Wat zijn brownie bakvormen? Brownie bakvormen zijn speciaal ontworpen bakvormen waarmee je de perfecte brownies kunt maken. In onze collectie vind je alles wat je moet weten over het gebruik en de voordelen van deze bakvormen.
De rechthoekige springvorm van Patisse is de perfecte bakvorm voor het maken van taarten, brownies, cakes en veel meer.
Onze favoriete browniepan
Voor dit artikel heb ik 11 brownievormen getest, maar de eerste plaats gaat naar de Pro-Release Nonstick Square Baking Pan van All Clad .
Zorg ervoor dat u de panmaat gebruikt die in het recept is aangegeven . Als u een pan van 9 x 13 gebruikt in plaats van een pan van 8 x 8, krijgt u dikkere, knapperigere brownies. Als u daarentegen een kleinere pan gebruikt, krijgt u dikkere brownies en is de kans groot dat het middelste gedeelte niet goed gaar is.
Heerlijke, kleverige brownies zijn makkelijk te maken en onze 20cm ProCook losse bodem brownievorm heeft fantastische warmtegeleiding, wat zorgt voor gelijkmatig garen en een losse bodem om gemakkelijk los te laten. Gemaakt van zwaar koolstofstaal, wat zorgt voor uitstekende warmtegeleiding voor gelijkmatige kookresultaten.
Ja, we bakken deze brownies in een 9×5 inch broodvorm . Dit is de perfecte maat om een 8×8 inch brownie recept te halveren (of een 9×13 recept te vieren) omdat het ongeveer de helft is van het oppervlak van een 8×8 inch vierkante pan!
De beste pan voor klassieke brownies: Keramische 9" vierkante bakvorm. Ik heb het met deze pan getest, maar elke keramische 9x9" pan levert vergelijkbare resultaten op . Van alle vierkante pannen die ik heb getest, presteerde de keramische pan over het algemeen het beste, beter dan de metalen (gealuminiseerd staal) en glazen tegenhangers.
Brownies bewaren
Brownies zijn het lekkerst tot 2 dagen na het bakken, daarna zijn ze ook prima te eten maar dan zijn ze iets droger en kruimeliger. Je kan een gebakken brownie ook goed invriezen. Verpak de brownies dan in plasticfolie, dan kan je ze ongeveer 3 maanden in de vriezer bewaren.
Voedsel dat normaal gesproken 20-30 minuten in een conventionele pan nodig heeft, zal waarschijnlijk dezelfde tijd in onze pannen nodig hebben. Voedsel met een typische baktijd van 40 minuten of meer kan echter iets sneller bakken. Begin voor deze gerechten na 35 minuten met het controleren op gaarheid (en noteer eventuele veranderingen).
Glazen of donkergekleurde pannen kunnen ervoor zorgen dat de randen te lang bakken of zelfs verbranden. Vet de pan altijd grondig in met bakvet, zachte boter of kookspray . (Doe dit zelfs als het recept dit niet aangeeft.)
Bak de brownies in ca. 40 minuten gaar. De brownies zijn klaar wanneer de bovenkant glanzend is en de binnenkant licht vochtig. Laat de brownies goed afkoelen in de vorm voordat je deze verwijdert.
Voor gebakken desserts zoals cakes, koekjes en brownies is metaal beter . De meeste recepten zijn ontworpen en ontwikkeld voor metalen pannen, en u kunt het recept thuis nabootsen als u een vergelijkbare pan gebruikt.
De diameters in de bovenste rij staan voor de diameter van jouw taartvorm. Zoek de diameter van de vorm uit het recept (bijvoorbeeld 22 cm) in de linkerkolom. Zoek de diameter van jouw vorm (bijvoorbeeld 24 cm) in de bovenste rij. Waar de rij en de kolom elkaar kruisen, staat een getal.
Giet je beslag in de bakvorm, je brownie is dan ongeveer 1-2 cm dik.
Je kan voor dit recept gewone bloem gebruiken. Met zelfrijzend bakmeel rijzen de brownies teveel waardoor ze niet zo lekker smeuïg worden. De heteluchtoven zou ik op 160 zetten, zeker niet op 180.
Wij raden aan om de brownies te laten staan tot ze helemaal koud zijn, en dan de brownieplaat uit de vorm te tillen met behulp van het bakpapier en ze in vierkantjes te snijden. Het kan helpen, in termen van tijdmanagement, om de brownies 's avonds te bakken en ze dan een nacht te laten afkoelen en op te stijven .
Geen nood, je kunt de chocoladebrownies nog steeds redden met behulp van de oven of magnetron. Als je de oven wil gebruiken, plaats ze er dan gewoon opnieuw in. Afhankelijk van hoe goed de brownies al gebakken waren, kun je eerst de oven voorverwarmen en dan elke 3-5 minuten controleren of ze nu wel gaar zijn.
Met een rechthoekige bakvorm kun je de brownie in stukken snijden zodra deze uit de oven komt, terwijl mini brownie vormen ideaal zijn voor individuele porties.
Dit betekent dat het langer duurt dan metaal om op te warmen, maar het houdt ook langer warmte vast dan een metalen pan. Hierdoor hebben brownies die in een glazen pan worden gebakken meer tijd nodig om te bakken . Die langzame opwarming en extra tijd kunnen resulteren in brownies met harde, overgebakken randen en een twijfelachtig "gaar" midden.
Keramiek is meestal gemaakt van porselein of steengoed en warmt langzamer op dan glas of metaal , maar het houdt die warmte wel goed vast. Om het verwarmingsvermogen optimaal te benutten, bakt u de taart in het onderste derde deel van de oven, dichter bij de warmtebron.
Pannen om brownies te maken zijn meestal vierkant (8 x 8 inch of 9 x 9 inch) of rechthoekig (9 x 13 inch) , dus de meeste recepten zijn geschreven voor gebruik in die formaten. Ronde cakepannen kunnen ook worden gebruikt, en er zijn ook pannen voor individuele minibrownies verkrijgbaar.
Gelijkmatige warmteverdeling: aluminiumfolie pannen geleiden warmte effectief, waardoor uw brownies gelijkmatig bakken zonder hete plekken . Gemakkelijk schoon te maken: vergeet het schrapen en weken van uw gewone bakpannen. Met wegwerpfolie pannen is schoonmaken net zo eenvoudig als het weggooien van de pan!
Een brownie is goed wanneer de bovenkant er droog uit ziet en ietwat mat is. Haal hem dan uit de oven en laat in de vorm helemaal afkoelen. Echt helemaal, anders breekt hij in vele stukken. Wanneer je genoeg geduld hebt kun je daarna van een heerlijke brownie genieten.