Wij raden je aan om de renovlies 200 gram van de Gamma te kiezen. Deze winkel staat bekend om de hoogwaardige kwaliteit.
De twee meest voorkomende diktes zijn renovlies van 150 gram en renovlies van 200 gram. De 200 gram variant camoufleert meer oneffenheden dan het 150 gram type maar is ook lastiger verwerkbaar doordat het dikker en stugger is.
Renovlies is gemaakt van papier, terwijl glasvlies van glasvezels is gemaakt. Renovlies is net zo strak als stucwerk. Glasvliesbehang kan dit ook zijn, maar je kunt ook kiezen om een licht reliëf aan te laten brengen. Renovlies is sterker en stootvaster dan glasvliesbehang.
Nadelen van renovlies bij behangen
Niet makkelijk helemaal naadloos te krijgen is. Snijd minder makkelijk. Minder makkelijk om de hoeken te vouwen. Minder makkelijk te schuren en plamuren.
Heeft u een egale ondergrond (nauwelijks oneffenheden of putjes) en wilt u als eindresultaat een gladde uitstraling? Dan kiest u tussen glasvliesbehang of renovlies behang. Renovlies is sterker en dekt beter dan glasvlies behang. Glasvliesbehang is wel goedkoper.
2 keer renovlies sausen met overige kleuren
Bij donkere of felle kleuren brengen we altijd 2 verflagen aan. Na de eerste keer sausen komen we vaak nog kleinigheden tegen, deze vallen pas op na de eerste verflaag met kleur. Door het renovlies behang tweemaal te sausen met kleur krijg je het beste resultaat.
Wij van Stephan Baas Schilders kunnen je hier uitgebreid over informeren in onze showroom. Over het algemeen kan renovlies behang tot wel 15 jaar meegaan zonder te scheuren, barsten of los te laten, als het goed is aangebracht en goed wordt onderhouden.
Eventuele losse of schilferige verf moet worden verwijderd voordat u het renovlies behang aanbrengt. Kortom, hoewel renovlies behang kleine oneffenheden kan verbergen, is het altijd het beste om de muur zo glad mogelijk te maken voordat u het behang aanbrengt. Dit zorgt voor een strak en glad eindresultaat.
Welke ondergrond is geschikt? Pleisterwerk, hout, MDF en gyproc zijn geschikt voor het behangen met renovlies. Deze soorten ondergrond nemen wel veel behanglijm op.
Renovlies op hout aanbrengen
Als u renovlies op hout wilt aanbrengen of mdf behangen met renovlies is het nodig om voorstrijk te gebruiken.
Renovliesbehang is gemiddeld 30% goedkoper dan je huis laten stucen. Dit komt vooral omdat behangen veel sneller gaat dan stucen.
Renovatievlies is verkrijgbaar in diverse diktes. Welke dikte je moet kiezen is afhankelijk van de kwaliteit van de ondergrond. Om een gewone muur egaal te maken en kleine putjes te stoppen kan je kiezen voor papier van 120 gram. Zijn er ook scheurtjes aanwezig dan neem je best papier van 150 gram.
Bestaat een behanger 10 euro per rol? Over het algemeen liggen de kosten voor renovlies behangen per vierkante meter tussen de €15 en €30. Dit is afhankelijk van de complexiteit van: Het werk.
Renovlies in de badkamer
Renovlies is niet waterafstotend en kan daarom niet worden aangebracht op wanden die in contact staan met water, zoals in de douche. Zelfs niet met de extra afneembare coating.
Renovliesbehang is gemiddeld genomen 15% goedkoper dan het laten stucen van uw muren. Echter is het eindresultaat van stucwerk vele malen mooier dan dat van behang.
Ja, renovlies kunt u zelf aanbrengen. Ook de beginnende behanger!
Renovlies, voor wanden zonder scheuren. Met Renovliesbehang kan een wand net zo strak als stucwerk worden opgeleverd, maar dan zonder risico van scheuren. Want in nieuwbouwwoningen werken de muren nog wel eens. Omdat Renovlies iets kan uitrekken (een muur niet) blijven scheurtjes achter het Renovlies.
Renovlies naden vullen
Het voordeel van renovlies behang is dat er nog verf overheen komt. Je ziet dus niet meer wat eronder zit. Renovlies behangen is minder moeilijk dan patroonbehang. Patroonbehang moet in tegenstelling tot renovlies super strak en in 1 keer goed aangebracht worden.
Het feit dat vliesbehang afwasbaar is, is slechts één van de vele voordelen die deze behangsoort te bieden heeft. Het is zeer sterk behang, behang dat bovendien zeer snel aangebracht kan worden.
Na het aanbrengen van het renovlies is er gemiddeld 1 dag droogtijd nodig.
Nadelen van renovlies
Hogere kosten: Over het algemeen is renovlies duurder dan glasvlies, vanwege de hoogwaardige kwaliteit en de naadloze afwerking die het biedt. Voorbereiding van de muren: Net als bij glasvlies vereist renovlies ook de voorbereiding van de muren door ze glad te maken en te egaliseren.
De gemiddelde prijs zit op ongeveer 20 euro per m². Dit is inclusief: schuren, plamuren, plakken 200 gram glasvlies, kitten van inwendige hoeken, sausen, nalopen, afsausen en 21% BTW.
130 grams (basis) renovlies is dun en raden we je niet aan voor plafonds. Ga in plaats daarvoor voor een goede kwaliteit met 150 gram renovlies behang. Zorg ervoor dat je met goed licht werkt, zodat je luchtbellen en kreuken direct ziet en weg kan strijken. Het beste kan je een zonnige of lichtbewolkte dag kiezen.