Het duurst is de “red king crab” of de “Alaska king crab” die door de Russen, Japanners en Amerikanen in de Pacific wordt bevist. Wordt veel ingeblikt en verkocht als “King Crab”. Ook de Noorse Koningskrab wordt veel aangevoerd.
HET RESULTAAT Met een score van 9/10 kwam Delhaize King Crab (Delhaize) als beste uit de bus. Met de plaatsen 1 t.e.m. 4 is het duidelijk dat koningskrab de lekkerste keuze is als je voor krab in blik gaat. De beste van de gewone krab werd Cora met 6/10.
Japanse onderzoekers hebben bij 29 kokoskrabben met een apparaat gemeten hoe hard ze konden knijpen. Uit die metingen bleek dat de krabben sterker worden naarmate ze groter worden. De maximale kracht waarmee de beesten kunnen knijpen was 3300 newton (336 kilo).
DierenIn Japan heeft een een sneeuwkrab van 1,4 kilo op een veiling meer dan 41.000 euro opgeleverd. Daarmee is wellicht het Guinness World Record gebroken voor de duurste krab ter wereld. Ze wordt opgepeuzeld door de klanten van een restaurant in Tokio.
De King crab is al gekookt en daarna in gevroren. Per poot weegt deze 300-350 gram en kunt u deze bij ons voor €31,95 verkrijgen.
Ongeveer 500 - 600 gram in bruto gewicht. Let op, de aangeduide prijs een PRIJS BIJ BENADERING, €26,80 is de prijs PER KILO. Uw krab wordt afgewogen (en dan al dan niet gekookt) en heeft dus een individuele prijs.
De Kingcrabvisser is zo'n beetje het gevaarlijkste beroep ter wereld en wordt uitgeoefend op de zeeen in het hoge noorden. Het vissen naar deze diepzeekrabben heeft al wat vissers het leven gekost. De prijs voor het uitoefenen van dit beroep is dus hoog.
Lekker met citroenmayonaise. Een king krabpoot van 240 gram is voldoende voor 2 personen als modeste voorgerecht. Ca 140 gram krabvlees per poot. King crab poot is ook lekker opgewarmd.
Er zijn drie soorten koningskrab die commercieel worden gevangen en overwegend voorkomen in een brede strook van de koude wateren in de noordelijke Stille en Atlantische Oceaan – van Zuidoost-Alaska tot het Russische schiereiland Kamtsjatka: de rode (Paralithodes camtschatica), blauwe (Paralithodes platypus) en bruine ...
Alexander is de grootste krab die in Nederland te zien is. Het is een volwassen krab waarvan de spanwijdte van de scharen meer dan 3,5 meter bedraagt. Hij weegt ongeveer 15 kilo. Volledig volgroeid kan de spinkrab wel 4,5 meter groot worden.
De rode koningskrab kan maximaal 20 jaar oud worden en een spanwijdte halen van 1,80 meter bij een gewicht van 10 kg. De soort heeft 6 poten en 2 geschaarde voorpoten (de klauwen).
En nu blijkt dat de Aziatische kokoskrab (Birgus latro) inderdaad het hardst knijpt van alle schaaldieren: 3.300 newton, ofwel vijfmaal zo hard als een mens kan bijten. Dat constateren Japanse onderzoekers na metingen van 29 wilde krabben.
In rauwe schaal- en schelpdieren zoals rauwe mosselen of rauwe oesters kan het norovirus voorkomen. Dit kun je niet zien of ruiken, maar je kunt dan wel last krijgen van misselijkheid, braken en diarree. Om dit risico niet te lopen kun je schaal- en schelpdieren beter niet rauw eten.
Delhaize | King crab 120 gr.
Krab kun je het beste eten door hem ondersteboven voor je te leggen en alle poten en klauwen met een draaiende beweging van het lichaam te trekken. Steek met een bot mes in het gewricht om het makkelijker te maken. Soms komt er een beetje vlees mee met de poot.
Gekookte langoest en krab moeten in een luchtdichte bak of zak bewaard worden in de koelkast en binnen twee tot drie dagen gebruikt worden. In de vriezer zijn ze tot 6 maanden goed te bewaren.
Ook bij grotere aanvoer blijft de Koningskrab prijzig. De inkoopprijs bij de vishandel schommelt tussen de 40 en 45 euro per kilo. Van elke kilo krab hou je 20 tot 25% vlees over. Een volwassen krab van 4 kilo, rond 7 jaar oud, kost het restaurant inkoop 180 euro.
De koningskrab is afkomstig uit de Beringzee, het noordelijke deel van de Grote Oceaan, rond het schiereiland Kamtsjatka en de nabijgelegen wateren van Alaska. In de jaren zestig introduceerden Russische onderzoekers de rode koningskrab vanuit de Zee van Ochotsk aan de Pacifische kust in de Barentszzee.
De rode koningskrab is een omnivoor die zich voedt met alles wat dood of stervend is en ook insecten kan eten. Oorspronkelijk kwam de rode koningskrab enkel in het noorden van de Stille Oceaan voor, maar in de jaren '60 werd hij door Russische wetenschappers in het noorden van de Atlantische Oceaan geïntroduceerd.
1 poot weegt circa 320 gram.
Noordzeekrab is absoluut top in het najaar. De smaak is licht zoet en zelfs wat verfijnder dan die van kreeft.
De meeste delen van de krab kunnen gegeten worden maar vaak worden alleen de scharen verkocht, die in sommige landen als een echte lekkernij beschouwd. Het vlees is mild, visachtig en heeft een typische zoetige smaak. Vrouwtjes zijn beter gevuld dan de mannetjes en smaken ook beter.