Koffie- en likeurliefhebbers, maak kennis met MR BLACK, 's werelds beste koffielikeur. In tegenstelling tot de meeste andere soorten smaakt deze daadwerkelijk naar koffie, en staat hij ook nog eens prachtig in je drankkast.
Een koffielikeur kan gebruikt worden in of naast een kopje koffie. Door het gebruiken van een koffielikeur krijg je een heel andere smaakbeleving aan je kopje koffie. Voeg bijvoorbeeld een amaretto-koffielikeur toe en je waant je even op het terras in Italië.
In de smaak zijn hinten van rum, vanille en karamel te herkennen. Ze kan puur of met ijs worden gedronken, en wordt ook vaak gebruikt als ingrediënt voor cocktails (bijvoorbeeld B-52, White Russian en Black Russian), met koffie, of in een nagerecht. In Nederland bevat Kahlúa 16% vol. alcohol.
Amaretto is een Italiaanse likeur gemaakt van amandel- of abrikozenpitten. Het heeft een mild bittere smaak. Vandaar ook de naam amaretto, wat in het Italiaans 'een klein beetje bitter' betekent. Een passende naam dus.
Baileys, volledige naam Baileys Irish Cream, is een Ierse likeur met als voornaamste ingrediënten whiskey en room. De drank wordt geproduceerd door R. A. Bailey & Co. uit Dublin vanaf 1974, en is eigendom van Diageo.
De beste makers van dit sap zijn die uit zijn land, Italië. Maar buiten dat zijn er allerlei merken die uitblonken in de productie van dit sap. Let op of wat gedronken wordt Disaronno, Lazzaroni of Di Estasi is. Deze zijn inheems in hun thuisland en staan bekend als de beste.
Kahlúa kan puur of met ijs worden gedronken. Ook wordt Kahlúa vaak gebruikt om cocktails te maken en als topping of ingrediënt in diverse desserts, waaronder ijs, gebak, en cheesecakes.
Bekende zijn Tia Maria, Kahlúa, Chouffe koffie en Crème de Cacao (chocoladelikeur). Kenmerkend door overeenkomsten in smaak en ingrediënten. Een lekkere drank op basis van koffiebonen (soms cacaobonen), alcohol, kruiden en oliën.
Café Marakesh is een likeur afkomstig uit Nederland. De drank heeft een bruine kleur. Café Marakesh is gemaakt van kwaliteit Arabica koffiebonen, met de aanwezige aroma van cacao, vanille en geroosterde noten, die de drank over het algemeen een exotische ervaring maken. Het bevat 23% aan alcohol.
Bereiding. Neem datzelfde Ierse koffieglas en vul het voor de helft met warme koffie. Voeg 30 ml van je favoriete bourbon, 15 ml koffielikeur en een scheutje vanille-extract toe. Zoet met suiker naar smaak en spuit er langzaam wat slagroom op, zodat het er bovenop ligt.
Een vruchtenlikeur als Crème de Cassis kan prima voor het eten gedronken worden. Vooral de Kir Royale, een cocktail op basis van champagne met een scheutje Crème de Cassis, is een geliefd aperitief. De meeste andere likeuren worden vaak als digestief, dus na het eten genuttigd.
Bailey's kan puur gedronken worden, maar om van het verwenmoment echt iets bijzonders te maken kun je de likeur 'aankleden'. Serveer Bailey's bijvoorbeeld met siroop, slagroom, chocoladevlokken, mini-marshmallows of -donuts en laat je gasten hun eigen Bailey's personaliseren.
French coffee (Nederlands: Franse koffie) is hete sterke koffie met een scheut Grand Marnier of Cointreau-likeur afgedekt met half geslagen, ongezoete room. Deze koffie wordt Frans genoemd omdat de gebruikte likeur uit Frankrijk komt.
Pharisäer is koffie met een scheut rum en afgedekt met slagroom. De warme alcoholische drank is een regionale specialiteit van Noord-Friesland, een district in de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein.
Beschrijving. Kahlua is een kwaliteit koffielikeur afkomstig uit de Veracruz regio in Mexico. De drank is bruin van kleur. Naast de volle smaak van Arabica koffiebonen zul je ook aangename toetsen van chocolade terugvinden, waardoor de likeur goed op zichzelf, in de koffie of bij desserts werkt.
In de cultklassieker The Big Lebowski was het favoriete drankje van hoofdpersonage The Dude een White Russian waardoor de interesse in de cocktail weer oplaaide. Hoewel de White Russian flirt met koffie is het geen koffiecocktail.
Kahlúa is gemaakt van de beste koffiebonen van Mexico: 100% arabica. Kahlua drink je best puur op kamertemperatuur of eventueel met een blokje ijs. Veel cocktails gebruiken Kahlua als smaakmaker. Door de zoete koffie smaak is dit een ideale partner in cocktails.
Disaronno is officieel geen Amaretto. De likeur Disaronno bestaat uit amandelen en perziken, terwijl amaretto alleen uit alleen maar amandelen hoort te bestaan.
Gozio amaretto is een 100% natuurlijke premium speciality-likeur uit Italië. Gozio amaretto is een échte amaretto: gemaakt door middel van een infusie van de beste bittere amandelen en een pure essence van verschillende soorten fruit en botanicals. De amaretto wordt gedronken in een laag glas met ijs.
Disaronno Amaretto 100 cl | €19.99 | DirckIII.