Een friet Rombout is een pakje friet met stoofvleessaus/goulashsaus, mexicano, satékruiden, gedroogde ajuintjes en een saus naar keuze!
Een Julientje, lekkere verse frietjes met satékruiden. Mayonaise, stoofvleessaus en gedroogde uitjes. Daarbovenop een viandel in kleine stukjes!
Verse frietjes met stukjes viandel, besprenkeld met saté kruiden van Verstegen, met onze huisbereide stoofvleessaus, huismayonaise.
Het broodje frikandel dat ook wel door het snackbarleven gaat als een 'open ruggetje'.
Oprichter Julien bouwde dit kleine friethuisje uit tot wat het vandaag is, met zijn gulle lach en befaamde speciallekes. Bestel maar eens een Hugo Claus: een glorieus bakje frietjes met satékruiden, stoofvleessaus, mayonaise, een Viandel en gedroogde ajuintjes. Je likt je vingers af.
Een friet met stoofvleessaus, geroosterde uitjes en kruiden. Formaat, extra saus en vlees naar keuze.
Wat is een patatje oorlog precies? Het is eigenlijk niet meer dan patat met een dikke klodder mayo en pindasaus. Optioneel voegt u daar gesnipperde uitjes aan toe en klaar is kees. De simpliciteit van dit gerecht is ook direct haar kracht, want een patatje oorlog is rijk van smaak met iedere hap die u neemt.
Een viandel is een vleesproduct dat wordt gefrituurd. Het is een variant op de frikandel. Qua smaak is de viandel hiermee vergelijkbaar, maar deze is in een krokanter jasje gestoken. Een viandel wordt ook langer gefrituurd in een frituurpan dan een frikandel.
De frikandel bevat gewoon vlees: kippenvlees, varkensvlees en heel soms wat paardenvlees. Het grootste deel van het vlees dat in de snack wordt verwerkt is zogeheten separatorvlees. Dat zijn kleine restjes die aan de botten blijven zitten nadat de filet, borst en andere grotere stukken van de kip zijn afgesneden.
De Krokodel is dus een combinatie van de populairste Nederlandse snacks: een frikandel en een kroket. De snack is niet toevallig op dit moment bedacht.
Omschrijving. Het product werd in 1984 ontwikkeld door De Vries Vleessnacks uit Dordrecht. De naam "Mexicano" werd in 1984 bedacht vanwege voorrondes van het WK 1986 in Mexico (waar Nederland zich in 1984 niet voor plaatste) en is in 1986 als merk geregistreerd in de Benelux.
Je mag zowel patat als friet zeggen, maar je voorkeur hangt waarschijnlijk af van waar je woont. In het noorden van Nederland wordt meestal patat gezegd, in het zuiden van Nederland bestel je vaker friet. De Vlamingen noemen de gefrituurde aardappel altijd friet. Met patat bedoelen zij de rauwe aardappel.
Friet Halfom:
Mayonaise of frietsaus en piccalilly.
Voor de collega's die vanwege hun cardiovasculaire angststoornis niet regelmatig naar snackbar Trees gaan: een friet waterfiets is een grote friet met daar bovenop twee frikandellen speciaal.
Een Julientje is, zoals jullie ondertussen al weten, een frituursnack vooral bekend in het Gentse uitgaansleven. Deze snack bestaat uit een pak frieten, stoofvleessaus, satékruiden, in stukjes versneden viandel, mayonaise en gefrituurde uitjes.
Friet Super friet-super
Een Friet Super (ook Supertje) is de combinatie van een grote portie friet, vaak speciaal, met één frikandel. Met twee frikandellen wordt het een Friet Waterfiets.
FRIET SUPER bestaat in meerdere variaties en namen. Meestal is het een combinatie van Friet met een frikandel. In het zuiden van Nederland heet deze combi soms Supertje. Deze kan dan ook weer speciaal geserveerd worden.
Als je in de snackbar een 'Jos Brinkie' bestelde, wist iedereen wat dat was: een frikandel met pindasaus.
De Vlamingen noemen de gefrituurde aardappel altijd friet. Met patat bedoelen zij de rauwe aardappel. Ook een klap wordt soms een patat genoemd.
Friet, frieten, patat, patatten. En aardappelen.
De Belg zegt friet en de Nederlander patat.
Het is regionaal bepaald wat men zegt. Boven de grote rivieren is het meestal patat, en onder de rivieren zeggen ze vaak friet.
Een Mexicano kun je in een broodje eten met mayonaise of een andere saus naar eigen voorkeur. Deze vlezige hartige snack gaat ook goed samen met friet. Voor de vleesliefhebber is de Mexicano waarschijnlijk een van de beste snacks, de pittige kruiden maken dit rijke tussendoortje extra smaakvol.
Serveer de smoky Mexicano met frietjes en sambal ketchup of tussen een heerlijk broodje.