. Meestal heeft een maxislip een figuurcorrigerend effect, waardoor deze erg geliefd is. Kenmerkend is dat de slip hoge en lang doorlopende zijpanden heeft en dus hoog begint.
Misschien vraag je je af waarom het dragen van katoenen ondergoed de beste keuze is. Dit komt voornamelijk omdat katoen veel lucht doorlaat. Hierdoor blijven nare luchtjes weg en blijf je overal fris ruiken. Dit is niet de enige reden waarom katoen zo goed is, het voorkomt namelijk ook irritatie van de huid.
Wat voor ondergoed draag je onder een strakke broek? Onder een strakkere broek of spijkerbroek zit een boxer het meest comfortabel. Vaak denk je bij een boxer dat het wat stoerder ondergoed is maar er zijn ook vrouwelijke kanten boxers. Er zijn boxers met prints of juist zonder prints, zachte of harde kleuren.
Het opkruipen van de pijpjes kan verschillende oorzaken hebben. Draag jij boxershorts die niet goed aansluiten aan je been dan kan dat zorgen voor omhoogkruipende pijpjes. Ook de verkeerde maatkeuze kan ertoe leiden dat de boxershorts niet optimaal zitten waardoor je boxershort omhoogkruipt.
Draag ondergoed van het juiste materiaal. Polyester en polypropyleen zijn goede materialen. Ook wol, zoals merinowol, is geschikt. Katoen is dit niet, want dit houdt het vocht juist vast.
vochtabsorberend Tencel lyocell ondergoed
Nog zo'n topper als het gaat om anti zweet ondergoed: het materiaal lyocell, ook wel Tencel genoemd. Een lyocell boxer voelt niet alleen zijdezacht aan, maar heeft ook vochtabsorberende, ventilerende, sneldrogende én antibacteriële eigenschappen.
Butterfly slips worden ook wel mini slips genoemd, omdat deze vorm minder van je lichaam bedekt. Dit ondergoed wordt vlinder genoemd omdat de vorm aan de achterkant een beetje lijkt op de vleugels van een vlinder.
Het verschil tussen een tanga en een string zijn de zijkanten. De zijkanten van een string kunnen variëren van 2 tot 7 cm, terwijl een tanga de voor- en achterkant van het slipje verbindt met dunne bandjes. Een tanga laat meer van je heupen zien dan een string.
30,5% van de vrouwen draagt de slip het meest. Ook de string (21,2%), de hipster (20,1%), en de boxer (15,7%) worden vaak gedragen door vrouwen. Minder populair ondergoed is de 'oma-onderbroek', die door 4,7% van de vrouwen het meest wordt gedragen.
Eén op drie vrouwen draagt ze en maar liefst één op vijf mannen wereldwijd zou ze op regelmatige basis dragen volgens Wiki. De Nederlandse Stringtest wijst echter uit dat maar 5% van de Hollandse mannen wel eens een string zou willen dragen.
Geen probleem, wij zochten het voor je uit. Nee, het zakje is niet bedacht om geld in te verstoppen, maar bewijst zijn nut voor je gezondheid. Het extra stukje stof zorgt ervoor dat de vulva minder druk ervaart als je erg aansluitende kledij draagt.
Dit 'zakje' zorgt ervoor dat de spanning op je vagina met nauwsluitende kleding minder wordt. Het extra stukje stof zorgt ervoor dat het daar beneden beter kan 'ademen'. Bovendien beschermt het je vagina tegen schade, zoals van de dikke naden van een spijkerbroek.
Boxershorts beschermen
Het ondergoed diende om de edele delen van mannen te beschermen, dat was dus de eerste functie van de onderbroek. Ondergoed was er toen echt alleen voor mannen, in die tijd bestond vrouwenondergoed nog niet. Het mannenondergoed heeft nogal wat transformaties doorgemaakt.
Draag luchtige kleding en vermijd synthetische stoffen die slecht ademen. Draag dus bijvoorbeeld katoenen boxershorts in plaats van polyester slips. Goed afdrogen na het douchen en gebruik desnoods talkpoeder tegen het vocht. Ga tussendoor wat vaker naar het toilet om de billen af te vegen.
Wat kan je tegen hormoonzweet doen? Wassen: De beste remedie is wassen, wassen, wassen en steeds weer schone kleren aantrekken, liefst van natuurlijke materialen, want het zijn de bacteriën op je huid en in je kleding die de geur veroorzaken.
Polyester. Polyester wordt veel gebruikt in de ondergoed industrie dankzij haar verbluffende eigenschappen. Polyester is flexibel, kreukvrij, vormvast en duurzaam. Het is vergelijkbaar met katoenen ondergoed dankzij de goede ondersteuning, maar is in werkelijkheid veel dunner!
Kort samengevat bieden synthetische stoffen , zoals Mellowood en polyester deze voordelen: Het droogt snel: Tijdens het wandelen zul je misschien veel zweten. Synthetische onderkleding verdrijft zweet heel snel. Het is duurzaam: Synthetische stoffen zijn goed bestand tegen schuren.
Synthetische onderkleding voelt zacht aan, is hypoallergeen en heeft een hoog draagcomfort. Doordat synthetische vezels vrijwel geen water opnemen, voeren ze transpiratievocht goed af en zijn ze zeer snel weer droog. Vaak komt de kleding na centrifugeren al droog de wasmachine uit!
Als er iets goed op het lichaam moet worden gedragen en moet aanvoelen als een tweede huid, dan is het wel je ondergoed. Als je tussen twee maten zit, bepaal dan waar het ondergoed niet goed zit. Als het te los om de benen zit neem dan een maat kleiner.
Kruipt je onderbroek steeds tussen je billen (en draag je geen string)? Dan is je ondergoed misschien juist te klein, te kort of past het ondergoedmodel simpelweg niet bij jouw lichaamsbouw.
Ja, je leest het goed; de oma onderbroek. Wijd zittende manachtige onderbroeken. Lekker losjes en comfortabel. Uit een onderzoek onder vrouwen tussen 16 en 35 jaar blijkt zelfs dat 80 procent van deze vrouwen het liefst eenvoudige slips draagt.