Hierdoor zijn de wildvangnakweek vissen vaak van goede kwaliteit. Wildvangnakweek worden ook wel F1 exemplaren genoemd. F1 staat voor: eerste generatie. In Duitsland spreekt men over NZWF (Nacht Zeught Wiltfang).
In grote delen van Centraal-Europa, in het bijzonder Polen en Hongarije, wordt de karper wel gegeten. De vis wordt verwerkt in vissoep of in moten gepaneerd en gebakken. Ook in Oost-Azië is de vis populair.
De kruiskarper is een kruising (hybride) tussen een karper en een giebel. De kruiskarper heeft dan ook kenmerken van zowel de giebel als de karper.
"In de zomer is ondiep vissen verreweg de beste tactiek."
Een bulk shot halverwege de dobber en een maat 16 weerhaakloze Sphere Beast haak geknoopt in knoopstijl met een korte hair met daarin een pellet band maakt de set-up af.
De prijs van een koi ligt gemiddeld tussen de 50euro en 200euro. Er zijn daarnaast ook meer elite koi karpers dat duizenden euro's kosten. Wij hebben een ruim aanbod van goedkopere karpers naar echte elite vissen.
Nieuw wereldrecord karper - 51,2kg. Vandaag (23/11/2018) heeft Michel Schoenmakers een nieuw wereldrecord karper gevangen op het gewicht 51,2kg. Met dit enorme gewicht is het gelijk de zwaarste karper ooit gevangen met een hengel.
Re: Koi samen met goudvis? Alles kan maar eisen aan een koivijver zijn van een heel andere aard als die aan een goudvisvijver. Houd ook rekening met het feit dat een koi een enorme groeipotentie heeft tov een goudvis. Dus het is erg afhankelijk van de situatie wat mogelijk is en wat af te raden is.
Anders is het in dieper en daardoor ook koeler water, zoals kanalen en diepe plassen. Karper en brasem zoeken bijvoorbeeld in zandwinplassen de diepere waterlagen op. Bij een goed zuurstofgehalte is de vis dan meestal tussen de 8 en 12 meter te vinden en te vangen!
Een plotselinge verandering in windrichting
Het is lastig hier goed op in te spelen en dus zullen de vissen slecht bijten. Ga liever vissen als de windrichting al een paar dagen hetzelfde is. TIP: Dagen met wat meer wind hebben vaak wel een positief effect op de vangsten.
Maar dan ga je er wel aan voorbij dat je ook in het winterseizoen nog kunt vissen en een mooie vangst binnenhalen, vooral dan met vaste stok. In tegenstelling tot roofvissen kun je het hele jaar door witvissen aan de haak slaan, zelfs bij koud weer.
Wormen, muggenlarven, maden en deeg zijn zowat het standaard aas. Als lokaas is een gewoon grondvoer of een speciaal voor kroeskarper ontwikkeld lokvoer dat je in de hengelsportzaak koop voldoende. Als toevoeging kan je wat gemalen oud bruin brood toevoegen als je met deeg vist, zeker aan te raden.
Kroeskarpers komen eigenlijk overal wel voor. Echter de voorkeur gaat uit naar wateren met veel plantengroei. Het liefste stilstaand water, niet te diep zoals sloten plassen en meren. Vooral wateren waar andere vissoorten niet kunnen overleven zijn ideaal voor deze vis.
Voedsel. De kroeskarper eet voornamelijk kleine waterdiertjes, zoals insectenlarven, kreeftachtigen, slakken en erwtenmossels, aangevuld met plantendelen.
Het vlees van de snoek is heel stevig van structuur maar heel zacht van smaak, ontzettend lekker! Het bevat wel vrij veel kleine graten, sommigen zelfs gevorkt. Maar dat is het helemaal waard.
Koi zijn geen kogelvissen en ze zijn op geen enkele manier giftig. Hun vlees bevat ook geen giftige stoffen. Dus in die zin zijn koi volkomen veilig om te eten, hoewel het een heel ander verhaal is of je het echt wilt of niet.
Het Voedingscentrum raadt het regelmatig eten van zelfgevangen zoetwatervis uit Nederlandse wateren af, zoals paling, baars en forel. En eet zo min mogelijk vis, garnalen, oesters en mosselen uit de Westerschelde. Een enkele keer kan geen kwaad. Voor zelfgevangen zeevis gelden geen beperkende adviezen.
Karper vissen in oktober. In het najaar karper vissen vergt andere technieken dan in het voorjaar. De karpers gaan namelijk op zoek naar voedsel om de winter mee door te komen en door het hoge zuurstofgehalte in het water door de wind zijn de karpers veel actiever dan in april.
Vrij vertaald betekent dit dat de vissen met oostenwind slecht bijten. Een plotselinge verandering van windrichting, bijvoorbeeld van west naar oost, met de daarbij behorende luchtdrukverandering zal inderdaad vaak negatieve invloed hebben op het bijtgedrag van de vissen.
Lichte regen in combinatie met een hoge temperatuur is de beste combinatie. Door de lichte regen vertroebelt het water waardoor vissen je minder goed kunnen zien. Ook zorgt lichte regen ervoor dat insecten in het water terecht komen. Harde regen heeft een negatief effect op de vissen.
Schuif eerst de dobber ongeveer op de diepte dat je denkt dat het water diep is. Daarna kunnen we onze dobber ingooien op de plek waar we denken te gaan vissen, laat de dobber recht onder de top van de hengel zakken, alleen zo kunnen we de juiste diepte bepalen. Peil nooit schuinweg over de visstek heen.
Peil eerst met een peilloodje hoe diep het water is. Dit doe je door het peilloodje aan de haak te haken. Gooi vervolgens langzaam je lijn in het water op de plek waar je wil gaan vissen. Als het peilloodje op de grond 'staat' en je dobber boven het water zichtbaar is, dan staat de dobber te diep afgesteld (1).
Om grote vissen te vangen moet je een goede hengel, sterk visdraad en goed aas hebben. Maar welk aas is geschikt voor grote vissen? Het aas aan jouw hengel is natuurlijk erg belangrijk. Een simpele vuistregel is dat groot aas zorgt voor grote vissen.
Hou je aan het maximum aantal
Basisregel: per 1.000 liter (een kubiekek meter) vijverwater kan er 20 cm vis leven. In een vijver van 5000 liter wilt dat zeggen ongeveer 125 cm vis, bijvoorbeeld 30 goudelritsen of 7 tot 12 goudwindes.
Als men teveel vissen heeft en er geen raad mee weet kan je het Vissenasiel inschakelen en kunnen de vissen bij ons Gratis geplaatst worden.
Hoeveel vissen kunnen er in de vijver? De vuistregel voor het aantal vijvervissen is maximaal 40 cm aan vislengte per kubieke meter (=1000 liter) inhoud vijverwater.