Google.com | 83,9 miljard Het is verreweg de leidende zoekmachine en goed voor ongeveer 90% van alle zoekopdrachten naar websites, afbeeldingen, video's en meer. In april werd Google maar liefst 83.9 miljard keer bezocht.
Google blijft de meest bezochte website ter wereld, terwijl Facebook nog steeds het meest bezochte sociale platform is, in elk geval gemeten naar webverkeer. De bevindingen worden weergegeven in deze nieuwe infographic van Visual Capitalist, die SimilarWeb-gegevens gebruikt voor zijn diagram.
Google.com: de meest bezochte website
Het zal geen verrassing zijn dat Google.com de meest bezochte website is. Om dit in een cijfer uit te drukken: Google.com werd in 2020 maar liefst 60,49 miljard keer per maand bezocht.
Het was de start van het internet dat zich in de jaren die volgde in hoge snelheid ontwikkelde en anno 2023 miljarden websites telt.
1. Google.com | 83,9 miljard.
In 1990 bouwde Berners-Lee de eerste browser ter wereld en in augustus 1991 zette hij de eerste website ter wereld online, info.cern.ch. Die is nog steeds in de lucht. Inmiddels zitten ongeveer 4 miljard mensen op het wereldwijde web en zijn er ongeveer 1,5 miljard websites.
Wereldwijd zijn er 966 miljard sites actief (waarvan er dagelijks 37.000 gehacked worden). De grootste en populairste site is Google. De zoekmachinegigant wordt op de voet gevolgd door Facebook en YouTube. Veel website-eigenaren maken gebruik van een cms, waarvan WordPress het populairst is.
Tegen de tijd dat de wereld kennismaakte met Google waren er zo'n 2,4 miljoen websites. Hoeveel het er nu zijn? Het wereldwijde web telt 1,71 miljard websites. In minder dan 15 jaar tijd is dat aantal 34 keer zo groot geworden.
Most followed #1: Cristiano Ronaldo. Christiano Ronaldo heeft met 477 miljoen volgers veruit het meest gevolgde Instagram account van de wereld.
Naast Google zijn er enkele andere grote zoekmachines die gebruikt worden: Bing. Yahoo. AOL.
Ook in Nederland werd in de Google zoekmachine het vaakst gebruikt, namelijk door 93,76%. Wereldwijd zat dit in de eerste helft van 2022 op 91.97%. Dus in Nederland is Google Search nog iets populairder dan het wereldwijde gemiddelde gebruik. Daarna volgt Bing met 3,39%.
Standaard browser Android: Google Chrome.
1) Londen in het Verenigd Koninkrijk werd in 2014 door 18,7 miljoen bezoekers bezocht, een stijging ten opzichte van 2013 met 1,4 miljoen bezoekers of 8 %. Londen was niet alleen de best bezochte bestemming van Europa maar ook de meest bezochte stad van de wereld.
Een goede website straalt vertrouwen uit. Jouw website heeft een duidelijk doel, een goede structuur en inhoud, een functioneel design, is geschikt voor alle schermgroottes en is bovendien erg gebruiksvriendelijk.
Maar er zijn wel 10 miljoen websites in Nederland. De KB heeft veel speciale webcollecties, bijvoorbeeld over blogs, corona en oude homepages.
Die allereerste site is nog altijd te bezoeken. De Britse bedenker van het World Wide Web (WWW), Tim Berners-Lee, publiceerde op 6 augustus 1991 een link naar de eerste website in een online-discussiegroep.
Internetgebruik van Nederlanders neemt toe. In 2018 maakt 96,5% van de Nederlanders van 12 jaar en ouder gebruik van internet. 86% hiervan is dagelijks online. 6% van de Nederlanders ouder dan 12 jaar hebben nog nooit geïnternet.
Je hebt websitebouwers die kunnen programmeren (webdevelopers) en je hebt websitebouwers zonder programmeerkennis. Dan werken ze met de code van iemand anders. Er zijn veel goede, flexibele templates op de markt waarmee je prachtige websites kunt bouwen, dus dit hoeft geen probleem te zijn.
Vandaag de dag hebben meer dan 3 miljard mensen wereldwijd toegang tot het internet. Iets meer dan de helft van het internetverkeer loopt via een mobiele telefoon. De verwachting is dat in 2020 de helft van de wereldbevolking via mobiele apparaten het wereldwijde web bezoekt.
Internetgebruikers zijn in het afgelopen jaar met 3,7 procent gegroeid tot 5,30 miljard, wat overeenkomt met 65,7 procent van de wereldbevolking. Voor meer actuele statistieken en gegevens uit de digitale wereld, duik in ons Digitale 2023 Oktober Global Statshot Rapport.
Geschiedenis van het www
Het concept van het www is ontwikkeld vanaf 1989 door Tim Berners-Lee, een softwareontwikkelaar van de gebruikersondersteuningsafdeling van CERN, het Europese instituut voor kernfysica in Genève, en diens projectmanager Robert Cailliau.
Het World Wide Web (www), ook wel het wereldwijde web genoemd, maar meestal kortweg het web, is een aantal technische afspraken voor het wereldwijd over het internet aanbieden en verbinden van allerhande documenten en computertoepassingen.
Computerwetenschapper Sir Tim Berners-Lee is de uitvinder van het World Wide Web, het HTTP-protocol en HTML-opmaaktaal voor webpagina's, waarvoor hij de ideeën vanaf 1989 ontwikkelde bij CERN.