De Bucas Buzz Off Zebra Full Neck is een sterke vliegendeken met een afneembaar halsstuk. Gemaakt van aangenaam zacht en fijnmazig materiaal. De zwarte strepen op de witte stof desoriënteren de steekvliegen en zorgen ervoor dat je paard er minder last van heeft.
Het beste vliegendeken paard
Het beste vliegendeken voor een paard heeft zowel een hals als een buikflap, is gemaakt van uv-werende stof. Daarnaast is het beste vliegendeken voorzien van een zebra print.
De meest gebruikte maten voor paarden zijn vliegendeken 195, vliegendeken 185, vliegendeken 175, vliegendeken 205 en soms ook vliegendeken 215.
In het voorjaar, zomer en najaar kunnen paarden en pony's veel last hebben van vliegen, muggen en dazen. Een vliegendeken kan je paard helpen deze last wat te verlichten.
Een vliegendeken biedt jouw paard bescherming tegen allerlei insecten van buitenaf. Een vliegendeken wordt veelal gebruikt in de zomermaanden wanneer de paarden op de wei staan. Ook is een vliegendeken erg prettig wanneer je op de warmere dagen met jouw paard in het bos gaat rijden.
Een vliegendeken voor bescherming tegen vliegen, en een zebraprint die steekvliegen desoriënteert waardoor ze op afstand blijven zodat je paard lekker ongestoord kan grazen in de wei.
Paarden gaan altijd in een speciale box een vliegtuig in. Daar kunnen drie (economy) of twee (business) paarden in. Als een paard de gehele box voor zichzelf heeft, vliegt hij first class. De ruimtes zijn verschillend, maar in tegenstelling tot bij reizigers blijft de catering hetzelfde.
Paardendekens worden in de zomer meestal gebruikt om het paard te beschermen tegen insectenbeten, zoals vliegen en dazen. We hebben het dan over een vliegendeken. Ook beschermt een paardendeken het dier tegen verkleuring. Sommige dieren, zoals Friese paarden, worden in de zon snel bruin.
Jij hebt het zonder kleren niet te warm en niet te koud bij een temperatuur tussen de 28 en 30 graden Celsius, dat is jouw thermo neutrale zone. Voor een ongeschoren paard met wintervacht ligt deze zone tussen de -5 en +15 graden. De comfortzone bij een paard met zomervacht ligt tussen de 5 en 25 graden.
Met een dikkere deken heeft een ongeschoren paard het op stal al gauw te warm. Voor geschoren paarden is een dikke outdoordeken het meest geschikt.
Staldekens zijn niet waterdicht. Het is daarom raadzaam om een waterdichte regendeken over de staldeken heen te leggen wanneer je paard naar buiten gaat. Zo staat je paard lekker warm en droog buiten.
Er komen veel verschillende planten voor die giftig zijn voor paarden. Beruchte giftige planten zijn jacobskruiskruid, taxus, buxus, hulst, heermoes, adelaarsvaren, waterscheerling en klaver. Ook de minder bekende acacia en esdoorn kunnen voor grote problemen zorgen.
Waarom trekken paarden vliegen aan? Het is de (zweet)geur en de warmte van het paard waar de insecten in eerste instantie op af komen. Vliegen zie je zich vaak verzamelen rondom de ogen, mond en neus van het paard. Dit komt omdat het traanvocht eiwitten bevat, waar ze naar op zoek zijn.
Paarden hebben veel last van vliegen die rond de ogen, mond en neus irriteren. Daarnaast kunnen insectenbeten en steken voor pijn en jeuk zorgen. Vliegen kunnen zelfs ziektes overdragen en allergische reacties veroorzaken.
Bij paarden is een hoeveelheid van 0,2 gram per kilo lichaamsgewicht schadelijk voor de rode bloedlichaampjes; dat betekent voor een paard van 500 kg 100 gram knoflook per dag. Wij adviseren om 15-30 gram per dag aan te houden; dan is knoflook een zeer gezonde aanvulling.
Nog voordat een drol de grond geraakt heeft, worden strontvliegen al door de geur aangetrokken. Niet omdat ze poep zo lekker vinden, maar omdat ze er hun eitjes in leggen.
Vliegen houden niet van de geur van kruidnagel of citroen!
De (soms beschimmelde) nootjes van de beuk bevatten oxaalzuur, thiaminase en de zeepachtige stof fagine. Deze stoffen kunnen vergiftigingsverschijnselen veroorzaken wanneer het paard er grote hoeveelheden van binnenkrijgt.
Tussen de 10 en 15 graden kan je een dunne deken gebruiken. De voorkeur gaat uit naar een 0 of 100 grams deken. Of als het weer er naar is bijvoorbeeld een regendeken. Tussen de 0 en 10 graden kan je een wat dikkere deken gebruiken.
In het voorjaar zijn de temperaturen vaak aan de hoge kant, maar toch wil je jouw paard graag beschermen tegen de regen. Om er voor te zorgen dat hij niet nat regent, maar het ook niet te warm krijgt, kun je kiezen voor een regendeken zonder vulling.
Regendekens zijn meestal ongevoerd, hebben een fleecevoering of een 100 grams lichte voering. Een winterdeken is eigenlijk simpel gezegd een dik gevoerde regendeken. Door de dikkere vulling is deze deken geschikt voor de koudere temperaturen. Een winterdeken is meestal tussen de 200 en 500 gram gevoerd.
Als regel zou moeten gelden dat alle dieren in een weiland schuilgelegenheid hebben. Paarden zijn niet dol op regen en hagel, maar ze zullen er niet aan doodgaan. Over het algemeen trekken ze zich wat minder aan van sneeuw. Het is in ieder geval goed dat ze voer en vers drinkwater krijgen.
Het is daarom belangrijk om actieve paarden te scheren zodat zij hun warmte goed kwijt kunnen en het zweet niet vasthouden in de dikke wintervacht. Paarden worden meestal in de winter geschoren. Als paarden in de winter toch veel buiten staan worden paardendekens gebruikt om de paarden warm te houden.