De maanden januari tot en met juni zijn voor veel bestemmingen heel geschikt om te reizen. In deze periode is het minder druk dan in de zomermaanden en zijn de tickets vaak goedkoper. Landen rond de evenaar hebben geen zomer- en winterseizoen. Voor deze landen is het van belang om rekening te houden met de regentijd.
Voor Nederland is dat ongeveer vanaf mei tot en met september. Dit is de beste reistijd voor een vakantie in Nederland. De maximumtemperaturen liggen dan gemiddeld tussen de 17 en 24 graden Celsius. Mei en juni zijn twee maanden waarin het weer daadwerkelijk alle kanten op kan gaan.
Ook deze bestemmingen hebben de beste reistijd augustus: Alaska, Armenië, Belize, Borneo, Botswana, Cambodja, China, Colombia, Costa Rica, Cuba, Georgië, Guatemala, Indonesië, Java & Bali, Madagaskar, Mexico, Myanmar, Namibië, Nepal, Nicaragua, Panama, Peru & Bolivia, Spitsbergen, Sri Lanka, Tanzania, Thailand en ...
De beste reisperioden zijn maart en april (najaar) en september en oktober (voorjaar). Maar door de overvloedige zonneschijn is elk jaargetijde in feite geschikt. De beste tijd om de bloemenpracht te bewonderen is in de maanden augustus en september en om wild te spotten september en oktober.
Het budget voor Zuid-Afrika. Vergelijk je Zuid-Afrika met Nederland, dan is Zuid-Afrika een goedkoop land. Ook in vergelijking met andere Europese landen, is Zuid-Afrika goedkoop. Wel is het land duurder dan de meeste andere Afrikaanse landen aangezien dit een van de populairste landen in Afrika is.
Thuisvaccinatie.nl adviseert de volgende vaccinaties voor Zuid-Afrika: DTP vaccinatie (tegen difterie, tetanus en polio) Hepatitis A vaccinatie. BMR vaccinatie (alleen aanbevolen wanneer u geen mazelen heeft gehad of nooit tegen de mazelen bent gevaccineerd)
In Europa is het zeewater op de meeste plekken boven de 20 graden, maar de warmte verschilt wel per plek. Bijvoorbeeld in Portugal (21 graden), Mallorca en Ibiza (25 à 26 graden), de meeste Griekse eilanden (24 à 26 graden) en Cyprus (27 graden).
Regenseizoen in Zuidoost-Azië
Voor Zuid-Thailand gelden de maanden september tot en met december als regenseizoen. Cambodja: Regenseizoen in Cambodja loopt van mei tot en met oktober. Laos: Regenseizoen in Laos loopt van mei tot en met september. Vietnam: Regenseizoen in Vietnam loopt van mei tot en met september.
In welke landen heb je een regenseizoen? Het regenseizoen vind je onder andere in de landen Thailand, Bali, Indonesië, Curaçao, Jakarta, Maleisië, Mexico, Suriname, Cuba en Amerika.
Gemiddelde temperaturen rond de 25 graden Celsius zijn gebruikelijk en 's nachts koelt het niet te veel af. De periode van december tot en met maart gaat wel vaak gepaard met veel neerslag. Wil je dus van niet te warm, maar wel droog weer genieten? Dan vind je in oktober en november de beste reistijd voor Dubai.
Het hoogseizoen loopt op het noordelijk halfrond meestal van begin juli tot en met eind augustus. Kenmerkend voor deze periode is onder andere het zomerse weer, waardoor deze twee maanden in trek zijn om op vakantie te gaan. Het is ook de periode van de schoolvakanties en de bouwvak.
Canarische Eilanden. Kaapverdië Aruba, Bonaire & Curaçao. Miami.
Het Los Cabos Resort in Mexico geeft hier graag antwoord op. Voor een bedrag van zes miljoen euro krijg je daar luxe en entertainment zonder grenzen. Het Los Cabos resort is een hemel op aarde voor degenen met geld, die geen grenzen aan luxe willen stellen.
India is één van de goedkoopste landen ter wereld om rond te reizen. Met een budget van €1000 euro zou je hier zelfs nog langer dan 2 weken kunnen rondreizen. Vaak vlieg je het goedkoopste vanuit Nederland op Delhi of Mumbai en vanaf hier kan je met het openbaar vervoer alle kanten op.
Lonely Planet riep Noorwegen al eens uit tot mooiste land ter wereld en dat is natuurlijk niet voor niets. Dit Scandinavische land barst van de fantastische landschappen en is daarom één van de mooiste plekken van Europa.
De Transfagarasan….de naam alleen klinkt al als een avontuur en dat is het rijden over deze 90 kilometer lange weg door het Fagarasgebergte, onderdeel van de Transsylvanische Alpen (de Karpaten), in Roemenië. De weg is door de makers van Top Gear verkozen tot mooiste weg ter wereld.
Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR inenting aanbevolen voor Zuid-Afrika. Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Zuid-Afrika inentingen aangeraden tegen hepatitis B, rabiës (=hondsdolheid) en in sommige gevallen tuberculose.
Uw vaccinatiebewijs voor reizen binnen Europa is geldig tot 270 dagen na uw laatste prik uit de basisserie. De boostervaccinatie heeft nog geen geldigheid en verloopt dus nog niet.
Malaria, Dengue, Schistosomiasis en Reizigersdiarree zijn infectieziekten die u kunt oplopen in Zuid-Afrika maar waar (nog) geen vaccin voor is. Tref daarom zelf zo veel mogelijk maatregelen om besmetting te voorkomen. We geven u graag enkele praktische tips en handige informatie.