In de geografie is de locatie een positie of punt, lijn of vlak (of gebied) in de ruimte, uitgedrukt in relatie tot iets anders. Een absolute locatie kan vaak worden gedefinieerd met behulp van cartesiaanse coördinaten, zoals gebruikmaking van specifieke breedtegraad en lengtegraad.
locatie (zn) : ligging, oord, plaats, plaatsbepaling, plek, schouwtoneel, scène, standplaats, toneel, vindplaats.
Een synoniem of evenwoord van een bepaald woord in een taal is een ander woord in dezelfde taal met min of meer dezelfde betekenis. Dit verschijnsel wordt synonymie genoemd.
U kunt apps toestemming geven om de locatie van uw telefoon te gebruiken om acties uit te voeren of informatie te bieden. Apps kunnen bijvoorbeeld de locatie van uw telefoon gebruiken voor relevante verkeersinformatie of om restaurants in de buurt te vinden.
Iets anders dat het vermelden waard is, is de mogelijkheid om de locatiebepaling op uw Android-telefoon uit te schakelen. Veeg naar beneden vanaf de bovenkant van het scherm om de meldingsschaduw en de snelle instellingen te openen. Daar vindt u een instelling "locatie", tik daarop om het uit te schakelen.
Live locatie delen in Google Maps op Android
Open de Google Maps-app en check of je bent ingelogd. Tik op je profielfoto of initiaal en vervolgens op 'Locatie delen'. Tik nu op 'Met iemand delen' (als hij hierom vraagt) en kies hoelang je je locatie wilt delen. Kies met wie je je locatie wil delen.
Woorden noemen we synoniem als ze (ongeveer) hetzelfde betekenen. Een synoniem noemen we ook wel evenwoord.
Een voorbeeld is een exemplaar van een type object of een verbeelding van een concept, dat voor de verzameling objecten of het concept zelf in de plaats treedt om een abstract idee toe te lichten met een concrete voorstelling. Een tegenvoorbeeld illustreert de ontkenning van het idee.
Een definitie is een samenvattende omschrijving van de kenmerken van een begrip, zodat het niet met een ander verward kan worden. Een goede definitie is niet circulair; zij bevat geen termen die synoniem zijn met het te omschrijven begrip.
Op welke wijze het wordt gevraagd. Vraag van aanpak. Wijze die gevraagd wordt. Wijze vraag.
De correcte spelling is locatie, met een c.
Uitheemse woorden die eindigen op -catie, worden met een c gespeld: publicatie, locatie, allocatie, provocatie, verificatie.
wat dan ook (phraseologicalUnit): om het even wat , onverschillig wat , wat ook.
Bij synoniemnnet kun je (bovenin) aanklikken dat je de synoniemen in een grafische weergave voorgeschoteld wil krijgen. Vervolgens krijg je direct een spinnenweb aan relevante gelijkwaardige woorden in beeld. Geweldig voor wie zijn of haar tekst wil voorzien van een subtiel net aan meer en minder verwante woorden.
Woorden noemen we synoniem als ze (ongeveer) hetzelfde betekenen. Een synoniem noemen we ook wel evenwoord.
Omschrijving. Twee woorden worden synoniemen genoemd als ze (ongeveer) dezelfde betekenis hebben. Voorbeelden: godsdienst – religie, ogenblik – moment, gebeuren – geschieden.
Een tautologie is een combinatie van woorden die hetzelfde betekenen. Vaak gaat het om synoniemen die elkaar kunnen vervangen, waardoor je iets dubbelop zegt. Een tautologie kan een stijlfiguur of stijlfout zijn, afhankelijk van de inburgering of verstening van de gebruikte combinatie.
daarom, derhalve, dientengevolge, dienvolgens, dus, ergo, gevolglijk, zodoende. ergo (bw) : alzo, bijgevolg, derhalve, dus, gevolglijk.
Eveneens en tevens zijn synoniemen van ook, maar het zijn vrij formele woorden. Het is aan te bevelen ze te vervangen door het neutrale woord ook.
aka (bijwoord) 1afkorting van: also known as ook wel genoemd, alias: Ali Bouali aka Ali B.
De correcte spellingen zijn actie en actief.
Het tegengestelde van “opgewektheid” is “somberheid”, “chagrijn” of “triestheid”. De antoniemen van “ernst” zijn “scherts” en “onnozelheid”.
echter: maar, doch, toch, evenwel, nochtans, niettemin, desniettemin, desalniettemin, desondanks, alevel, intussen, ondertussen.
Wat betekent het? 'Gelijk aan het genoemde' zegt het woordenboek, ongetwijfeld in de wetenschap dat het afkomstig is van het Italiaanse ditto ('gezegd'), en ongeveer gelijk aan 'evenzo' of 'insgelijks'.