Wat is de smaak van Dragon?

Smaak. Dragon heeft een anijsachtige smaak en wordt veel gebruikt in de Franse keuken. Gebruik het bijvoorbeeld in een bearnaisesaus, stoofschotels en in gerechten met ei, paddenstoelen, vis, kip of aardappelen. Ook hoort dragon thuis in het kruidenmengsel 'fines herbes' samen met peterselie, kervel en bieslook.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op verseoogst.nl

Waar kun je dragon voor gebruiken?

In de Nederlandse keuken gebruikt men dragon bijvoorbeeld in stoofschotels, gerechten met ei, champignons, vis, kip of aardappelen. Daarnaast is het erg lekker in sauzen, zoals bearnaisesaus, mosterdsaus en vinegrettes. Van dragon worden meestal alleen de bladeren gebruikt en dan ook slechts een paar blaadjes.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ah.nl

Waar lijkt dragon op?

Kun je geen verse dragon vinden? In het schap met kruiden en specerijen vind je de gedroogde variant in een potje. Of vervang het kruid door kervel, basilicum of venkelzaad.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op foodiesmagazine.nl

Kun je dragon rauw eten?

Het kruid is zo ontzettend veelzijdig, bezit een typische geur en smaak en kan zowel rauw als warm in gerechten worden gegeten. Een moes- of kruidentuin zonder dragon is niet compleet, zeg dat wij het hebben gezegd. Geef dragon een plekje in de zon, het liefst op een voedzame, humusrijke bodem die goed doorlatend is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op detuinoptafel.com

Hoe gezond is dragon?

Dragon is een goede bron van de mineralen calcium en kalium en is bovendien rijk aan vezels. Calcium heb je onder andere nodig voor de instandhouding van sterke botten en tanden en de normale stolling van je bloed. Kalium helpt je bloeddruk goed te houden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op deverseverleiding.nl

Wegwerp-vapes populairder, maar verbod op smaakjes vanaf volgend jaar

18 gerelateerde vragen gevonden

Wat is het verschil tussen Franse en Russische dragon?

Franse dragon is zoet en aromatisch en heeft een peperachtige anijsachtige smaak, terwijl de Russische dragon een bittere, minder uitgesproken smaak heeft. Franse dragon is waarschijnlijk via veredeling uit Russische dragon ontstaan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Wat is het verschil tussen dragon en Estragon?

De Franse naam estragon kan je vertalen als kleine draak. Lang heeft men geloofd dat dit kruid soelaas bracht bij beten van giftige reptielen, vandaar dus waarschijnlijk de link met draakjes. De geslachtsnaam Artemisia verwijst naar de Griekse godin van de jacht: Artemis.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mijntuin.org

Welke groenten passen bij dragon?

Dragon heeft een anijsachtige smaak. Dragon kun je zo gebruiken: Het hoort thuis in het kruidenmengsel 'fines herbes' samen met peterselie, kervel en bieslook. Gecombineerd met bloemkool, spinazie of bleekselderij.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op veggipedia.nl

Waar koop je verse dragon?

Dragon bestellen | Albert Heijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ah.nl

Welke kruiden mogen niet bij elkaar staan?

Niet alle kruiden kun je zomaar naast elkaar zetten. Dille en venkel bijvoorbeeld gaan onderling kruisen; de plantjes die hieruit ontstaan hebben veel minder smaak. Om te voorkomen dat jouw kruiden het volgende seizoen een heel andere smaak krijgen, kun je dus maar beter ieder jaar nieuwe zaadjes aanschaffen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dezaden.nl

Is dragon hetzelfde als oregano?

Oregano is een van de meest veelzijdige kruiden die er zijn, en het werkt heel goed als een dragon-alternatief. Het grote verschil hier is dat oregano een iets bitterder smaakprofiel heeft dat een beetje scherp kan zijn als het droog is. Je kunt dat echter bestrijden door waar mogelijk verse oregano te gebruiken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.bakeitwithlove.com

Hoe snij je dragon?

Bij het gebruik van dragon in uw recept, zoals bijvoorbeeld kipgerechten of bloemkool, gebruikt u alleen de blaadjes. Voeg de dragon ook pas aan het einde van de bereiding toe. U kunt de dragon met een scherp mes fijn snijden of eventueel fijn knippen voor in eiergerechten of bearnaisesaus.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op smulweb.nl

Hoe noem je dragon ook wel?

Artemisia dracunculus, ofwel dragon wordt ook wel drakenkruid genoemd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tuinadvies.nl

Hoe kan ik dragon bewaren?

