Een lage beschermingsfactor: SPF 6 tot 10. Een gemiddelde beschermingsfactor: SPF 15 tot 25. Een hoge beschermingsfactor: SPF 30 tot 50. Een zeer hoge beschermingsfactor: SPF 50+
SPF staat voor Sun Protection Factor, wat aangeeft hoe lang een zonnebrandcrème bescherming biedt tegen UV-stralen. Hoe hoger de SPF, hoe langer de bescherming aanhoudt. Wil je meer weten over SPF, zoals hoe lang factor 50 werkt en welke factor het beste bij jouw huid past?
Ecran zonnebrandcrème spray SPF 100 is een alcohol- en parfumvrije zonnebrandcrème die speciaal ontwikkeld is voor de zeer lichte en overgevoelige huid.
SPF (Sun Protection Factor) is een getal dat aangeeft hoe efficiënt een zonnebrandcrème UVB-straling blokkeert. Voor optimale bescherming tegen UVB raden dermatologen aan een zonnebrandcrème te gebruiken die is geklasseerd als 'hoog' – SPF 30+, of 'zeer hoog' – SPF 50+.
Zeer hoge beschermingsfactor: SPF 50+
Wanneer je dus onbeschermd 8,5 minuut in de zon mag, kan je met een zonnebrandproduct met factor 50, 425 minuten in de zon. De UV kleding heeft altijd bescherming tegen zowel UBA als UVB.
Fabel: Met factor 50 word je niet bruin
En het zorgt ervoor dat uv-straling minder schadelijk is. De huid wordt wel bruin, maar verbrandt niet. Je blijft dus juist langer bruin als je goed smeert.
Een lage beschermingsfactor: SPF 6 tot 10. Een gemiddelde beschermingsfactor: SPF 15 tot 25. Een hoge beschermingsfactor: SPF 30 tot 50. Een zeer hoge beschermingsfactor: SPF 50+
'Zenova zonnebrand is te koop bij de Action.
Welke zonnebrand raden dermatologen aan? Dermatologen raden meestal aan om een gezicht zonnebrand te kiezen met een breed spectrum (tegen zowel UVA- als UVB-stralen) en met een SPF van minstens 30.
Voor een iets bruinere huid kan je smeren met factor 30. Voor een normale, licht getinte huid is een zonnecrème met factor 50 het meest geschikt. Heb je een bleke huid, dan is factor 50+ aangeraden.
Met beschermingsfactoren tussen Factor 10 en 30 is de huid reeds zeer goed beschermd! Hogere factoren geven zo goed als geen extra bescherming meer, maar zijn wel duurder en bevatten hogere concentraties allergiserende chemische UV-filters of witmakende mineralen.
Je kan het beste factor 30 opsmeren- FEIT
Factor 50 blokkeert 98 procent van de uv-stralen. Omdat dit verschil zo klein is, adviseert de Nederlandse Vereniging voor de Dermatologie dat smeren met factor 30 voldoende is voor vrije tijd en vakantie.”
Beste uit de Test: Riemann P20 Sunscreen Original SPF30 2023.
Het korte antwoord is: ja!Als je de huid goed wilt beschermen tegen de schadelijke zonnestralen, dan moet je dagelijks een dagcrème met SPF gebruiken. Zonnestralen, dus de uv-A- en uv-B-stralen, zijn er altijd.
Als je huid normaal gesproken verbrandt na 20 minuten onbeschermde blootstelling aan de zon, dan biedt een zonnebrandcrème met SPF 30 je 10 uur bescherming. Deze berekening klopt alleen, als je je zonnebrandcrème royaal aanbrengt.
Ten eerste wordt er over het algemeen aangeraden om altijd minimaal factor 30 te gebruiken. Ten tweede is de factor die het beste bij jou past afhankelijk van jouw huidtype. Wanneer je een lichtgetinte huid hebt en relatief niet snel verbrandt, is het aan te raden om zonnebrand met SPF 30 te gebruiken.
De Nederlandse consumentenwaakhond vergeleek de doeltreffendheid van vijftien zonnecrèmes met SPF 30 en ontdekte dat drie producten ruim tekortschieten: die van Clinique, Europrofit van Het Kruidvat, en Clarins.
De Suncover kreeg op het testonderdeel Duurzaamheid een 7,9. De Suncover scoort daarmee erg goed en heeft zo naast Beste uit de test ook het predicaat Groene Keuze in de wacht gesleept. Ben je benieuwd naar het hele artikel van de Consumentenbond over de beste zonnebrandcrèmes van 2023?
Kortom, Cien zonnebrand van Lidl is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betaalbare, maar effectieve zonnebrandcrème. Het biedt de bescherming die u nodig heeft tegen schadelijke UV-stralen, terwijl het uw huid hydrateert en verzacht.
geweldige zonnebrand
Ik ben fan van deze zonnebrand voor gezicht! Doordat het niet op oliebasis is (in tegenstelling tot normale zonnebrand) is het niet zo vet, plakkerig en zweterig. Beschermt goed en blijft goed zitten. Wel prijzig, maar je hebt niet veel nodig voor je gezicht dus doet lang met een tube.
Zenova zonnemelk Sensitive SPF 50 is in 2021 door de Nederlandse Consumentenbond verkozen tot beste koop.
Ook als je van je zelf weet dat je niet een trouwe smeerder bent is een factor 30 (of hoger) geschikter. Als je een zonnebrandcrème goed en volgens de regels aanbrengt, beschermt een product met een factor 15 tegen 94 procent van de zonnestralen en een product met een factor 30 tegen 97 procent van de zonnestralen.
Als je jezelf met de aanbevolen hoeveelheid aan SPF50 insmeert wordt er alsnog 2% aan UV straling doorgelaten, wat theoretisch betekent dat je bruin kan worden. Het zal alleen tergend langzaam gaan, maar niet véél langzamer dan met een SPF30 die 3,3% UV straling doorlaat.
Kijk je vervolgens naar de samenstelling en aanwezige zonnefilters, dan kan je voorzichtig samenvatten dat zonnebrandcrèmes met zinkoxide, die bovendien géén avobenzone, oxybenzone en octocrylene bevatten, het minste risico geven op gele vlekken in kleding.