Elke bank heeft zijn eigen code: de Bank Identification Code of BIC (voorheen SWIFT-code). De BIC van een bank is nodig wanneer iemand van buiten het SEPA-gebied geld naar je wil overmaken, of andersom. De code van Knab is KNABNL2H.
BIC en SWIFT vinden
De BIC van Knab is: KNABNL2H.
Je vindt je IBAN- en BIC-nummer op je rekeninguittreksels. IBAN (International Bank Account Number) is de internationale standaardcode voor een rekeningnummer.
De SWIFT/BIC-code van je bank is meestal terug te vinden op je rekeningafschriften.
IBAN is een afkorting voor 'International Bank Account Number'. Met een IBAN kun je de bankrekening van een persoon identificeren – in binnen- of buitenland. Een BIC/SWIFT-code doet iets anders: die helpt je om een specifieke bank te identificeren bij een internationale overschrijving.
Hoe ziet een BIC of SWIFT-code eruit? De belangrijke codes identificeren in 8 tot 11 tekens je stad, land, bank en zelfs het filiaal van je bank. Een BIC of SWIFT-code heeft altijd hetzelfde format: AAAABBCCXXX.
Maak je geld over naar een land buiten het SEPA-gebied? Dan heb je de BIC (Business Identifier Code) van de buitenlandse bank nodig. Dit wordt ook wel het SWIFT-adres genoemd.
SWIFT staat voor Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications. Een SWIFT-code is een gestandaardiseerde manier om een bepaalde bank te identificeren, zodat banken kunnen zorgen voor een probleemloze overdracht van geld.
Internationaal zakelijk betalen buiten het SEPA-gebied
Als je geld overmaakt naar een land buiten het SEPA-gebied dan heb je de BIC (Business Identifier Code), ook wel het SWIFT-adres, nodig. Elke bank heeft een unieke code. Staat deze BIC niet in de betaalopdracht, dan wordt de betaling niet geautomatiseerd verwerkt.
Iedere bank heeft een eigen Bank Identifier Code (BIC).Daardoor komen internationale betalingsoverdrachten bij de juiste bank terecht. De BIC wordt ook wel SWIFT adres of SWIFT code genoemd. De BIC van de ING is INGBNL2A.
Voor alle betalingen binnen en buiten Europa moet dus altijd een IBAN gebruikt worden. De BIC is een code om bij de verwerking van een buitenlandse transactie de juiste bank of vestiging van een bank te bereiken. Een BIC code is niet nodig bij een binnenlandse betaling. Alle banken hebben een eigen unieke BIC code.
Je eigen IBAN staat altijd op je bankpas en natuurlijk ook op je rekeningafschrift vermeld. Waar bijvoorbeeld jouw ING IBAN nummer staat op je pinpas, is onder het kleine kopje 'betaalrekening'. Jouw IBAN is gebaseerd op je rekeningnummer, waaraan een bankcode, een landencode en een controlegetal wordt toegevoegd.
op uw betaalpas. in het rekeningoverzicht in Internet Bankieren of de ABN AMRO app. op uw papieren rekeningafschriften.
Voordelig betalen in buitenland
Bij Knab doen we dat anders. Binnen de eurozone betaal je geen extra pinkosten. Buiten de eurozone is de koersopslag 1% en betaal je geen extra pinkosten. Scheelt weer!
Knab is een online bank en onderdeel van Aegon Bank N.V.
Kaart van landen die IBAN gebruiken. Alle banken in Europa (behalve Rusland, Wit-Rusland en Oekraïne) gebruiken het IBAN-systeem.
Geld overmaken via een betaalservice
Via internet kun je vanuit een land buiten Nederland een bedrag kiezen en dit overmaken aan iemand in Nederland. De ontvanger ontvangt dit bedrag dan op zijn of haar Nederlandse bankrekening.
Geld ontvangen uit buitenland volgt meestal pas als de goederen zijn ontvangen. Bij export is het heel gewoon dat je pas op de middellange of lange termijn een betaling ontvangt. Probeer alleen met bedrijven in zee te gaan die als betrouwbaar worden aangemerkt.
2. Van wie is SWIFT? SWIFT is een particulier bedrijf dat in handen is van haar leden. De leden zijn financiële instellingen uit de hele wereld, vooral banken.
Voor wereldwijde betalingen heb je het rekeningnummer nodig van de ontvanger, met of zonder nationale bankcode.Ook vul je de BIC, Business Identifier Code, van de bank van de ontvanger in. Heb je geen BIC, dan kun je ook de naam- en adresgegevens van de bank van de ontvanger invoeren.
Verwerkingstijd uitgaande Wereldbetaling
Je Wereldbetaling is gemiddeld 3 werkdagen onderweg naar de ontvanger. Als je een overboeking doet, zie je dat meestal meteen terug in je rekeningoverzicht.
Vanaf januari 2023 telt SEPA 36 lidstaten: België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië en Zweden, de 3 EER-landen ...
Hoe kan ik mijn SORT-code vinden? Het wordt vaak afgedrukt op uw bankpassen, bankafschriften, chequeboekjes en alle officiële correspondentie van uw bank met betrekking tot uw account. U kunt uw SORT-code ook bekijken in het gedeelte Rekeningoverzicht van uw apps voor online of mobiel bankieren.
Het rekeningnummer dat u doorgeeft, moet op uw naam staan.En het mag alleen het nummer van een betaalrekening zijn, niet van een spaarrekening.