Meestal wordt met 'footprint' bedoeld het bebouwde oppervlak, dat is het oppervlak (m2) van het terrein dat precies door een gebouw wordt ingenomen als of voor zover dat gebouwd is.
Hiermee refereert men naar de algemen grootte van iets, fyxiek of virtueel. Zo kan de 'footprint' van een applicatie of operating system groot of klein zijn - d.w.z. de benodigde systeem bronnen (geheugen, harddiskruimte, etc) is groot of klein.
De footprint wordt bepaald als de geprojecteerde oppervlakte van het gebouw op het maaiveldniveau, exclusief terrassen of verhardingen.
Jouw carbon footprint houdt de totale hoeveelheid broeikasgassen in waar jij direct en indirect verantwoordelijk voor bent. Door duidelijker te hebben wat jouw impact is, kan jij ook kijken waar je jouw gedrag kan aanpassen.
V/T index of vloerterreindex: De V/T-index is de verhouding van de totale bruto vloeroppervlakte van alle gebouwen (V) op de oppervlakte van totale plangebied (T). Dit wordt berekend door de bruto vloeroppervlakte te delen door de totale oppervlakte van het plangebied.
De FSI wordt berekend door het bouwvolume in het gebied te delen door de oppervlakte van het gebied.
Ground Space Index (GSI) De GSI is de hoeveelheid bebouwde grond van een terrein en wordt berekend als de footprint van het gebouw ge- deeld door het terreinoppervlak. GSI = footprint / terreinoppervlak.
Deze voetafdruk is een globale maat voor duurzaamheid. Geconsumeerde goederen en uitgevoerde activiteiten worden meegenomen in de berekening van de voetafdruk en zo wordt er een beeld geschetst van de duurzaamheid van de samenleving op verschillende schalen (lokaal, nationaal, internationaal).
Extra bescherming dankzij een footprint of grondzeil
De onderzijde van je tent heeft veel te verduren; steentjes, dennenappels, takjes en modder. Door een footprint of grondzeil te gebruiken zorg je ervoor dat de tent nadien makkelijker schoon te maken is en je beschermd je tent tegen gaatjes bijvoorbeeld.
Te onderscheiden in netto woningdichtheid (oppervlakte voor de woningen, tuinen, blokgroen en bijbehorende verharding) en bruto woningdichtheid (daarenboven... Woningdichtheid = Het aantal woningen per oppervlakte-eenheid, uitgedrukt per hectare.
De letters 'FSI' achter op de Golf staan voor Fuel Stratified Injection, wat betekent dat deze 1.6 directe benzine-inspuiting heeft.
Oppervlakte bebouwing uitgedrukt in aandeel van het landoppervlak.
De FSI is de verhouding tussen de totale bruto vloeroppervlakte (BVO) van een gebouw en de bijbehorende terreinoppervlakte. De ondergrondse vloeroppervlakte en de vloeropper- vlakte op bovenliggende verdiepingen worden dus ook meegenomen.
Als je een v-t diagram hebt kun je op elk tijdstip aflezen wat de snelheid is. Of de gemiddelde snelheid binnen een tijdsinterval Δt. In dat interval wordt een afstand Δs = v. Δt afgelegd.
V/T – Vloerindex: De vloerindex is de verhouding van de totale vloeroppervlakte op de totale terreinoppervlakte van de betreffende bestemmingszone. Verharding: Verharding kan gesloten verharding, half – of open - verharding zijn.
(Heb je hier nog moeite mee? kijk dan even bij het artikel over versnelling) De formule voor de remvertraging is a rem = F rem ÷m. a rem is de remvertraging in m/s 2. F rem is de remkracht in newton (N).
Het gaat hierbij om economische, sociale en leefomgevingsbehoeften. Voorbeelden zijn een schoon milieu, biodiversiteit in de natuur, een hoogopgeleide en gezonde bevolking, goed werkende sociale netwerken en maatschappelijk vertrouwen.
Nederland heeft in totaal 13.3 miljoen hectare biocapaciteit, of te wel 0,78 hectare biocapaciteit per inwoner. De ecologische voetafdruk is echter 5,7 hectare per persoon. Dit betekent dat de ecologische voetafdruk ruim 7x groter is dan de beschikbare biocapaciteit per inwoner.
Noorwegen aan kop met 5,8 hectare en de kleinste gemiddelde voetafdruk in Europa heeft Moldavië met 1,3 hectare. De gemiddelde Europese voetafdruk komt neer op 4,4 hectare per persoon. Daarmee staat Europa tussen de andere werelddelen in de middenmoot.
De bouwdichtheid is de verhouding tussen de oppervlakte van projecten en bouwwerken en de totale oppervlakte van de kavel.
Stedelijke plannen hebben een dichtheid tussen 50 en 80 woningen per hectare. En hoog stedelijke plannen hebben een nog hogere dichtheid van bijvoorbeeld wel 200 woningen per hectare.
Voor vrijstaande woningen geldt 15 woningen per hectare als laagste dichtheid. De hoogste dichtheid ligt meestal op 35 wo- ningen per hectare. Voor ouderenwoningen gaat men uit van circa 30 woningen per hectare.