Het aantal mensen met een uitkering bedroeg 1.202. De rijkste wijk van Rotterdam is Kralingen-Oost.
In totaal telt Rotterdam 2750 miljoenenwoningen. Met 760 miljoenenwoningen blijft Kralingen-Oost de duurste buurt van Rotterdam. De 'duurste straat' is de Vijverlaan met een gemiddelde woningwaarde van 1,74 miljoen. Dat staat overigens in geen verhouding met de duurste woning van Rotterdam.
Er staan bovendien ook nog zes andere Rotterdamse buurten op de lijst met twintig armste buurten in Nederland. Crooswijk staat met twijfelachtig eer op nummer 1.
Hillegersberg is een water- en lommerrijke wijk, vooral bekend door Plaswijckpark, het Fransiscus Gasthuis en de Bergse Plassen – maar ook de chique huizen. Het is verdeeld over vier wijken: Hillegersberg-Noord, Hillegersberg-Zuid en het Molenlaankwartier.
De duurste straat van Nederland is de Konijnenlaan in Wassenaar. In het Statenkwartier staan ruim 1.400 miljoenenwoningen. 'Opvallend is dat de gemiddelde vierkante meterprijs in de wijk met 5.900 euro relatief laag is ten opzichte van andere buurten met veel miljoenenwoningen', schrijft Calcasa.
Groot IJsselmonde vormt samen met Oud-IJsselmonde de grootste wijk van het gebied IJsselmonde. De bevolking van Groot-IJsselmonde wijkt op een aantal punten af van het Rotterdamse gemiddelde. Zo wonen er in de wijk relatief veel 65+ers. Ruim een kwart van de bewoners is 65 jaar en ouder.
Bloemhof, Feijenoord, Tarwewijk, Afrikaanderwijk en Pendrecht gelden in de jongste index als de wijken met de grootste sociale problemen. Hillesluis en Carnisse stonden vorig jaar ook nog in dat rijtje, maar hebben inmiddels het stempel 'sociaal zwak' gekregen.
Deze oudste wijk van Rotterdam geeft je een goede indruk van hoe de stad er vroeger uit heeft gezien, voordat een groot deel werd verwoest in de Tweede Wereldoorlog. Delfshaven is ontstaan als een haventje en scheepswerf in 1389 en heeft in de loop van de historie verschillende hoogtepunten gekend.
Rotterdam is de armste stad van Nederland. Zo'n 18,5 procent van de Rotterdammers leeft onder de armoedegrens. Dat zijn ruim 87.000 Rotterdammers die niet (meer) kunnen voorzien in de eerste levensbehoeften. In sommige wijken van de stad leeft een kwart tot een derde van de inwoners in armoede.
Wie gek is op moderne architectuur, veel ruimte en originele bezienswaardigheden, mag Rotterdam absoluut niet missen. Bent u meer van de kleinere eeuwenoude gebouwen en gezellige drukte? Kies dan voor een weekend in Amsterdam.
Rotterdam is een jonge, dynamische stad die bekend staat om zijn moderne architectuur en indrukwekkende haven. Qua oppervlakte is deze beroemde stad aan de Nieuwe Maas slechts een fractie kleiner dan hoofdstad Amsterdam, maar haar look-and-feel is totaal anders.
Het Wijkprofiel is de thermometer voor de stad en laat zien hoe de 14 gebieden en 71 wijken er voor staan op sociaal en fysiek gebied en qua veiligheid.
En het huis met de naam 'The Box', is de gelukkige. Het optrekje in Katendrecht, een wijk in Rotterdam, heeft maar liefst drie verdiepingen. Het huis heeft duizend vierkante meter vloeroppervlak, een plafond van twaalf meter hoog en een eigen lift. En oh ja, er zit ook nog een achtertuin bij van 55 vierkante meter.
Rotterdam, de tweede stad van Nederland, is vooralsnog een stuk goedkoper in vergelijking met Amsterdam. Sterker nog, Rotterdam komt niet eens voor in de top 25 van duurste gemeenten op basis van vierkante meterprijs. Mensen die binnen of naar Rotterdam verhuizen betalen gemiddeld €196.267 voor een woning.
Hoewel de steden qua inwonertal vergelijkbaar zijn, is Rotterdam ongeveer 100 km2 groter in omvang dan Amsterdam, wat betekent dat het minder dichtbevolkt is. Rotterdam heeft een uitgesproken stadsgevoel, terwijl Amsterdam meer een stad is.
Sinds de negende eeuw lag op de plaats van het huidige stadscentrum van Rotterdam de nederzetting Rotta. Deze werd in de twaalfde eeuw onbewoonbaar door overstromingen van de rivier Rotte. Omstreeks 1270 werd in de Rotte een dam gelegd op de plek waar de Hoogstraat de Rotte kruist. Hieraan ontleent Rotterdam zijn naam.
"Rotterdam bestond toen al, maar kreeg pas stadsrechten in 1299 (die werden ingetrokken), 1328 en 1340. Pas na 1424 werd Rotterdam belangrijker. Amsterdam was in de 14-de eeuw ook al een stad, maar kwam pas echt op in de 16-de eeuw."
In Rotterdam is het aantal slachtoffers van diefstal, inbraak geweld en vernielingen afgelopen tien jaar met 32 procent gedaald. Dat is 11 procent minder dan in de rest van Nederland. Bovendien voelen Rotterdammers zich in alle wijken veel onveiliger dan in andere gemeentes.
De Amsterdamse Bijlmermeer werd voor vele jaren de grootste probleemwijk van Nederland. Een integrale aanpak bracht uiteindelijk flinke verbetering en werd zo een voorbeeld voor vernieuwing van hedendaagse achterstandswijken. De Bijlmermeer is voor velen nog steeds hét voorbeeld van een wijk zoals die niet moet zijn.
Rotterdam werd door Lonely planet uitgeroepen tot één van de meest opwindende steden van Nederland. En daar valt weinig tegenin te brengen. Rotterdam heeft de mooiste skylines van Nederland, geweldige restaurants, grensverleggende musea en je kunt in Rotterdam winkelen tot je erbij neervalt.
Kralingseveer is de kleinste en oudste wijk van Prins Alexander. Het is een wijk met veel oudbouw, verdeeld over een vooroorlogs en een naoorlogs deel. Daarnaast zijn er ook nieuwbouwwoningen te vinden. 80% van de huizen is particulier bezit.
Rotterdam is namelijk met stip één van de leukste steden van Nederland. De havenstad heeft veel highlights om te bezoeken, en mooie en diverse wijken om te wonen. De leuke plekken en de mooie binnenstad hebben voor alle leeftijdscategorieën iets unieks te bieden, en elke buurt heeft daarbij zijn eigen karakter.
Wijk 14 is met een oppervlakte van 2.388 hectare een van de omvangrijkste wijken van Nederland. De oppervlakte van de wijk bestaat vrijwel alleen maar uit land, er zijn relatief weinig waterlichamen.