Een geldig, geregistreerd ISBN (International Standard Book Number). Dit is een unieke code die specifiek aan boeken is toegekend en standaard op elke boekenkaft te vinden is. Een geldig, geregistreerd EAN (European Article Number) – ook wel 'streepjescode' genoemd.
Het ISBN (Internationaal Standaard Boek Nummer) is een unieke, wereldwijd gebruikte standaard voor de identificatie van boeken en aanverwante producten. De ISBN-standaard bestaat al sinds 1970 en wordt ondertussen in meer dan 150 landen gebruikt. De standaard wordt beheerd door ISBN International Agency.
U vindt uw EAN-code (achttien cijfers - beginnend met 54144) op uw energiefactuur, of door te bellen naar uw netbeheerder. Als u zowel gas- als elektriciteitsklant bent, hebt u 2 EAN-codes: 1 voor elektriciteit, en 1 voor gas.
Een EAN code is verplicht als je jouw producten wilt verkopen op platforms als Bol.com, Amazon of wil leveren aan winkels als CoolBlue. Je moet hiervoor officiële EAN-codes gebruiken om jouw producten te kunnen identificeren. Dit is niet mogelijk als je zelf barcodes hebt gemaakt via een generator.
Waarom heb ik een ISBN nodig? Een ISBN is een uniek nummer voor uw boek. Door het registreren van een ISBN zorgt u dat alle informatie over uw boek bij elkaar blijft: van titel, auteur, verschijningsdatum tot cover en flaptekst. Al deze informatie stellen we beschikbaar aan boekhandels, webshops en bibliotheken.
Opbouw ISBN
Het ISBN bestaat uit dertien cijfers, opgebouwd uit vijf groepen. Het nummer wordt vaak geschreven met een streepje of spatie tussen elke groep, zoals 978-94-92182-71-5 of 978 94 92182 71 5. Het ISBN bestaat uit de volgende groepen: Het ISBN prefix onderscheidt een ISBN van andere productcodes.
Je kunt je EAN-code dus ook aanvragen bij je eigen netbeheerder. Ook kun je je EAN-code opzoeken via het EAN-codeboek. Als je overstapt naar een nieuwe energieleverancier kan je nieuwe leverancier de EAN-code via de netbeheerder opvragen.
Losse artikelcodes
Een losse artikelcode (tot maximaal 5 stuks) kost eenmalig € 35,- per stuk.
Dat kan in eerste instantie aantrekkelijk zijn, omdat het gratis is. Maar, deze EAN codes zijn niet officieel, niet geregistreerd en dus loop je direct het risico dat je product niet verkocht kan worden in winkels en online. Ga dus niet zelf een bacode maken of genereren met gratis tools, want goedkoop is duurkoop.
Veel uitgevers en boekverkopers denken er niet eens bij na, een boek heeft een ISBN, punt. Maar er zit meer achter een ISBN dan je denkt. ISBN staat voor International Standard Book Number en is een identificatienummer dat wordt toegekend aan elke verschijningsvorm van elk gepubliceerd boek.
De grote ruimte encyclopedie, Onbekend | 9789401401661 | Boeken | bol.com.
Een ISBN-13 code heeft een vaste structuur die heel wat informatie bevat. De eerste 3 cijfers zijn ofwel 978 ofwel 979. De codes die beginnen met 978 zijn boeken waarvoor er ook een ISBN-10 code is. Na de eerste 3 cijfers volgt er eerst een aanduiding van de landengroep waar dit boek is gepubliceerd.
In de praktijk blijkt dat je dit aantal gerust 4 tot 6 keer kunt vermenigvuldigen. Bijvoorbeeld: verkoop je vooraf 250 exemplaren? Dan kun je denken aan een oplage van 1000 tot 1500 boeken voor de eerste druk.
Het beste antwoord. Het moet voorin het boek aangegeven zijn als het een herziene, gewijzigde, tweede of hogere nummer druk is. Meestal staat het aan de achterkant van de Franse titel pagina, helemaal onderaan in kleine letters. Staat er echt niets over de editie, dan betreft het de allereerste druk.
NUR staat voor Nederlandse Uniforme Rubrieksindeling en is een driecijferige code. Het geeft simpelweg het hoofdonderwerp van je proefschrift weer. Let op: wij kunnen alleen een ISBN aanvragen indien wij ook je proefschrift zullen drukken.
Voor elk product, elke variatie of eenheid is een uniek EAN nummer nodig.
EAN staat voor Europees Artikel Nummer. Een EAN is cijfercode die op alle producten terug te vinden is. Deze cijfercode wordt omgezet naar streepjes of een QR-code zodat het product gescand kan worden. Uiteindelijk is het een nummerreeks die het product uniek identificeerbaar maakt.
GTIN betekent in het Engels: Global Trade Identification Numer, in Nederland beter bekend als het EAN- nummer. Ieder GTIN- nummer is een uniek 14- cijferig nummer dat wordt gebruikt om artikelen, producten en diensten te identificeren. Momenteel wordt GTIN alleen gebruikt in barcodes.
De EAN-code bestaat uit 18 cijfers en begint met 54 (vb. 541448823456789125). EAN staat voor European Article Numbering. Leveranciers en distributienetbeheerders gebruiken deze codes om leveringspunten voor elektriciteit of gas te identificeren.
De EAN-code is niet hetzelfde als het meternummer: met de EAN-code wordt een leveringspunt geïdentificeerd terwijl met het meternummer een toestel wordt geïdentificeerd, nl. de meter.
EAN codes worden gebruikt om producten te identificeren – alles wat je kunt prijzen, bestellen en verkopen. Een toegewezen code is en blijft altijd gekoppeld aan het product en deze kan niet worden toegewezen aan een ander product. Ook niet als het oude artikel niet meer op de markt is.
Maak een account aan en log in bij Brave New Books. Creëer een nieuw boek, kies of je wilt beginnen met een fysiek- of met een e-book. Doorloop vervolgens alle zeven publicatiestappen. Per stap wordt aangegeven wat er van je wordt verwacht.
De EAN-code, ook wel GS1 barcode genoemd, is per 1 mei 2019 een verplicht veld binnen DST. Alle artikeldata die aangeleverd worden bij DST dienen te zijn voorzien van een (officiële) EAN/GS1 barcode.
Om je producten van barcodes te voorzien bestaan er twee mogelijkheden. Als product owner of verkoper op bol.com en Amazon, hebben jouw producten een uniek identificatienummer nodig. Hiervoor is een Global Trade Item Number (GTIN) of European Article Number (EAN) vereist, wat je bij GS1 kan aanvragen.
Inmiddels zijn er meer dan twintig soorten streepjescodes. Er zijn codes met alleen streepjes, codes met streepjes en getallen, codes met slechts twee type lijnen (dik en dun), maar ook codes met wel vier lijndikten.