Humanitaire regularisatie (9bis) is een machtiging tot verblijf voor meer dan 3 maanden. Je vraagt de machtiging aan volgens artikel 9bis Verblijfswet.
Een positieve regularisatiebeslissing (9bis) is een 'machtiging tot verblijf' voor meer dan drie maanden. Deze verblijfsmachtiging kan voor een beperkte duur, of voor een onbeperkte duur zijn. In de praktijk kent DVZ sinds 2013 enkel tijdelijke regularisaties toe, voor een verblijf van beperkte duur (A-kaart).
Artikel 9ter: medische regularisatie
De wetgever legde hiervoor verschillende criteria vast zoals de ernst van de ziekte, de mogelijkheid om een gepaste behandeling te krijgen in het land van herkomst en de toegang tot zo'n behandeling. De DVZ beslist over een aanvraag tot medische regularisatie.
Een bijlage 15 dekt voorlopig het verblijf van de vreemdeling. Het wordt afgeleverd voor: Aanvraag tot vestiging of tot het verkrijgen van de status van langdurig ingezetene (artikel 30)
Nadat de burger naar DOCSTOP heeft gebeld voor de aangifte van het verlies, de diefstal of de vernietiging van zijn document, moet de burger naar zijn gemeente of de lokale politie gaan om er een zogenaamde Bijlage 12 op te halen. De bijlage 12 geldt in België, als voorlopig identiteitsbewijs.
Bij uw aanvraag om een duurzame verblijfskaart als familielid van een Unieburger (bijlage 22) legt u alle documenten voor waaruit blijkt dat aan de voorwaarden voor het duurzame verblijfsrecht is voldaan.
Een regularisatieaanvraag volgt dezelfde procedure als een stedenbouwkundige vergunning, dat wil zeggen dat er 75 dagen kunnen gaan over de beslissing.
Hoe verloopt de procedure humanitair visum? Aanvraag humanitair visum Je vraagt een humanitair visum aan bij de bevoegde Belgische diplomatieke post in je herkomstland. Dat kan een ambassade of een consulaat zijn.
Bent u Belg of EU-burger, dan kunnen uw gezinsleden de aanvraag indienen bij de Belgische ambassade of bij de gemeente. De Dienst Vreemdelingenzaken behandelt de aanvragen tot gezinshereniging. U moet bewijzen dat u over voldoende huisvesting en een ziekteverzekering beschikt voor uzelf en de leden van uw gezin.
Verblijf op humanitaire gronden houdt in dat uw situatie niet zonder meer onder een specifiek verblijfsdoel te brengen is. Er moet sprake zijn individuele, schrijnende omstandigheden. Dat wordt ook wel klemmende redenen van humanitaire aard genoemd.
In buitengewone omstandigheden kan je gezinshereniging aanvragen in België. Je moet dan wel bewijzen dat er "buitengewone omstandigheden" zijn die je verhinderen terug te keren naar je herkomstland om daar, via de Belgische ambassade, de aanvraag in te dienen. Belangrijk is ook dat je je identiteit kan bewijzen.
5 jaar ononderbroken verblijf
Je moet 5 jaar ononderbroken in België verbleven hebben met gezinshereniging. De termijn van 5 jaar begint te lopen vanaf de datum van je aanvraag van een verblijfskaart van een familielid van een burger van de Unie.
De gezinshereniger moet op zijn minst over 1.845,48 euros (€) netto/maand beschikken. De inkomsten van de gezinshereniger moeten stabiel en regelmatig zijn. Hij moet dus documenten voorleggen die een referentieperiode die lang genoeg is dekken.
Dat bedrag is gekoppeld aan de spilindex van de consumptieprijzen. Momenteel bedraagt dat 1.845,48 euro. Onder de 1.845,48 euro mag DVZ de aanvraag gezinshereniging niet automatisch weigeren.
Hoe lang duurt het aanvragen van een visum voor Nederland? In normale situaties zal de ambassade binnen 15 kalenderdagen een beslissing nemen. Deze beslistermijn is wettelijk bepaald en is opgenomen in de Europese visumcode (Termijn Verordening (EG) 810/2009).
Hoe kan ik mijn visumaanvraag opvolgen? Als de ambassade/het consulaat uw aanvraag heeft overgemaakt naar de Dienst Vreemdelingenzaken, kan u de evolutie van uw aanvraag volgen op de website van de Dienst Vreemdelingenzaken via de toepassing "Wat is de status van mijn visumaanvraag?", die u kunt vinden via deze link.
Meestal is dat in één van de buurlanden. De visumaanvraagprocedure kan in bepaalde gevallen lang duren. Dien uw aanvraag dus minstens vier weken voor uw vertrek in. Op de website van de FOD Buitenlandse Zaken vindt u alle informatie over het visum voor België.
Als er een bouwovertreding op jouw woning rust, dan zal deze wellicht vermeld zijn op de stedenbouwkundige inlichtingen. Bij de verkoop van een huis moeten deze inlichtingen verplicht worden meegedeeld aan de kopers. Als je dit bewust zou verzwijgen, dan is er sprake van een verborgen gebrek.
De strafvordering: Bouwmisdrijf verjaart doorgaans na een periode van 5 jaar na het plegen van het laatste feit. Tijdens deze periode van 5 jaren kunnen daden gesteld worden die de termijn stuiten waarna een nieuw periode (eenmalige periode) van 5 jaar begint te lopen.
de gemeente (gemeentelijk stedenbouwkundige inspecteur of omgevingsloket) of de politie, die het bouwmisdrijf vaststellen en op basis van hun eigen handhavingsprioriteiten zullen optreden.
Mensen met een geldige verblijfskaart hebben geen reisverbod. Maar met deze verblijfskaart alleen als document kan je in principe niet naar het buitenland. Hiervoor moet je wettelijk gezien steeds een nationaal paspoort of een nationale identiteitskaart bij hebben.
Na verloop van de wettelijke termijn van zes maanden van artikel 42, §1 Verblijfswet (Vw) wordt hem door het stadsbestuur een verblijfskaart F afgeleverd. Meer dan een half jaar later wordt deze kaart ingetrokken en wordt hem een weigeringsbeslissing ter kennis gegeven.
Een bijlage 19 is een 'aanvraag voor een verklaring van inschrijving'. Je moet binnen 3 maanden na je aankomst in België een verklaring van inschrijving aanvragen (via de bijlage 19).
De partner die niet de Nederlandse nationaliteit heeft moet een Verblijfsvergunning hebben. Dit is niet nodig als deze partner uit een land van de Europese Unie (EU) komt. Of uit de Europese Economische Ruimte (EER). Vraag bij de gemeente waar u wilt trouwen na of u een ongehuwdverklaring moet hebben.
Uw huwelijk of relatie duurde minimaal 3 jaar. En u verbleef in die 3 jaar minimaal 1 jaar in Nederland volgens de Nederlandse of Europese regels.