je Fingbox of naam van je WIFI routers (SSID's). Je kan van elk apparaat gedetailleerde info bekijken, het apparaat blokkeren, internet pauzeren, een logboek bekijken of automatisch WOL (Wake-on-lan) activeren.
Met Fing scant u het netwerk waarin het apparaat zich bevindt, zodat u precies kunt zien welke apparaten nog meer contact hebben met dat netwerk. Zit daar iets onbekends of ongewensts bij, dan kunt u de boosdoener eenvoudig blokkeren. Daarnaast scant Fing per apparaat alle actieve netwerkprocessen.
Om in een oogopslag te zien welke apparaten actief zijn (en ooit waren) op je netwerk is er de iOS-app Fing. Kost niks, dus daar hoef je het alvast niet om te laten. Fing toont een overzicht van alle actieve apparaten op je netwerk.
Elk apparaat dat verbinding maakt met je internetnetwerk heeft een eigen IP-adres. Het gaat hierbij om computers, smartphones en tablets, maar ook alle Bluetooth-apparaten zoals luidsprekers, printers en smart-tv's.
Als je thuis een wifi-netwerk hebt en dat niet hebt beveiligd, dan kunnen buren en voorbijgangers toegang krijgen tot je wifi-netwerk. Dat betekent ook dat ze via dat netwerk toegang kunnen krijgen tot je thuiscomputer(s) en netwerk. Je loopt dan het risico dat je persoonlijke gegevens in handen van anderen komen.
Hoewel je IP-adres geen gevoelige informatie zoals je telefoonnummer of adres bevat, kunnen hackers je IP toch tegen je gebruiken. Als iemand met kwade bedoelingen je IP-adres in handen heeft, kunnen de gevolgen erg vervelend zijn: Je IP-adres kan gebruikt worden om je adres te achterhalen en je privacy schenden.
Free Network scanner app for PC and Mobile. Fing.
Dankzij de tool F-Secure Router Checker, is het mogelijk om gemakkelijk te weten of uw router is gehackt door een hacker. F-Secure Router Checker is een online tool die de routerinstellingen van uw Windows-systeem scant en controleert of uw DNS-instellingen of uw router zijn gehackt of gecompromitteerd.
Een standaard wifi-modem kan gemiddeld tien apparaten een goede wifi-verbinding bieden. Dus om antwoord te geven op je vraag: als er verder geen apparaten met wifi zijn verbonden, kunnen tien mensen met hun telefoon, tablet of laptop internetten via jouw wifi-modem.
De echte doorbraak voor wifi kwam toen de Amerikaanse overheid in 1985 de ISM-band vrij gaf voor gebruik zonder dat daar licenties voor moesten worden afgegeven. Daardoor ontstond er ruimte om op de frequenties van de ISM-band te experimenteren. In 1991 werd in Nieuwegein het IEEE 802.11 netwerk-protocol uitgevonden.
Met wifi kun je apparaten met elkaar te verbinden via een draadloos netwerk. Een wifinetwerk werkt in principe hetzelfde als een bedraad computernetwerk, maar dan zonder kabel. In plaats van een kabel, maakt wifi gebruik van radiogolven om gegevens te kunnen ontvangen en versturen.
Een hacker die toegang heeft tot uw router kan alles zien wat u op die website doet, inclusief de persoonlijke gegevens die u verstuurt of ontvangt. Met een packet-sniffer kan een hacker alle internetverkeer op uw netwerk volgen en die gegevens zelfs voor eigen gebruik onderscheppen.
Het wifi wachtwoord is het wachtwoord dat uw draadloze netwerk beveiligd. Dit zorgt ervoor dat niet iedereen zonder uw toestemming gebruik kan maken van uw draadloze netwerk. Alleen mensen die het wachtwoord van uw netwerk weten kunnen toegang verkrijgen.
Via reclames hoor je eigenlijk altijd alleen maar dingen over gratis wifi signalen echter wifi internet is dus echt niet altijd gratis. Bedrijven bieden het voor hun werknemers natuurlijk wel gratis aan, restaurants doen dit ook vaak voor hun klanten. Hotels echter vragen vaak wel een bedrag voor draadloos internet.
De beste app om je netwerk in kaart te brengen op je smartphone heet Fing. Er is een versie voor iOS en Android. Overigens kun je Fing ook op Windows en MacOS installeren. De app geeft onder meer inzicht in je internetsnelheden, wie er van je wifi gebruikmaakt en of je netwerk goed beveiligd is.
Je openbare – oftewel externe – IP-adres is in tegenstelling daartoe een adres dat door je internetprovider wordt verstrekt. Deze is in principe zichtbaar voor het hele internet zodra er dataverkeer vanuit je thuisnetwerk ontstaat.
Je kunt het zien als je woonadres, maar dan online. Je IP-adres is gekoppeld aan je locatie. Iedereen die jouw IP kan zien, weet dus waar jij bent. Veel mensen kiezen er daarom voor om hun IP-adres te verbergen.
Je IP-adres verbergen met een VPN
Een VPN verbergt je IP-adres en versleutelt je online activiteiten voor maximale privacy en veiligheid. Dit gebeurt door je te verbinden met een versleutelde, privé VPN-server, in plaats van die van je internetprovider.
Hoe kan de politie mijn IP adres traceren terwijl ik VPN gebruik? Normaal gesproken: Niet. Als je een goede VPN provider gebruikt houdt die geen logs bij en varieert je "externe" ip address voortdurend.
Voor- en nadelen van wifi
Nadeel van wifi is dat de maximale afstand beperkt is tot ongeveer 100 meter, waarbij de snelheid afneemt naarmate je verder van de accesspoint verwijderd bent. Ook gaat met wifi internetten altijd langzamer dan bij een niet-draadloos netwerk.