Zet verse dragon in een glas water of bewaar het in vershoudfolie in de koelkast. Zo is het een paar dagen houdbaar. Je kunt dragon ook invriezen. Knip het kruid fijn en vries het op een bord of plaat los in.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op verseoogst.nl

Welke kruiden smaakt naar drop?

Dropplant – Tuinkruiden
  • Nederlandse naam: Dropplant.
  • Latijnse naam: Agastache foeniculum.
  • Smaak: Frisse Anijs-Munt smaak en ruikt naar drop.
  • Gebruik: De Dropplant heet officieel Agastache foeniculum en wordt ook wel 'Anijsnetel' genoemd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op versvancees.nl

Wat smaakt er naar anijs?

De anijsplant (Pimpinella anisum) komt in het wild voor in een aantal landen rondom de Middellandse Zee en westelijk Azië. Het is een echt Oriëntaalse specerij met een smaak die wat doet denken aan drop. Ook de aromatische kruiden en specerijen koriander, venkel, dille en karwij zijn familieleden van de anijs.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op specerijen.blogspot.com

Welke kruiden in de kruidentuin?

  • Peterselie. Je kunt kiezen tussen platte peterselie en krulpeterselie. ...
  • Bieslook. Is een plant uit de lookfamilie, en dat proef je meteen. ...
  • Basilicum. De meest voorkomende variant is basilicum Genovese. ...
  • Tijm. Tijm is een laag groeiende plant die iets weg heeft van een struik. ...
  • Oregano. ...
  • Dille. ...
  • Citroenmelisse. ...
  • Koriander.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op libelle-lekker.be

Hoe gebruik je verse dragon?

Verse fijngehakte dragon is lekker bij eieren, vis, schelpdieren, kip, kalkoen en sauzen. Je kunt dragon probleemloos meekoken. Het bekendste recept met dragon is bearnaisesaus, maar ook in tartaarsaus en vinaigrettes smaakt dragon lekker.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op libelle-lekker.be

Hoe groot wordt dragon?

Dragon houdt van een warme, zonnige, niet te vochtige standplaats en een voedselrijke bodem. De meerjarige plant wordt ca. 60 tot 120 cm hoog. In de tuin is het raadzaam de planten in de herfst terug te snoeien en tegen vorst te beschermen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op baldur-nederland.nl

Welke kruiden kun je gebruiken in plaats van zout?

In plaats van zout kun je bijvoorbeeld de volgende smaakmakers gebruiken:
  • verse kruiden zoals basilicum, peterselie en koriander.
  • gedroogde specerijen zoals (cayenne)peper, (gerookt) paprikapoeder en komijn.
  • gedroogde kruiden(mixen) die geen zout bevatten.
  • ui, knoflook, gember, Spaanse peper.
  • een beetje (balsamico)azijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gezondheidsnet.nl

Kun je dragon drogen?

Dragon kun je het beste voor de bloei oogsten, omdat de smaak van de bladeren van de dragon dan het sterkste is. Gebruik het kruid het liefst vers en met mate, zodat de smaak niet gaat overheersen. Maar, je kan dragon ook drogen en invriezen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mijnkeukentuintje.nl

Wat is dragon azijn?

Dragonazijn. Dragonazijn is ook een populaire soort, want deze azijn is naast water en witte wijn het derde deel van gastrique, de basis van bearnaisesaus. Zoals de naam het zegt: dragonazijn is wittewijnazijn waaraan dragonstengels zijn toegevoegd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op libelle-lekker.be

Is dragon meerjarig?

Dragon is een meerjarig kruid wat tot 60 tot 120cm hoog kan groeien. De plant groeit zowel op droge als op vochtige grond en staat het liefst in de halfschaduw of de volle zon. Dragon heeft smalle bladeren met een bittere, peperachtige anijssmaak.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op permacultuurnederland.org

Hoe plant je dragon?

Vanaf begin juni is het mogelijk om de jonge dragon uit te planten in de moestuin. Ook is het mogelijk om dragon direct in de volle grond van de moestuin te zaaien, dit kan vanaf half mei. Na opkomst van de plantjes kunnen dienen deze te worden uitgedund of verplaatst zodat een plantafstand van circa 50 cm ontstaat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op goedboerenindestad.nl

Is peterselie een groente?

Peterselie is een tweejarig kruid dat graag in de halfschaduw staat op voldoende vochtige en humusrijke grond.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op veggipedia.nl

Populaire vragen