Meestal groeien piercings het eerste jaar nog dicht wanneer het sieraad er een dag uit is. Na een jaar is het vaak wel mogelijk om het sieraad iets langer uit te laten, mits het helemaal genezen is. Vaak kunnen we met behulp van een kleine stretchpen een 'dichtgegroeid' gaatje toch nog open krijgen.
Piercings die door zacht weefsel gezet zijn, hebben de grootste kans om weer helemaal dicht te groeien. Denk hier dan bijvoorbeeld aan het dichtgroeien van je tongpiercing, lippiercing, tepelpiercing of genitale piercings.
In principe zal een kraakbeen piercing niet dichtgroeien, maar slechts krimpen. Dit geldt echter alleen wanneer de piercing langer gedragen is dan de aanbevolen geneestijd. Wanneer dit niet het geval is, zal de piercing wel dichtgroeien. In eerste instantie zal alleen een vliesje in het gaatje ontstaan.
Knip wat af van het kussentje en het plakkende gedeelte en doe dit dan achter de piercing (zie foto hieronder). Op deze manier kun je het sieraad dus in de piercing laten zitten totdat het je lukt om aan een vervangend topje/balletje of geheel nieuw sieraad te komen.
Een helixpiercing is pas na 6 tot 9 maanden of langer volledig genezen. Als je de piercing langer dan een jaar hebt en volledig genezen was vóór dat je het sieraad eruit hebt gehaald blijft het vaak open.
Reactie op piercing 2: Afstoting of uitgroeien
Dit houdt in dat je lichaam de piercing letterlijk van je lichaam af gaat stoten, duwen, uitgroeien. Dit zie je soms door ineens roodheid, jeuk, vervellen te zien aan de huid op of om je piercing. De roodheid kan donkerder worden.
Helixpiercing. Een helix piercing is een piercing in het bovenste randje van de oorschelp, door het kraakbeen, genaamd helix. Vaak wordt de helix piercing horizontaal door het oor gepiercet zodat er zowel een staafje als een ringetje kan worden geplaatst.
Een tragus piercing wordt gezet in een gedeelte van het oor dat bestaat uit kraakbeen. Deze piercing zit amper in de weg tijdens het slapen en geneest vaak sneller dan elke andere piercing die in kraakbeen wordt gezet.
De nieuwe piercing heeft tijd nodig om te genezen en de gaatjes kunnen dichtgroeien als je de piercing verwijdert. Het duurt tot 6 weken voordat de gaatjes volledig zijn genezen.
Sommige mensen beweren dat een piercing vastgroeit als het niet losgedraaid wordt, maar dat is niet waar. Een piercing zal niet aan een lichaam vastgroeien. Het kan weleens voelen alsof de piercing vastzit, maar dat komt meestal doordat er wat wondvocht vastgekoekt zit. De genezing duurt zo'n 3 tot 9 maanden.
Afstoting gebeurt meestal in de weken en maanden na een nieuwe piercing, maar het kan ook jaren, zelfs decennia na het zetten van de piercing gebeuren.
Wat is een bloemkooloor? Bij een bloemkooloor is de oorschelp beschadigd. De oorschelp is zo vervormd, dat die iets weg heeft van een bloemkoolroosje. Dit ontstaat meestal na een flinke klap (trauma) op het oor, zoals bij boksen of andere contactsporten, of bij een piercing door het bovenste gedeelte van het oor.
Volgens de principes van de acupunctuur zitten er op de plek van de Daith piercing drukpunten die, bij de juiste stimulatie, hoofdpijn en migraine zouden kunnen verlichten. Enkele mensen hebben aangegeven dat ze na het laten zetten van een Daith piercing een duidelijke afname van de klachten opmerkten.
NEUSPIERCING LATEN ZETTEN
Dit wordt altijd gedaan met een speciaal neusknopje, deze heeft geen scherpe randjes of uiteindes zodat de neuspiercing sneller geneest. Wil je liever ringetjes als neuspiercing? Geen probleem! Dit kan direct worden aangepast nadat de piercing is genezen.
Tatoeages en piercings zijn vormen van lichaamsversiering. Veel mensen nemen er een, omdat ze het gewoon mooi vinden staan. Je kunt zo jezelf onderscheiden van anderen en laten zien wie je bent. De beslissing om een tatoeage of piercing te nemen, neem je zelf.
Je moet niet met een verse piercing gaan draaien of wiebelen, reden nummer 1 van irritaties en ontstekingen. Je piercing kan hoe dan ook niet vast groeien aan de huid! Elke keer als je met de piercing gaat draaien of wiebelen ben je het wondje aan het irriteren en opnieuw kapot aan het maken.
Huidpiercings zijn zelden een gezondheidsprobleem, maar piercings in kraakbeen kunnen nare gevolgen hebben als ze ontstoken raken. Een milde ontsteking kan men het best behandelen met azijn en de piercing laten zitten. Bij ernstiger ontstekingen zijn antibiotica aan te raden.
Dit is per lichaamsdeel en piercing verschillend. Echter kun je ervan uitgaan dat de wond genezen is als deze niet meer rood is en er geen wondvocht en korstjes meer uitkomen. Mocht u twijfelen kunt u altijd bij uw piercer terecht.
De tepelpiercing zal blijven op nummer één staan als meest pijnlijke piercing. Andere piercings kunnen ook best pijnlijk zijn maar de pijn die jij zal ervaren is volledig afhankelijk van jouw persoonlijk pijngrens en de ervaring van je piercer.
Neem de tragus, het stukje kraakbeen aan de voorkant van je oor: in de tragus vind je acupunctuurpunten die je honger, hormonen en stress beïnvloeden. Een piercing door je tragus zou dus invloed kunnen hebben op deze dingen. En neem de neus, waar acupunctuur vaak toegepast wordt om verstoppingen op te lossen.
Oorlel piercings zijn relatief pijnloos omdat ze worden gezet in een vlezig stuk huid zonder kraakbeen. Het zetten is eenvoudig, snel en hij geneest meestal redelijk goed.
Zeker wanneer je zacht haar hebt is dat handig want dan blijft de klem beter zitten in je slaap. Je kan ook een donut kussentje of nekkussen gebruiken. Ga liggen op het kussen en leg je oor in het gat van het kussen. Er zal dan geen druk op de piercing komen omdat je oor in het gat van de kussen zweeft.
Het is verboden om een tatoeage of piercing aan te brengen bij kinderen onder de 12 jaar.