Na een professionele en goede manicure zijn je handen en nagels weer verzorgd en zien ze er uit om door een ringetje te halen. Met een professionele en goede manicure zijn je handen en nagels verzorgd en zien ze er weer uit om door een ringetje te halen.
Het gedeelte cure, dat in beide woorden voor komt, komt van het Latijnse woord curare, dat verzorgen betekent. Het verschil is je nu waarschijnlijk wel duidelijk: een manicure is een behandeling van de hand, terwijl een pedicure een behandeling van de voet is.
De manicure
Breng wel altijd eerst een basis laag aan, dit kan met een basecoat. Een basecoat beschermt je nagels tegen de nagellak die je hierna aan gaat brengen. Breng hierna de nagellak aan in een kleur die jij mooi vind, dit kan van alles zijn. Wel zit er een verschil in gel nagellak en normale nagellak.
Door bijvoorbeeld het weer, uw werk en schoonmaakwerkzaamheden, krijgen uw handen en nagels veel te verduren. Uw huid droogt uit en verouderd. De conditie van uw nagels en nagelriemen kan drastisch afnemen. Een manicure behandeling zorgt voor sterke, gezonde nagels en heerlijke zachte en goed verzorgde handen.
Hoe vaak moet je thuis een doe-het-zelf manicure doen? Hoewel er geen definitief antwoord is, raden de meeste experts aan om elke één tot twee weken een doe-het-zelf-manicure thuis te doen. Dit geeft je nagels voldoende tijd om iets uit te groeien, terwijl je toch een gepolijste look behoudt.
Hoe vaak je naar de manicure gaat, hangt af van je persoonlijke wensen. Heb je zelf geen zin of tijd om je nagels te verzorgen en te lakken? Dan kun je zelfs iedere week naar de nagelstudio gaan.
Ongeopend meestal 24-36 maanden (zie verpakking) en na opening vaak 18 maanden, mits ze onder de juiste condities worden bewaard. Dit wil zeggen in een donker ruimte op kamertemperatuur en in de originele verpakking.
Gelnagels zijn wat dunner en flexibeler waardoor ze een meer natuurlijke uitstraling hebben dan nagels van acryl. Ook zijn ze iets zachter en buigzamer, waardoor ze minder snel breken. Daarnaast hebben gelnagels een glanzend oppervlak en heeft het zetten van gelnagels een wat minder penetrante geur.
Als je een manicure behandeling kiest bijvoorbeeld dan duurt dat ongeveer 45 minuten, maar als je kiest voor een gel of acryl nagelverlenging met nailart, dan kan dat 2 uur duren. Dus het hangt ervan af hoe je wil dat je nagels eruit komen te zien.
Meestal zijn gelnagels iets duurder, dan acrylnagels. Doordat de gelnagels in drie fasen aangebracht moeten worden, duurt het meestal langer om ze te plaatsen. De gelnagels moeten ervan afgevijld worden. Als er te ver gevijld wordt, kan dit pijnlijk zijn en wordt de natuurlijke nagel beschadigd.
De Professionele Nagelschaar van het merk BeautyTools is na ons uitgebreide onderzoek uitgeroepen tot de beste nagelschaar van 2022. Deze nagelschaar is voorzien van een gebogen snijvlak en een spitse punt. Hierdoor kun je op een zeer eenvoudige manier de nagel nauwkeurig rond te knippen tot in de hoekjes.
Goede basis oliën voor een nagelriemolie zijn: amandelolie, jojoba-olie of abrikozenolie. Maar ook worden sesamolie en zonnebloemolie gebruikt. Het is ook belangrijk om te kijken of er een plantaardige olie is toegevoegd of minerale olie wordt gebruikt.
Waar je heel erg op moet letten is dat je een nagelfrees koopt met minimaal 35.000 toeren. Wanneer je alleen gel polish aanbrengt, kun je ook met minder toe; maar vooral met acrylnagels en gelnagels heb je echt die 35.000 toeren wel nodig.
Hoewel gellak niet schadelijk of gevaarlijk is, kun je toch infecties oplopen tijdens een gellak behandeling als je niet hygiënisch te werk gaat. Zeker als je dunne nagels of wondjes hebt, kun je een schimmel, bacterie of ontsteking oplopen. Dit voorkom je door al je nagels tools te desinfecteren voor én na gebruik.
Wat is het? Bij de Russian manicure wordt de gekeratiniseerde proximal nail fold (nagelriem) weggeknipt of weggefreesd met een elektrisch vijl. De techniek komt oorspronkelijk uit Rusland en bij veel nagelstudio's in de Oostbloklanden is het bijna traditie. Het harde randje van de nagelriem wordt gezien als dode huid.
Gellak is al jaren zeer populair maar toch stappen ook veel mensen over van gellak naar BIAB. Het grootste verschil tussen deze twee behandelingen zit hem in de stevigheid. Gellak is al zeer sterk maar BIAB geeft net dat stukje extra wat sommige mensen willen waardoor de nagels minder snel breken of scheuren.
Het gebeurt nog weleens dat mensen uit onwetendheid hun nagelriemen wegknippen. De matrix van de nagels ligt dan open en de huid wordt dan heel gevoelig voor infecties. Een infectie herken je aan kloppende, rode en pijnlijke vingertoppen, zwelling van de nagelriemen en pus. In ernstige gevallen kan er koorts optreden.
Je nagelriemen kunnen gaan bloeden en er kan een wondje ontstaan. Maar vaker nog drogen je nagelriemen uit, plakken vast aan je nagelbed en belemmeren zo de groei van je nagel. Je nagel kan daardoor zelfs een beetje vervormen. Door je nagelriemen regelmatig terug te duwen, kun je dit voorkomen.
Hoe zit dat? Antwoord: Het is een fabel dat nagels sneller groeien en meer lucht krijgen als je de nagelriemen terugduwt. Er zijn goede redenen om dat niet te doen. Bij het terugduwen wordt de op de nagel gelegen huidplooi (proximale nagelplooi) losgemaakt van de nagel.
Je moet de nagelriemen verwijderen om overtollige of neetnagels te voorkomen. Waarom je je überhaupt zorgen moet maken over je nagelriemen heeft te maken met hun natuurlijke groei. Omdat het lichaam ze voortdurend repliceert, kan er snel een teveel ontstaan.
De oplossing: smeren en masseren
Neem vanaf nu ook meteen je nagelriemen (en nagels) mee. Dat kan met een handcrème of een nagelriemolie; zolang je maar merkt dat de huid rond je nagels zachter en soepeler wordt. Masseer de crème of olie goed in en veeg eventuele restjes met een zacht doekje af.