Die kunnen door een teveel aan huid ontstaan, door vochtophoping of door uitzakkende vetkussentjes. Bij de oogkas zitten een soort stootkussentjes van vet om je oogbol te beschermen. Als die verzakken, kunnen ze zich ophopen onder je oog. Hetzelfde gebeurt met vocht, dat zich kan verzamelen bij je oog.
Hoe ouder je wordt, hoe slapper het bindweefsel onder de ogen wordt. Hierdoor kan de huid onder de ogen wat meer gaan hangen. En dan begint het vet uit de orbita en de oogkas naar beneden te zakken met wallen onder de ogen als gevolg. Een tweede mogelijke oorzaak voor wallen onder de ogen is een vochtophoping.
Het gaat vooral om de vitaminen B6, B12, C, en K en het mineraal ijzer. Je huid wordt bleker door een vitamintekort, waardoor je wallen en kringen ook extra zullen opvallen. Teveel zout kan ook zorgen voor een vochtophoping. TIP: Eet voedingsmiddelen die vitaminen B6,B12,C, en K bevatten, alsook veel kalium en ijzer.
De zichtbaarheid van wallen is te verminderen door de huid rondom de ogen te koelen. Dit kan met een koud washandje of met de bolle kant van een lepel die kort in de vriezer heeft gelegen. Leg altijd een tissue tussen een bevroren lepel en uw huid, om vastplakken te voorkomen.
Bij donkere kringen zie je door de huid een grijze kleur van botvlies van de schedel en een blauwe kleur van de bloedvaten. Wallen onder de ogen geven over het algemeen geen lichamelijke klachten, maar kunnen wel schaamte opwekken. Wallen onder de ogen herken je aan een ophoping onder het oog.
Er zijn ook huis-tuin-en-keukenmiddeltjes tegen wallen. Zoals gezegd helpt kou tegen zwellingen, dus leg 's ochtends een washandje met ijsklontjes of koude komkommerschijven op je ogen. Dit helpt, al is het slechts tijdelijk. Een bekend oma weet raad-middel is ook aambeienzalf, dat zwellingen doet afnemen.
Een goede anti wallen crème, zoals Cenzaa Supreme Look, pakt direct de meest voorkomende problemen aan. Zo worden de oogcontouren gelift en wordt het probleem gebied intensief gehydrateerd en gevoed. Het is belangrijk dat je kiest voor een hydraterende anti wallen crème om een gezonde uitstraling te realiseren.
Ook hormoonwisselingen kunnen zorgen voor de nodige wallen. Zo zul je zien dat de wallen tijdens je menstruatie bijvoorbeeld erger zijn. Om ze weg te werken, is in dit geval niet één bepaalde optie. Het enige wat je kunt doen is genoeg slapen en gezond eten, zoals je eigenlijk altijd al zou moeten doen!
Als je oogleden droog zijn zou ik adviseren bijvoorbeeld vaseline te gebruiken. Dit is echt een kampioen vocht vasthouden en irriteert de ogen minimaal.
Donkere kringen kunnen ook ontstaan door vermoeidheid, slecht slapen of ziekte. De ogen lijken dan uitgehold doordat bloedvaatjes, rimpels en wallen beter zichtbaar worden. Mensen met deze donkere kringen krijgen dan ook vaak door de omgeving te horen, “wat zie jij er slecht uit?” of “heb je slecht geslapen”.
Helpt tegen acne
Heb je regelmatig last van acne of puistjes ? Dan kan uierzalf zeker een verlichting zijn voor u. De zalf kan acne bestrijden, omdat het licht ontsmettend en verzorgend werkt. Natuurlijk als je last hebt van ernstige acne kun je beter een dermatoloog of schoonheidsspecialist raadplegen.
Purol Vaseline is een zuurloze en geurloze, transparante, vette zalf voor gezicht en lichaam. Het is geschikt voor elk huidtype, ook de gevoelige huid. Petrolatum. Als bescherming van de huid bij extreme invloeden: guur en koud weer, extreme droogte en bij huidirritaties als gesprongen lippen en luieruitslag.
Wij behandelen wallen door de essentiële punten rondom de ogen te behandelen met hyaluronzuur fillers. Dit noemen wij de C-ooglift. Door het gebied rondom de ogen te behandelen, en niet het gebied direct onder de ogen, bieden we de meest veilige behandeling tegen wallen. Met natuurlijk resultaat garantie.
Wallen masseren
Een makkelijke maar toch effectieve manier om je wallen te verminderen is via lymfedrainage. Door het gebied van je binnenste naar de buitenste ooghoek te masseren worden afvalstoffen uit het lichaam afgevoerd waardoor wallen kunnen verminderen.
Vermijd crèmes met alcohol. De minder goede soorten die voorkomen in cosmetica zijn: Alcohol Denat, Ethanol, Ethyl Alcohol, Methanol, Benzyl Alcohol en Isopropyl Alcohol. Afhankelijk waar dit ingrediënt in de lijst staat zal het product een hoge of zeer lage concentratie bevatten, dus hoe later in de lijst hoe beter.
Sperti aambeienzalf
Het klinkt een beetje gek om een zalf tegen aambeien onder je ogen te smeren, maar veel modellen zweren bij deze remedie tegen wallen. Let wel wat op, want Sperti is best een hevige zalf. Test de zalf dus eerst even uit op een stukje huid en breng de zalf minimaal 1 centimeter onder de ogen aan.
Komkommers bevatten veel cafeïnezuur. Deze stof vermindert het vasthouden van vocht dat vaak optreedt als gevolg van te veel zout. Dat is waarom komkommerschijfjes op je ogen werken tegen een gezwollen huid of wallen onder je ogen (zoals je wel eens in de film ziet – en ja, het werkt echt).
Leg het watje daarna op je gesloten ogen voor ongeveer tien minuten. Als je dit regelmatig doet en daarna goed afspoelt met water, is de kans groot dat je snel resultaat ziet.
Controleer bijvoorbeeld hoeveel zout, alcohol of koffie u gebruikt. U kunt ook zelf de zwelling van het ooglid verminderen. Leg hiervoor voor het slapengaan een koude, natte washand of natte kompressen op uw ogen. Als u zich zorgen maakt over uw dikke oogleden kunt u het beste even langs de huisarts gaan.
Minerale oliën zoals paraffine en vaseline leggen een ONNATUURLIJK vetlaagje op de huid waardoor de huid volledig afgesloten wordt. De huid wordt als het ware verstikt. Gevoelige huidzones zoals het gezicht of babybilletjes doe je dan ook geen plezier met een vet laagje.
Je kan de crème gebruiken op je gezicht en op je lichaam, al zou ik op het gezicht oppassen bij een vette huid. Maar als goed voedende crème voor de droge plekjes zoals knieën, voeten, handen en ellebogen doet hij goed zijn werk.
Wel is het zo dat je huidverzorging meer is dan alleen maar hydrateren. En dan kom je er niet met alleen petrolatum (vaseline). Bovendien is vaseline nou niet echt een prettig product om op je gezicht te smeren…. Maar tijdelijk, bijvoorbeeld bij een erg droge huid, kan vaseline heel veel goed doen.
Uierzalf is een vochtbestendige vaseline-achtige zalf. Het middel heeft geen vaste receptuur; de samenstelling verschilt van leverancier tot leverancier. De zalf kan bijvoorbeeld een mengsel zijn van vaseline en lanoline met daaraan toegevoegd een bacteriedodend en schimmelwerend ingredient, zoals triclosan.