Isolatietape is een tape die gebruikt wordt voor het isoleren van elektriciteit en het voorkomen van ongewenste stromen. Het voordeel van isolatietape is dus dat het, in tegenstelling tot andere soorten tape, geen elektriciteit geleidt. De tape kan eenvoudig om een geleider geplakt worden.
In tegenstelling tot andere tapes hebben isolatietapes geen elektrisch geleidingsvermogen. Ze worden daarom gebruikt voor het markeren van kabels of zekeringen die niet mogen worden ingeschakeld.Isolatietapes zijn ook geschikt voor het vastzetten van kabelmantels of om die tegen schade te beschermen.
Bij het isoleren van je huis is het een heel ander verhaal. Hier komen de sterke punten van duct tape uitstekend tot hun recht. Gebruik het om kieren en naden damp- en luchtdicht af te dekken. Duct tape is de goedkoopste isolatie die je ooit voor je huis zal vinden.
Isolatietape is niet alleen geschikt voor het isoleren van elektrische bedrading maar ook voor kieren en spleten in de woning. De tape is waterdicht en houdt vocht buiten de deur.
Zoekt u aluminium tape 50mm bij 50 meter om uw naden damp en luchtdicht af te werken? Deze tape is bij uitstek geschikt en onmisbaar voor het gemakkelijk afdichten van kieren tussen PIR platen met aluminium cachering, glaswol met aluminium afwerking en andere isolatiematerialen.
Tape is essentieel om isolatieplaten af te werken. Met tape kunt u namelijk de naden van de platen netjes afdichten, waardoor er bijvoorbeeld geen lucht of vocht meer bij kan.
Met nietjes of spijkertjes kun je glaswol vastzetten. Let wel op dat het materiaal niet nat wordt.
Vraag, kan isolatietape tegen warmte? Antwoord, Isolatie tape van de meeste grote merken 3M,tesa enz hebben een temperatuurbereik van -10°C tot +90°C.
Duct tape of “duck tape” is olie- en waterbestendig plakband welke zeer geschikt is voor noodreparaties en andere huishoudelijke oplossingen. Duct tape is ook geschikt voor het aan elkaar tapen( plakken) van stucloper en afdekvlies maar ook voor het ophanging van zeil of folie is duct tape zeer handig.
VASTR® Totaal tape is een enkelzijdig klevende tape en is universeel inzetbaar voor folies en luchtdichting van de gebouwschil.
In de regel geldt: hoe dikker de isolatielaag, hoe beter het isolatieresultaat. Dikker isoleren zal dus altijd lonen. Hoe dik je isoleert, is dus een persoonlijke en financiële afweging. Hoe dik een schuin dak geïsoleerd dient te worden, is afhankelijk van het materiaal dat wordt gebruikt.
Pleisterwerk speelt een belangrijke rol bij de isolatie van muren. Dit materiaal bestaat is een betontype op basis van polystyreenbolletjes die een uitstekende thermische weerstand biedt.
Door de combinatie van een sterke lijmlaag en weefselstructuur is Pattex Power Tape de sterkste tape ooit. De waterdichte buitenlaag maakt de Pattex Power Tape geschikt voor 1001 toepassingen.
Moeten er een kwetsbare ondergrond zoals behang, papier of pas aangebrachte verf afgeplakt worden dan wordt er gekozen voor een paarse afplaktape. Deze is speciaal ontwikkeld hiervoor en heeft dan ook een minder harde kleefkracht. Zo kan bijvoorbeeld behang gewoon geschilderd worden met strakke lijnen.
voor een delicate verfklus zoals het afplakken van pas geschilderde muren of accentwand doe je beroep op de lichte kleefkracht van de Tape & Relax Purple. op zeer gevoelige ondergronden zoals behang of ongeschilderd vlies speel je beter veilig met de zeer lichte kleefkracht van de Tape & Relax Blue.
Met olijfolie of slaolie kunt u plakband verwijderen van verschillende oppervlakken, bijvoorbeeld van plastic en glas. Doordrenk een wattenschijfje met de olie en wrijf hiermee over de vlekken, of breng dit aan op de vlek en laat dit enkele minuten inwerken.
PVC is de traditionele tape, voorzien van een rubber belijming. PVC tape hecht zeer snel en is vaak low noise (maakt weinig geluid). Ander bijkomend voordeel is dat de tape met de hand af te scheuren is en er weinig rek opzit. Hierdoor is deze erg populair in de bouw en voor verhuizers.
Zelfklevende en waterdichte tape op textiel basis. Wordt o.a. gebruikt voor noodreparaties van kano's of rubberboten. Maar ook voor zeilkleding reparaties en het afplakken van zalingen en wandspanners, etc.
Er zijn dan ook een aantal isolatiematerialen waarvan we kunnen concluderen dat deze onder vrijwel alle omstandigheden de hoogste isolatiewaarde kunnen bieden voor jouw woning: Glaswol. Steenwol. EPS.
Je kunt straling tegengaan door een reflecterend oppervlak te gebruiken. De meeste metalen zijn glimmend. Aluminium is ook nog eens goed te bewerken dus vaak kiest men voor aluminium. Doordat het glimmende oppervlak de straling terug kaatst wordt er door het materiaal geen warmte opgenomen.
Steenwol en glaswol zijn heel goed vergelijkbaar. Beide isolatiematerialen zijn relatief goedkoop. Voor beide geldt: hoe harder de persing, hoe hoger de isolatiewaarde wordt. Glaswol haalt over het algemeen vaak nét iets hogere isolatiewaardes wat warmtewaarde betreft.
Wij krijgen vaak de vraag welk isolatiemateriaal beter isoleert, glaswol of PIR? In feite isoleren beide materialen even goed, alleen bij glaswol heb je wat dikker materiaal nodig. Om een Rd-waarde van 4,5 te halen heb je glaswol nodig tussen de 14 en 16 centimeter dik.
De diktes van glaswol beginnen vanaf 60mm en lopen omhoog per 20mm ( 80, 120, 140, 160, 180,…). Voor een hellend dak wordt een minimumdikte van 160mm aangeraden. Om geen naden te hebben kan je ook werken met twee lagen die geschrankt worden.
Voor het isoleren van een hellend dak met minerale wol zoals glaswol of rotswol zul je minimaal een dikte moeten aanhouden van 13 tot 16 centimeter (afhankelijk van de lambdawaarde van het isolatiemateriaal). Beter is het om nog dikker te isoleren (16-20 cm) omdat je hiermee een hogere Rd waarde kunt bereiken (4.5).