De smaak wordt dan nog zachter. Deze ouzo komt zoals de naam al zegt uit het stadje Plomari op het eiland Lesbos. Door vele ouzo genieters is deze variant zelf de beste of meest gewilde Ouzo ter wereld.
Ouzo kan zowel puur als aangelengd met water gedronken worden. Ook kan je Ouzo serveren met een ijsblokje erin. Puur is het drankje kraakhelder, leng je het aan met water wordt de Ouzo wat melkachtig. Dit komt door de ethirische oliën uit de anijs, die moeilijk in water oplosbaar is.
Ouzo is een Griekse alcoholische anijsdrank en heeft een alcoholpercentage tussen de 37.5 en 50 procent. Ouzo wordt vaak in kleine shotglaasjes gedronken als een appetizer bij bepaalde Griekse gerechten en wordt meestal gedronken met ijs of water. Raki is een Turkse niet gezoete drank die meestal een anijssmaak heeft.
Ouzo wordt vaak een aperitief genoemd, maar de Grieken drinken het niet zozeer voor het eten, maar eerder tijdens speciale sessies. In de late middag of vroege avond komt de fles ouzo op tafel, samen met wat mezedes oftewel borrelhapjes. Je drinkt ouzo koud, over een of twee ijsklontjes geschonken.
Prijs € 10,98.
Ouzo wordt in de koelkast of in de diepvries bewaart. Wij adviseren om de ouzo in de diepvries te bewaren, zodat u hem zo koud als mogelijk kan drinken. Ouzo kan puur gedronken, het wordt in een shotglaasje geserveerd en kan ook met water worden aangelegd.
Ouzo van de Duitse Lidl. Je mag in een grieks restaurant toch wel echte ouzo verwachten als je daarvoor betaald in plaats van ouzo Zachos van de Duitse Lidl waar een fles 5,79 kost, er een chemische anijssmaak aan toegevoegd is en ik voor een glaasje ongeveer 3 euro betaal....
Goed afgesloten sterke drank is onbeperkt houdbaar.
Op het moment dat de producent van een alcoholishe drank met anijssmaak van de drank proefde zei hij: "Uso Massalia". Hiermee bedoelde hij dat de drank zo goed was, van de allerbeste kwaliteit, dat hij voor gebruik in Marseille bestemd had kunnen zijn. En zo werd deze drank Uso - Ouzo genoemd.
Conclusie. Ouzo is enkel in Griekenland te krijgen, is zoeter van smaak en daarom vergelijkbaarder met bijvoorbeeld de smaak van Italiaanse sambuca of Franse pastis of pernod.
Een van de meest bekende Griekse sterkedrank is ouzo, die menig puzzelaar tegenkomt bij een puzzel. Griekse drank met vier letters. Maar dit kan ook het andere Griekse drankje raki zijn. Bij ons vindt u de Griekse sterkedranken allemaal, hoge kwaliteit ouzo, raki, tsipouro, metaxa en verschillende Griekse likeuren.
Ouzo (Grieks: ούζο) is wellicht de bekendste Griekse alcoholische drank en heeft een alcoholpercentage van tussen de 37,5 en 44 procent.
Doe in elk glas wat ijs en 30 ml ouzo. Voeg telkens 60 ml fruitsapmix toe en vul tot de rand met het bruiswater. Werk de cocktail af met enkele takjes munt, een citroenschijfje en de zeste van roze pompelmoes. Serveer ijskoud.
Het origineel uit Rhodos! De autochtone likeur, gemaakt van anijs en koffie, is erg geliefd bij de fijnproevers.
Griekse drank
Typische Griekse drankjes zijn de dranken Ouzo, Metaxa en Raki. Ouzo is een populaire anijsdrank dat bij voorkeur flink koud gedronken moet worden. Vaak wordt er een glaasje water bij geserveerd. Metaxa is een Griekse cognac dat in twee kwaliteitsvarianten verkrijgbaar is, 3.5 en 7 sterren.
Raki, ook wel tsikoudia genoemd op Kreta, is een sterke drank die wordt gedistilleerd uit most, de overblijfselen van druiven. Inwoners van Kreta zijn trots op hun raki, en bij een bezoek aan het eiland komt u hiermee zeker in aanraking. Vaak wordt u na het eten in een restaurant getrakteerd op een glaasje raki.
Voor de traditionele manier schenk je eerst 6cL Yeni Rakı in een rakı glas. Hierna 6CL water toevoegen en aanvullen met een aantal ijsblokjes. Belangrijk is dat rakı altijd koud of met ijs wordt gedronken. Een ander belangrijk aspect bij het drinken van Yeni Rakı is het nemen van tijd.
Bekende raki merken
Op het gebied van deze dranksoort zijn er twee merken die ertussen uitspringen: Yeni Raki en Tekirdag. Beide merken zijn afkomstig van dezelfde producent, maar verschillen van elkaar op gebied van smaak.
Port heeft een alcoholpercentage tussen 18% en 20% alcohol. Een geopende fles kan je nog 2 weken tot maximaal een maand bewaren.
Wodka is een sterke drank die op kamertemperatuur kan worden bewaard of in de koelkast kan worden bewaard. Het hangt echt af van individuele voorkeur. Wodka kan zelfs in de vriezer worden bewaard. Dit komt omdat dranken met een alcoholpercentage hoger dan 35% in de vriezer kunnen worden bewaard en niet bevriezen.
Flugel heeft een alcoholpercentage van 10%. Het drankje bestaat uit rode whisky en Guarana. Flugel heeft een unieke smaak die u eigenlijk nergens mee kunt vergelijken. Het is een heel geschikt drankje voor clubs, evenementen en andere horeca.
Bijna elk café heeft de bekende parasols van Ouzo 12 op het terras staan en de meeste restaurants schenken deze kristal-zuivere anijsdrank. Ouzo 12 wordt gemaakt van verschillende anijs soorten, hierdoor ontstaat een rijke en volle anijssmaak met een hint van nootmuskaat en kaneel.
Bulgarije en Roemenië zijn de goedkoopste landen om een drankje te kopen. Na Finland zijn Ierland en Zweden de duurste dranklanden. In België is drank iets duurder. Daar betaal je iets meer dan het Europese gemiddelde.
Waarom kopen we in het buitenland? Simpel: deze producten zijn er sowieso goedkoper. Daarbij komt dat de accijnzen op wijn en bier in ons land hoger zijn. Wie boodschappen in het buitenland doet, is voor die producten dus goedkoper uit.