In Alice Springs is in juli 1976 zelfs een minimumtemperatuur van 7,5 graad onder nul gemeten.
In de winter is het overdag ongeveer 22 graden Celsius. In de zuidelijke delen van Australië zou je het klimaat als middellandse zeeklimaat kunnen omschrijven. De temperaturen variëren tijdens de zomermaanden van 25 tot 38 graden Celsius en in de winter is het zo'n veertien graden.
In Sydney is het eigenlijk alleen midden in de winter (juli en augustus) onder de 10ºC, de overige maanden en vooral in de zomer, december t/m maart, is het al snel 20ºC tot 25ºC. Zuid-Australië kent, zoals bij ons, duidelijk zomers en winters en wel net omgekeerd vergeleken met Europa.
Omdat Australië zich op het zuidelijk halfrond bevindt, zijn de seizoenen hier precies tegenovergesteld. De zomer loopt van december tot februari is en de winter van juni tot augustus. De herfst in Australië is van maart tot mei en de lente vindt plaats tussen september en april.
Ja.In het zuiden van Australië kan het zeker sneeuwen in de winter. Dit verwacht je niet, omdat je bij Australië waarschijnlijk denkt aan gebruinde surfers.
De temperaturen zijn zeer hoog, en in Sydney, Melbourne en Brisbane kunnen de dagtemperaturen oplopen tot gemiddeld 30 graden (warmst in Brisbane). De zomer is het hoogseizoen, en het is ook in deze periode dat Australische kinderen vakantie hebben.
De warmste reistijd in Australië loopt van oktober tot en met maart. Afhankelijk van waar je verblijft, kun je op temperaturen tussen de 25 en 40 graden Celsius rekenen.
In de zomer liggen de temperaturen tussen de 25 en 36 graden. De winter kent een gemiddelde temperatuur van zo'n 14 graden. Zowel de zomer als de winter zijn dus prima tijden om het zuiden van Australië te bezoeken.
Australië is een land in Oceanië. Het land telt ruim 26 miljoen inwoners en is circa 190 keer zo groot als Nederland.
De goedkoopste tijd van het jaar om van Nederland naar te vliegen Australië is meestal april en het kost ongeveer 586 €. Als je niet zeker weet wanneer je wilt reizen en april werkt niet voor jou, kunnen we je helpen. Bekijk de prijzen voor de rest van het jaar en je kunt snel een reis plannen die bij je budget past.
De beste reistijd voor noordelijk Australië is buiten het regenseizoen, dus van mei t/m november. In het zuidoosten is de beste reistijd september t/m december voor weinig regen en een aangename temperatuur.
Een realistisch dag budget voor Australië is 75 euro per persoon. Maak je een rondreis van drie weken door Australië, houd dan rekening met een budget van ongeveer €1575 euro per persoon. Dit budget is gebaseerd op de gemiddelde uitgaven van een backpacker en is exclusief vluchten.
Elk verblijf in Australië mag maximaal drie maanden duren. Ook als u op de laatste dag arriveert waarop uw visum geldig is, mag u drie maanden in Australië blijven. Houd ook rekening met de geldigheidstermijn van uw paspoort. Uw paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn vanaf de datum dat u aankomt in Australië.
In het enorme Australië zijn er verschillende klimaatzones. Zo heeft het droge binnenland een echt woestijnklimaat en is het overdag snikheet maar 's nachts steenkoud. Het zuiden heeft meer een gematigd klimaat met warme zomers en vrij koude winters. Het tropische noorden heeft juist bijna geen verschil in seizoenen.
Australië is gigantisch groot, wat het land in één keer helemaal bezoeken praktisch onmogelijk maakt. Veel hotspots vind je echter langs de Oostkust van het land. Wij raden je deze kant van het land dan ook zeker aan.
De seizoenen zijn tegenovergesteld vergeleken met Europa; Australiërs hebben hun twee maanden zomervakantie vanaf december tot januari. Het schooljaar begint in januari en eindigt in december. Als STS scholier, kun je in juli of januari beginnen.
In Australië doen ze vaak niet aan kerstgerechten of een kerstdiner. Zij vieren kerst op een ander manier. Zij gaan vaak barbecueën of picknicken op het strand.Hoewel zij op kerst anders eten, doen zij wel aan kerstbomen versieren en het geven van kerstcadeautjes.
New South Wales (NSW) is een staat in Australië en tevens de meest bevolkte, met 8,1 miljoen inwoners in 2021. De hoofdstad Sydney is tevens de grootste stad van het land. De staat is circa 23 keer zo groot als Nederland.
Omdat Australië relatief dicht bij de evenaar ligt is het er vrij warm. In het noorden ligt de temperatuur tijdens de lokale winter nog steeds boven de twintig graden en slechts in sommige delen in het zuiden van Australië is er kans op vorst of sneeuw.
Je zou het niet een twee drie in Australië verwachten, maar ook in dit zonnige land kun je skiën! In de Australische winter trekken de Aussies in groten getale naar de diverse skigebieden die het land rijk is. Het grootste aantal pistes is te vinden in de Snowy Mountains in New South Wales.
Canberra is de hoofdstad van Australië; het telt ca 380,000 inwoners en is daarmee een van de grootste steden van het land. De stad ligt in het Australian Capital Gebied, ca 3 uur rijden vanaf Sydney.
De bekendste Australische diersoorten zijn de buideldieren, zoals de koala, de kangoeroe, echidna en de quokka. Maar ook zwijnen, vossen, dingo, konijnen, wilde geit, het damhert, wilde ezels en opossums leven hier. In de oceaan komen bultruggen, dolfijnen, zeeleeuwen, doejongs en zeehonden voor.
Het grootste deel van Australië, het centrum, heeft een warm woestijnklimaat en is omringd door een grote zone met een warm steppeklimaat. Het noordelijke deel van Australië heeft een tropisch savanneklimaat, ook wel een subtropisch klimaat genoemd. Het zuiden en oosten van Australië hebben een zeeklimaat.
Omdat Australië op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen omgekeerd aan die van ons. De zomer duurt van december tot en met februari. De meeste reizigers nemen meteen aan dat onze winter dan de beste periode zal zijn om naar Australië op vakantie te gaan.